Οι απόδημοι Θεσσαλοί μάς καλούν στο 10ο φεστιβάλ τους Reviewed by Momizat on . Tον Δήμο Τρικκαίων επισκέφτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2014 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» κ. Tον Δήμο Τρικκαίων επισκέφτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2014 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» κ. Rating: 0

Οι απόδημοι Θεσσαλοί μάς καλούν στο 10ο φεστιβάλ τους

Οι απόδημοι Θεσσαλοί μάς καλούν στο 10ο φεστιβάλ τους

Tον Δήμο Τρικκαίων επισκέφτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2014 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» κ. Διαμαντής Γκίκας. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γρηγόρης Καρκανιάς και ο κ. Στέλιος Καραγιώργος (Καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη), δέχτηκαν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης προσκάλεσε τον κ. Δήμαρχο να παρευρεθεί στο επόμενο 10ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, που θα διοργανωθεί στις 22 Μαρτίου 2014 στην Κολωνία, όπου η Ομοσπονδία θα τιμήσει μεταξύ άλλων και τον Δήμο Τρικκαίων για τις ζωντανές αδελφοποιήσεις με ευρωπαϊκούς Δήμους. Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας αποδέχτηκε την θερμή πρόσκληση των Θεσσαλών Αποδήμων απαντώντας ότι θα παρευρεθεί προσωπικά στην εκδήλωση.

Αφού υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα θέματα, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν επίσης και για μία επόμενη κοινή συνεργασία με την ορχήστρα ελληνικής μουσικής «Βασίλης Τσιτσάνης» του Κέντρου Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη για το έτος 2015, όπου θα συμπληρωθούν εκατό χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Τρικαλινού καλλιτέχνη. Το έτος 2015 έχει χαρακτηριστεί ως έτος ΤΣΙΤΣΑΝΗ και θα λάβουν χώρα αντίστοιχες εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Tον Δήμο Καλαμπάκας επισκέφτηκε επίσης στις 08 Ιανουαρίου 2014 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Σακκελαρίου παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Ιωάννη Ζαρόπουλου και κ. Ηρακλή Αλμπάνη υποδέχτηκε τον Πρόεδρο στο γραφείο του στο Δημαρχείο Καλαμπάκας. Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε επίσης την πρόσκληση για το Φεστιβάλ, όπου θα τιμηθεί και ο Δήμος Καλαμπάκας και δήλωσε ότι ο Δήμος θα στείλει αντιπροσωπεία στην εκδήλωση!

Προσκλήσεις για το 10ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης έλαβαν όλοι οι Δήμοι της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούν αντίστοιχες αδελφοποιήσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Διαμαντής Γκίκας

Ο Α’  Γραμματέας Ιωάννης Κίτσιος

 

Αφήστε το σχόλιο σας