Οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι δεν είναι “κυνηγοί πεντάευρου”… Reviewed by Momizat on . Η ΟΕΝΓΕ(Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών της χώρας έχουν αντιταχθεί με κατηγορηματικό τρόπο στην είσπραξη Η ΟΕΝΓΕ(Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών της χώρας έχουν αντιταχθεί με κατηγορηματικό τρόπο στην είσπραξη Rating: 0

Οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι δεν είναι “κυνηγοί πεντάευρου”…

Οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι δεν είναι “κυνηγοί πεντάευρου”…

Η ΟΕΝΓΕ(Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών της χώρας έχουν αντιταχθεί με κατηγορηματικό τρόπο στην είσπραξη 5 ευρώ από πολίτες που επισκέπτονται ως ασθενείς Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας της χώρας. Θεωρούμε πως πρόκειται για μέτρο ηθικά και ιατρικά απαράδεκτο, διότι εμποδίζει τους ασθενείς να επισκεφτούν υπηρεσίες υγείας τις οποίες έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα σήμερα, που χιλιάδες οικογένειες δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη για τη διατροφή και την επιβίωσή τους, αποτελεί πρόκληση να αφαιμάσσετε το πενιχρό τους εισόδημα επειδή είχαν την ατυχία να πάσχουν από οξύ ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Πρόσφατο έγγραφο (13487-11/7/14) του υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Μόσχου οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, εξαναγκάζοντας τους εξουθενωμένους γιατρούς, διοικητικούς και νοσηλευτικό προσωπικό να μετατρέπονται σε κυνηγούς πεντάνευρων προκειμένου να αυξηθούν οι εισπράξεις των Νοσοκομείων.

Πριν ακόμη ο γιατρός εξετάσει το περιστατικό και αποφανθεί εάν πρόκειται για επείγον ή χρόνιο περιστατικό, ο ασθενής οφείλει σύμφωνα με τον κ. Μόσχου να καταβάλλει τα 5ευρω, ακόμη και στις περιπτώσεις που σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας δεν υποχρεούται. Σύμφωνα με το έγγραφο επακολουθεί κυκεώνας διατυπώσεων και διασταυρώσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα 5ευρά αντιστοιχούν στις εισόδους ασθενών και έπονται έμμεσες απειλές για γιατρούς που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στα καθήκοντα ταμία.

Της έκδοσης του παραπάνω εγγράφου ακολούθησαν από τους Διοικητές των Νοσοκομείων προς το προσωπικό ανυπόφορες πίεσεις, προκειμένου να ασχολείται προεχόντως με την είσπραξη χρημάτων.

 

Διευκρινίζουμε για πολλοστή φορά:

Οι ασθενείς έχουν καταβάλλει την εισφορά τους στο σύστημα υγείας ήδη δύο φορές: μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών και μέσω της φορολογίας. Συνεπώς δεν οφείλουν να πληρώσουν τρίτη φορά την ίδια υπηρεσία.

Ως νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι θα εξετάζουμε όλους τους ασθενείς που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες μας, χωρίς να ασχολούμαστε εάν κατέβαλαν στο ταμείο το επαχθές μέτρο του εισιτηρίου των 5 ευρώ.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή