Οι Γρεβενιώτες αντιδρούν για τον “τυφλό” Ε65, νιρβάνα στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Ούτε φύλλο δεν κινείται στον νομό Τρικάλων για τον "τυφλό" Ε65. Αν εξαιρέσουμε τις δηλώσεις της Παναγιώτας Δριτσέλη (εδώ) και του Γ. Κυρίτση (εδώ), όλοι ανεξαιρ Ούτε φύλλο δεν κινείται στον νομό Τρικάλων για τον "τυφλό" Ε65. Αν εξαιρέσουμε τις δηλώσεις της Παναγιώτας Δριτσέλη (εδώ) και του Γ. Κυρίτση (εδώ), όλοι ανεξαιρ Rating: 0

Οι Γρεβενιώτες αντιδρούν για τον “τυφλό” Ε65, νιρβάνα στα Τρίκαλα

Οι Γρεβενιώτες αντιδρούν για τον “τυφλό” Ε65, νιρβάνα στα Τρίκαλα

Ούτε φύλλο δεν κινείται στον νομό Τρικάλων για τον “τυφλό” Ε65. Αν εξαιρέσουμε τις δηλώσεις της Παναγιώτας Δριτσέλη (εδώ) και του Γ. Κυρίτση (εδώ), όλοι ανεξαιρέτως οι υπόλοιποι ταγοί του νομού δεν έβγαλαν άχνα. Τι κι αν ο δρόμος είναι λειψός; Τι κι αν δεν ξέρουμε πότε και αν ολοκληρωθεί; Τι κι αν δεν γνωρίζουμε τις τιμές των διοδίων; Τσιμουδιά δεν βγήκε. Καμία διαμαρτυρία, καμία κίνηση, καμία δράση. Ούτε από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από τους Δημάρχους. Σαν να μην υφίσταται θέμα, σαν να προτιμάται η σιωπή, ως “οδηγός” για να ξεχαστεί το θέμα, που αφορά… τους πάντες σε αυτόν τον νομό. Φυσικά, η δικαιολογία είναι πρόχειρη: ΘΑ συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, ΘΑ διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του δρόμου, ΘΑ ωφεληθούν οι πολίτες, ΘΑ βρουν δουλειά τόσοι άνθρωποι, ΘΑ βοηθηθεί ο νομός, ΘΑ δοθεί λύση για τον “τυφλό” δρόμο, αφού πρώτα ΘΑ εγκριθεί η συμφωνία τραπεζών – εργλάβων – κυβέρνησης. Αν, δηλαδή, δεν κυρωθεί, διότι κάποιοι ίσως αντιδράσουν, το αποτέλεσμα ΘΑ είναι αρνητικό για τον νομό, ενώ τώρα, βεβαίως, είναι θετικό…
Αυτή τη φορά, τους έβαλαν τα γυαλιά οι Γρεβενιώτες (παλιότερα ήταν οι Ηπειρώτες). Ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης, δημοσιοποίησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο οποίο γίνεται λόγος για «καταστροφή» της πόλης. Ακολουθεί το ψήφισμα, με την ελπίδα, κατά την προεκλογική περίοδο, να μη θυμηθούν οι μη αντιδρώντες να πουν ότι “ο Ε65 θα κατασκευαστεί και θα μας βγάλει από την απομόνωση”…

Η διαμαρτυρία

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, ο Νομός Γρεβενών αναδεικνύεται ο μεγάλος χαμένος.

Η αποκοπή των δύο άκρων του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), Εγνατία Οδός – Τρίκαλα και Λαμία – Ξυνιάδα, τον υποβιβάζουν σε έναν απλό επαρχιακό δρόμο, που καμία σχέση δεν έχει με τον αρχικό σχεδιασμό του αυτοκινητόδρομου Ε65, που δεν ήταν άλλος από τη σύνδεση της Μακεδονίας και της Ηπείρου, με την Κεντρική και Νότια Ελλάδα, σύντομα και με ασφάλεια, συνεπικουρικά με το άλλο μεγάλο έργο, αυτό της Εγνατία Οδού.

Τον υποβιβάζουν σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική, απομονωμένο από κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως είναι η Εθνική Οδός και η Εγνατία Οδός, με συνέπεια την απομόνωση των Γρεβενών.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας, η ολοκλήρωση τέτοιων έργων συμβάλλουν σημαντικά στην αναπτυξιακή ώθηση των περιοχών της Βόρειας Ελλάδος.

Η απόφαση αυτή θα είναι καταστροφική για τα Γρεβενά, λόγω της μείωσης των επισκεπτών με σημαντικές συνέπειες στον Τουρισμό και στην Τοπική Οικονομία.

Στη διεκδίκηση της Ολοκλήρωσης του Ε65, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, είμαστε όλοι ενωμένοι, Φορείς και Πολίτες. Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Παλεύουμε όλοι μαζί για το δίκαιο αίτημά μας που δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση του έργου άμεσα με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ και όχι το 2015 με νέα χάραξη και νέες περιπέτειες για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής του.

Σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε το Βουλευτή του τόπου μας αρωγό και συμπαραστάτη, για να δώσει και αυτός το δικό του αγώνα, ώστε να διασφαλίσει δεσμεύσεις για την άμεση κατασκευή των δύο υπολειπόμενων τμημάτων του Ε65.

Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για το συμφέρον των Γρεβενών και την αναπτυξιακή του πορεία στο μέλλον, θα δώσουμε από κοινού το δικό μας αγώνα για το δίκαιο αίτημά μας».
Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας