Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι Reviewed by Momizat on . Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως, όταν τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι. - Αλεξάντ Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως, όταν τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι. - Αλεξάντ Rating: 0

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι

Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως, όταν τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι. – Αλεξάντρ Σολζενίτσιν.

 

Αν μπορούσα να συμβουλεύσω τους δημοσκόπους, θα τους συμβούλευα αντί να μετρούν την δύναμη των κομμάτων κάνοντας 30000 τηλεφωνήματα για να πάρουν 1500 απαντήσεις  παρουσιάζοντας όπως και οι ίδιοι ομολογούν δημοσκοπήσεις υψηλού ρίσκου, να προσπαθήσουν να μετρήσουν σε πόσους Έλληνες οι πελάτες τους, δεν άφησαν τίποτα. Σε πόσους Έλληνες αφαίρεσαν το όνειρο, την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και σε πόσους έπληξαν την προσωπικότητα και την υπερηφάνεια. Ας ψάξουν να δούνε  πόσους Έλληνες μεταχειρίστηκαν ως ποντίκια, ως πειραματόζωα, εφαρμόζοντας το δόγμα του σοκ, προκειμένου να δημιουργήσουν μια κοινωνία εξαρτημένων ανθρώπων. Μην ψάξουν όμως μόνο στους φτωχούς. Ας ψάξουν και σε αυτούς που κατασυκοφάντησαν ως δήθεν πλούσιους, αυτούς που τους βάλανε στην Ευρώπη για να πλησιάσει το εισόδημα τους το εισόδημα του Ευρωπαίου και πριν καν αυτό γίνει, τους είπαν νεόπλουτους προκειμένου να τους δημιουργήσουν ενοχικό σύνδρομο. Ας ψάξουν  στην μεσαία τάξη, ας ψάξουν και παραπάνω.

Αν αυτοί είναι λιγότεροι τότε οι έχοντες την εξουσία ας συνεχίσουν να εφαρμόζουν την πολιτική τους. Εξάλλου θα  πουν ότι  σας ρωτήσαμε.

Αν είναι περισσότεροι, τότε κύριοι χάσατε, αυτοί είναι ελεύθεροι.

 

                                                                        Θανάσης Ευαγγελόπουλος

 

Επισήμανση: Τον τίτλο τον δανείστηκα από το προηγούμενο και σχετικό με το θέμα άρθρο μου “οι ελεύθεροι πολιορκημένοι”.

Αφήστε το σχόλιο σας