"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.2 C
Trikala

Οι Ενεργοί Πολίτες στέλνουν επιστολή και video στον Πατριάρχη: “Αυτός είναι ο Μπέος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αναρωτιόμαστε αν γνωρίζετε το ήθος του ανθρώπου με τον οποίο θα συνεργήσετε

Αν δεν συμφωνείτε με αυτές τις συμπεριφορές θα παρακαλούσαμε θερμά να στηρίξετε κάθε ενεργό πολίτη του Βόλου που παλεύει για το περιβάλλον και για τα ήθη του ανθρώπου εν γένει με την απουσία σας και την αποχή σας από κάθε τι που σχετίζεται με τέτοια φαινόμενα”

Σύμφωνα με ανάρτηση – δελτίο τύπου στην σελίδα της Κίνησης στο Facebook, αύριο η Αυτοδιοικητική και Περιβαλλοντική Κίνηση Πολιτών “Ενεργοί Πολίτες Βόλου” που εκπροσωπεί ο πανεπιστημιακός Μάρκος Βαξεβανόπουλος, θα στείλουν επιστολή και video στον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης για τον Αχιλλέα Μπέο. Μάλιστα όπως σημειώνουν “όποιος/α συμφωνεί, καλείται να στείλει μήνυμα στη σελίδα των ενεργών πολιτών στο FB ή Mail στο energoipolitesvolou@gmail.com”

Η επιστολή που συνοδεύεται από πλούσιο οπτικό υλικό video με μερικές από τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές του Αχιλλέα Μπέου ως δημάρχου Βόλου, έχουν ως εξής:

“Πολυσέβαστε Οικουμενικέ Πατριάρχη,
γνωρίζουμε και εκτιμούμε την προσφορά σας προς τον Ελληνισμό και παράλληλα εκτιμούμε τις προσπάθειές σας για τη διαφύλαξη βασικών ηθικών αξιών του ανθρώπου, όπως είναι ο σεβασμός και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Έχοντας λάβει γνώση ότι θα μεταβείτε στην πόλη του Βόλου τις προσεχείς ημέρες του Ιουνίου προσκεκλημένος από τον Δήμαρχο Βόλου, θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια θέματα για τα οποία πιθανώς να μην έχετε γνώση.
Η πόλη μας έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία η οποία παράγει επικίνδυνους και καρκινογόνους ρύπους. Η Δημοτική Αρχή Βόλου συναινεί σε αυτήν την επικίνδυνη διαδικασία νίπτοντας τα χέρια της και κυρίως ετοιμάζοντας ένα εργοστάσιο που θα πακετάρει τα σκουπίδια των πολιτών του Βόλου και θα τα «σερβίρει» στην τσιμεντοβιομηχανία. Και σα να μην έφτανε αυτό η Δημοτική Αρχή Βόλου συνεργάζεται και απεργάζεται τη δημιουργία μονάδας υγροποιημένου αερίου (L.N.G.) στον κλειστό και ευαίσθητο οικολογικά κόλπο του Παγασητικού. Όλα αυτά γίνονται παρά τη θέληση των πολλών, όπως έχουν δείξει διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών και άτυπα δημοψηφίσματα που διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία των κατοίκων και αδιαφορία του Δήμου.
Πέρα όμως αυτά τα σοβαρά προβλήματα του Βόλου ως Ενεργοί Πολίτες και γνώστες της ευαισθησίας σας στα χρηστά ήθη, αναρωτιόμαστε αν γνωρίζετε το ήθος του ανθρώπου με τον οποίο θα συνεργήσετεΑν δεν το γνωρίζετε, σας στέλνουμε χωρίς καμία δική μας κρίση και χαρακτηρισμό τους παρακάτω συνδέσμους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και αποτελούν ένα μικρό μέρος από την ποικιλία της συμπεριφοράς του προς τους πολίτες και γενικά στους ανθρώπους.
Αν δεν συμφωνείτε με αυτές τις συμπεριφορές θα παρακαλούσαμε θερμά να στηρίξετε κάθε ενεργό πολίτη του Βόλου που παλεύει για το περιβάλλον και για τα ήθη του ανθρώπου εν γένει με την απουσία σας και την αποχή σας από κάθε τι που σχετίζεται με τέτοια φαινόμενα. Η επιστολή μας προς εσάς είναι μία απέλπιδα προσπάθεια να διαφυλαχθούν τα ήθη στον τόπο μας και να υπάρξει αναστοχασμός και αυτοκριτική σε ανοίκειες συμπεριφορές που έχουν γίνει ο κανόνας στον Βόλο. Αν δοθεί συγχωροχάρτι σε τέτοια κρούσματα, η ηθική κατάπτωση είναι σίγουρη για τα επόμενα χρόνια”.

Ακολουθούν τα video που παραθέτουν οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης