Οι εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση και η δράση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, νέες και συνταξιούχους, να πάρουν μαζικά μέρος σ Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, νέες και συνταξιούχους, να πάρουν μαζικά μέρος σ Rating: 0

Οι εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση και η δράση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων

Οι εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση και η δράση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, νέες και συνταξιούχους, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, στις 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια.

Οι σύλλογοι και οι ομάδες της Ο.Γ.Ε. από όλη την Ελλάδα, παίρνουν τη θέση τους δίπλα στις συνταξιουχικές οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη μάχη

  • ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων
  • στο «ξήλωμα» του ασφαλιστικού συστήματος
  • απαντάμε στις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που μπαίνει σε εφαρμογή τον Ιούλη, στην επίθεση που έχουν δρομολογήσει στις κύριες συντάξεις, στην αντιασφαλιστική επίθεση.

 

Το μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλες:

τις εργαζόμενες,

τις συνταξιούχους,

τις νέες γυναίκες που εγκλωβίζονται στο φαύλο κύκλο ανεργίας και ελαστικής απασχόλησης.

ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ:

  • προστασία στην εργασίαιατροφαρμακευτική περίθαλψησυντάξεις και τα επιδόματα.

 

Μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενες σε Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και οι ασφαλισμένες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα αλλά δεν έχουν την ηλικία, βρίσκονται για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο με την παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Η ΕΕ απαιτεί να γενικευτεί η αύξηση ορίων ηλικίας στις γυναίκες σε όλα τα κράτη-μέλη. Προετοιμάζουν συνταξιοδότηση στα 70 και παρατείνουν την εκμετάλλευση των γυναικών των λαϊκών οικογενειών μέχρι το θάνατο.

Στην επίθεση ΕΕ και κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο για την προέλαση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Συζητάμε με τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων τι σημαίνει Κοινωνική Ασφάλιση για τις ίδιες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Υπενθυμίζουμε ότι: το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Ανυποχώρητα διεκδικούμε

  • τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε νέους και παλαιούς εργαζόμενους.

Είναι ανάγκη να παλέψουμε για σύγχρονα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ο.Γ.Ε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή