Οι επαΐοντες Reviewed by Momizat on . Τους συναντάς στα καφέ της Ασκληπιού, της Καλαμπάκας, της Φαρκαδόνας, της Πύλης. Δεν τους ξεχωρίζεις από τους υπολοίπους, με τόσες μεταλλάξεις που έχουν υποστεί Τους συναντάς στα καφέ της Ασκληπιού, της Καλαμπάκας, της Φαρκαδόνας, της Πύλης. Δεν τους ξεχωρίζεις από τους υπολοίπους, με τόσες μεταλλάξεις που έχουν υποστεί Rating: 0

Οι επαΐοντες

asklipiou
Τους συναντάς στα καφέ της Ασκληπιού, της Καλαμπάκας, της Φαρκαδόνας, της Πύλης.
Δεν τους ξεχωρίζεις από τους υπολοίπους, με τόσες μεταλλάξεις που έχουν υποστεί. Πότε στην Νέα Δημοκρατία, πότε στο Πασόκ, τώρα τελευταία στο Ποτάμι. Μιλούν για τάξη και ηθική, κατακεραυνώνουν τους αντιπάλους, αναπολούν τα ωραία εκείνα χρόνια. Χρόνια που τα δικά τους παιδιά, όλως τυχαίως, έχοντας διαφορετικό DNA από τους υπόλοιπους, κατελάμβαναν θέσεις ευθύνης στους οργανισμούς, στο δημόσιο, αλλά ναι καλά ακούσατε και στον ιδιωτικό τομέα. Αρκεί να είχαν τα κατάλληλα «κονέ» για τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού επιχειρείν, για το καλό της χώρας και της τσέπης βεβαίως, βεβαίως.

Τι γέφυρες που καταρρέουν, τι υπόγειες διαβάσεις που υπολειτουργούν, τι δρόμοι ευθείς που ξαφνικά γίνονται φιδωτοί στο «ίσιωμα», τι υπόγειες σχολικές αίθουσες στα γιαπιά, τι πάρκα που γίνονται κρανίου τόπος, τι ποδηλατόδρομοι πάρκιν. Όλα με τη σύμπραξη κράτους και ιδιωτών σε αγαστή συμφωνία.

Τώρα ανησυχούν. Ανησυχούν σφόδρα για το πού πάει ο τόπος. Ανησυχούν που δεν μπορούν αυτοί να διορίζουν, ανησυχούν που δεν μπορούν από τα καφενεία (αν δεν περνούσες από γνωστό καφενείο πίσω από την Ασκληπιού, θέση δεν έβλεπες!) να μοιράσουν υποσχέσεις και θέσεις σε διάρκεια σαράντα χρόνων. Και οικτίρουν εκείνους που σε ενενήντα ημέρες δεν έκαναν αυτά που οι άλλοι δεν έκαναν σε σαράντα χρόνια. Και απαξιώνουν τις προσπάθειες, εκείνοι που διαχειρίστηκαν εκατόν οκτώ δις ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για να γίνουν επιδοτήσεις σε μη παραγωγικές επενδύσεις.

Τους συναντάς έχοντας το ήθος και το ύφος της εξουσίας που διαχειρίστηκαν. Απαξιωτικοί για τους νυν κυβερνώντες, έχοντας εισπράξει τις επιδοτήσεις, έχοντας κατοχυρώσει συντάξιμα χρόνια, έχοντας «προλάβει» το πλήρες εφάπαξ, διαρρηγνύουν τα ιμάτια για την πρόθεση αύξησης στα 751 ευρώ. Κατακεραυνώνουν τον δημόσιο τομέα, οι κηφήνες του δημόσιου τομέα.

Οραματίζονται τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα, αλλά οι γνωριμίες τους εξακολουθούν να καλύπτουν τα βιογραφικά χιλιάδων νέων επιστημόνων, απασχολήσιμων και με μπλοκάκι. Εκθειάζουν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αλλά δεν μπορούν να δώσουν ούτε ένα παράδειγμα κερδοφόρου επιχείρησης που να μην έχει συμπράξει με το κακό κράτος στην κατασκευή δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ.
Συλλαμβάνονται από την εφορία και σε μία (ΜΙΑ) ώρα βρίσκουν ένα Εκατομμύριο Οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ και πάραυτα πληρώνουν το πρόστιμο!!! Αγωνιούν για τις φυλακές, μήπως και βρεθούν και αυτοί κατά «τύχη» εντός τους, και όχι γιατί καλλιεργούν την κουλτούρα του σωφρονισμού, της ανοχής, της μεταμέλειας. Αυτοί μόνον έχουν ανήκεστο βλάβη στην υγείας τους και είναι πάντοτε εκτός των τειχών, όπως και τα παιδιά τους με «ανίατες» ασθένειες πάντοτε βρίσκουν το κατάλληλο παράθυρο των μεταγραφών. Τις κακουργηματικές δε αυτές πράξεις, εύσωμοι συνταγματολόγοι τις μετατρέπουν εν μια νυκτί σε παραγραφόμενα πλημμελήματα και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά».

Πάντοτε είχαν έναν καλό λόγο (κερνούσαν κιόλας) τα καλά παιδιά του Κύρκου του 2,7 %, άρχισαν να ανησυχούν όμως μετά τις ευρωεκλογές, και τώρα ως μαινόμενοι λάβροι δεν μπορούν να χωνέψουν το 36 %. Έχοντας υποστεί οβιδιακές μεταμορφώσεις ειρωνεύονται τους διεκδικητές των ναζιστικών επανορθώσεων, με έναν πρωτόγνωρο ραγιαδισμό και δεν μπορούν άνδρες, δυστυχώς και γυναίκες να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα του άλλου!
Τιμητές των πάντων λοιπόν. Εκτός του εαυτού τους!

Βασίλης Παππάς – Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας