Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης της Αριστεράς Reviewed by Momizat on . Είναι μικρές οι κλειστές αίθουσες για να στεγάσουν μια μεγάλη ανατροπή που έρχεται και την ελπίδα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας την Είναι μικρές οι κλειστές αίθουσες για να στεγάσουν μια μεγάλη ανατροπή που έρχεται και την ελπίδα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας την Rating: 0

Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης της Αριστεράς

Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης της Αριστεράς

Είναι μικρές οι κλειστές αίθουσες για να στεγάσουν μια μεγάλη ανατροπή που έρχεται και την ελπίδα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας την ομιλία του στο κατάμεστο Θέατρο «Γιώργος Σάμιος» στην Κόρινθο, και μίλησε για επτά άμεσες προτεραιότητες που θα λάβει ως κυβέρνηση για να ξαναγίνει η Ελλάδα χώρα ευρωπαϊκή.

«Νοιώθω αυτό που βλέπεται καθημερινά, ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Τα σφιγμένα χείλη έγιναν σφιγμένες γροθιές. Δεν ζει κανείς στο διάβα της ζωής του τέτοιες στιγμές κι ο τόπος έχει πολλά χρόνια να τις ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται η ελπίδα είπε, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία, η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα στο αύριο. Κανείς, ανέφερε, δεν μπορεί να ανακόψει αυτή την ελπίδα για το μέλλον. Μόνο μια μικρή χούφτα είναι, είπε, που φοβάται το μέλλον όπως και ο κ. Σαμαράς.

Έρχεται, είπε, η στιγμή να φύγει το μνημόνιο και μαζί θα φύγει και το πολιτικό προσωπικό που το στήριξε.

‘Ασκησε δριμεία κρητική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι με φόβο και λάσπη προσπαθεί να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασε, ανέφερε, ακόμα και σε τρομοκρατικό παραλήρημα μετά το χτύπημα στο Παρίσι, κάνοντας στοιχείο μαύρης προπαγάνδας τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών. Και μίλησε για πολιτική χυδαιότητα και ακροδεξιό λόγο.

Υπογράμμισε ότι, με αίσθημα ευθύνης, η αιματηρή επίθεση στο Παρίσι μας αφορά όλους γιατί είχε στόχο την ελευθερία έκφρασης και την ίδια την Δημοκρατία. Και πρόσθεσε «καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ενέργειες», όμως δεν πρέπει, είπε, να αντιμετωπίσουμε αυτό το στυγερό έγκλημα περιορίζοντας το κράτος δικαίου.

Δεν πρέπει να ενδώσουμε, συμπλήρωσε, στις φωνές του ρατσισμού που ακούγονται στην Ευρώπη, προκειμένου να προωθήσουν πιο ακροδεξιά ατζέντα. Η ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει την προάσπιση των δικαιωμάτων και τη σύλληψη αυτών των ανθρώπων. Απαιτείται νέα διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων, με τις χώρες της Δύσης να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο βάρος και τόνισε πως χρειάζεται αλληλεγγύη.

Ο κ. Τσίπρας είπε, πως ο πρωθυπουργός επενδύει στο φόβο και στην μαύρη προπαγάνδα και είναι ο μόνος είπε, που μιλά για Grexit, αφού τόσο ο ξένος τύπος, όσο και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης το έθαψαν. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το Grexit μας τελείωσε και υπάρχει μόνο το Σαμαράςexit», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, είπε, γιατί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις λένε κι άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, ακόμα και στην Γερμανία, που εναντιώνονται στην σκληρή λιτότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του πως ο Ελληνικός λαός στις εκλογές θα δώσει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ κι έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους που δεν συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις του και στους αναποφάσιστους να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει θα τα έχει καταφέρει η Ελλάδα και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να πάρει τη ρεβάνς.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την κινδυνολογία, να έρθει στο φώς και να αποδεχτεί το ντιμπέϊτ, με όποιον, είπε, σκηνοθέτη θέλει και με όποιον, επίσης, δημοσιογράφο θέλει, υποστηρίζοντας ότι δεν προσέρχεται στο διάλογο λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. Το περιβόητο email με τα μέτρα δεν είναι του κ. Χαρδούβελη, αλλά του κ. Σαμαρά, υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επτά άμεσα μέτρα που θα λάβει ως αυριανή κυβέρνηση τα οποία είναι:

· δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει,

· επίδομα σίτισης σε 300.000 άτομα,

· δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,

· δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους,

· κάρτα μετακίνησης στους απόρους και

· κατάργηση του φόρου εξίσωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Αυτά τα μέτρα τόνισε είναι χρέος μας για να γίνει η Ελλάδα ξανά χώρα ευρωπαϊκή.

Παράλληλα επανέλαβε τις δεσμεύσεις που έδωσε το μεσημέρι για τους αγρότες, από την Αργολίδα, και πρόσθεσε πως εγγυάται την σύνταξη σε όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες και δεν θα γίνει, είπε, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία και στα χωράφια.

Κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τις εξαγγελίες του Α, Σαμαρά, γιατί κι αυτές είπε οτι είναι ψέματα, όπως τα Ζάπεια και οι δεσμεύσεις που έδωσε και δεν τήρησε το 2012.

Επιπλέον υπογράμμισε πως δεν θέλουμε την εξουσία για να καταλάβουμε τα θερινά ανάκτορα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ από πού ξεκινήσαμε κι αυτό, είπε, να το θυμάστε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή