"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βιώνουν τον εφιάλτη του Stand By

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ΕΚΝΛ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τη διοίκηση του ΟΤΕ «για την συχνή καταστρατήγηση του 7ωρου και 8ωρου ημερήσιου ωραρίου εργασίας που μετατρέπεται σε 10ωρο και 12ωρο, για την επιβολή εντατικοποίησης της δουλειάς και για τις απλήρωτες υπερωρίες, που αφορά μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων στον όμιλο.

Για πολλούς εργαζόμενους στον όμιλο του ΟΤΕ, η δουλειά δεν τελειώνει όταν χτυπούν την κάρτα κατά την αποχώρηση από το χώρο εργασίας. Συνεχίζεται, είτε με τον καταιγισμό των e-mails που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε με τηλέφωνα από προϊσταμένους, είτε με δουλειά από το σπίτι μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης χωρίς καν να είναι στην υπηρεσία Stand By!

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι βιώνουν τον εφιάλτη του Stand By. Η υπηρεσία Stand By έχει γίνει η «χαρά» της εργοδοσίας. Σε τεχνικό επίπεδο αντικαθιστά βάρδιες ενώ στην Πληροφορική οι εργαζόμενοι του Stand By αντιμετωπίζονται ως διαθέσιμοι 24Χ7 για οποιαδήποτε δουλειά.

Ακόμα, όμως, και στις περιπτώσεις που ο Stand By αξιοποιείται για έκτακτα περιστατικά (όπως προβλέπεται από τη ΣΣΕ) η κατάσταση πολλές φορές ξεφεύγει και φθάνει στο σημείο ο εργαζόμενος αφού έχει δουλέψει 8 ώρες στην εταιρεία να επιστρέφει σπίτι και να δουλεύει άλλο ένα διακεκομμένο 8ώρο.

Η ΣΣΕ για το Stand By καταστρατηγείται, προκλητικά, και ως προς τον αριθμό των εβδομάδων που κάποιος εργαζόμενος δουλεύει ως Stand By.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από μεγάλη πίεση στελεχών προς εργαζόμενους για να καλυφθούν οι στόχοι της εταιρείας, χωρίς να επιτρέπουν να δηλώνουν πολλές υπερωρίες, γιατί λένε δεν μπορούν να δηλώσουν πάνω από 1 ώρα την ημέρα και χωρίς να γίνονται προσλήψεις νέου προσωπικού που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Για όλα τα παραπάνω έχουν σοβαρή ευθύνη η ηγεσίες της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των Δ.Σ των σωματείων του ομίλου ΟΤΕ, που δεν παρεμβαίνουν για να σταματήσουν.

Το ωράριο δεν μπορεί να είναι λάστιχο, που θα καθορίζεται από το πότε αποφάσισε η διοίκηση να παραδοθεί κάποιο πρότζεκτ. Το ωράριο είναι 7ωρο για τους παλιούς και 8ωρο για του νέους εργαζόμενους (πρώην ΟΤΕplus) και πρέπει να τηρείται.             Οι υπερωρίες είναι προαιρετικές, αλλά υποχρεωτικό να πληρώνονται.

Το ΕΚΝΛ, καλεί την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει άμεσα για να αντιμετωπισθούν αυτά τα προβλήματα.

Καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, να τα αντιπαλέψουν οργανωμένα και αγωνιστικά, όπως και τα νέα αντεργατικά μέτρα (μειώσεις μισθών, τσάκισμα των ΣΣΕ, κατάργηση επιδομάτων, υπερωριακής αμοιβής, παραπέρα ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση απολύσεων, χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και θέσπιση του λόκ άουτ για τους εργοδότες) που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, από κοινού με την Ε.Ε και την μεγαλοεργοδοσία.

Να απαιτήσουν:

Να τηρείται το ημερήσιο ωράριο εργασίας, να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι υπερωρίες. Να πληρώνεται κανονικά το σύνολο των υπερωριών.

Να γίνει πρόσληψη νέου προσωπικού αορίστου χρόνου, με πλήρη δικαιώματα και ΣΣΕ.

Να γραφούν στα σωματεία όλοι οι εργαζόμενοι, ώστε οργανωμένα και μαζικά να αποκρούσουν την τρομοκρατία, τις απειλές και την αυθαιρεσία της διοίκησης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης