"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και οι κολαούζοι τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης   «ανακοίνωση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων» για την  απεργία της 12ης Νοέμβρη  που καλεί σε συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΤ. Και για όσους διερωτώνται ακόμη :ως προς τι η έκπληξή μας,  θα υπενθυμίσουμε κάποια γεγονότα που τα έχουμε αναλύσει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Στο ΕΚΤ έξι  μήνες μετά το εκλογοαπολογιστικό  συνέδριο και την ανάδειξη  του νέου ΔΣ  δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη προεδρείο με ευθύνη των γνωστών παρατάξεων του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ( στο ΕΚΤ εμφανίζεται πλέον με το όνομα ΑΣΚΕ). Η διαμάχη , τα παζάρια  και η τυχοδιωκτική τακτική τους  για τις καρέκλες του προεδρείου οδήγησαν στη συγκεκριμένη εκφυλιστική κατάσταση

Έχουν πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις αιτήσεις  μας της για σύγκλιση  του ΔΣ , ώστε  να συζητηθούν και να παρθούν πρωτοβουλίες μπροστά  στις επικείμενες εξελίξεις , στα φλέγοντα  ζητήματα των εργαζομένων στα Τρίκαλα (πχ Τρίκκη κα), για την οργάνωση της αυριανής απεργίας, επικαλούμενοι την αδυναμία συγκρότησης προεδρείου.

Τώρα, εμφανίζουν μια «ανακοίνωση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων» για την απεργία και διοργάνωση συγκέντρωσης στο χώρο του ΕΚΤ, χωρίς να έχει γίνει καμιά σύγκλιση ΔΣ. Εμείς, πάντως, ως εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΕΚΤ, δεν κληθήκαμε ποτέ σε συνεδρίαση για να συζητηθεί η απεργία , αν και το είχαμε ζητήσει- όπως προαναφέραμε- με επιστολή που δώσαμε και στη δημοσιότητα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον επικεφαλή της ΔΑΚΕ μας δήλωσε ότι η ανακοίνωση βγήκε εκ παραδρομής!!! , ενώ ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ δήλωσε άγνοια για μια τέτοια απόφαση-ανακοίνωση!!!.

Ο ρόλος, τα έργα και οι πράξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού , που είναι γνωστά από το παρελθόν, σε πλήρη εξέλιξη μπροστά μας με μοναδικό σκοπό τον ολοκληρωτικό αποπροσανατολισμό και την απογοήτευση των εργαζομένων.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά , εμφανίζονται  κάποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις  αλλά και πολιτικά κόμματα-κινήσεις όπως η «Λαϊκή Ενότητα» , «Ανταρσύα» , «Μέτωπο Λαού» κ.α.( που σχεδόν καμία εκπροσώπηση δεν έχουν στα εργατικά σωματεία των Τρικάλων)  και  καλούνε σε απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Βέβαια γνωστός ο ρόλος τους στο εργατικό κίνημα , αφού εδώ και χρόνια αποτελούν τους μόνιμους θαμώνες και χειροκροτητές στις συγκεντρώσεις-ομιλίες της κυβερνητικής-εργοδοτικής πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΤ. Συγκεντρώσεις που με το κυάλι αναζητάς κανέναν εργάτη , που βλέπεις μόνο κυβερνητικά ή επίδοξα κυβερνητικά στελέχη να διαγκωνίζονται για την καλύτερη θέση στην αναμνηστική  φωτογραφία. Σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις  τα παραπάνω αυτοαποκαλούμενα και «αριστερά» σχήματα ή κόμματα  κάνουν το απαραίτητο «μπούγιο» για να μη φαίνεται η γύμνια του συμβιβασμένου συνδικαλισμού. Για αντάλλαγμα η πλειοψηφία τους δίνει και τη χαρά να κρατάνε τα πανό και τις ντουντούκες, κυριολεκτικά «ορντινάντσες» της πλειοψηφίας του ΕΚΤ. Τώρα , σε μια περίοδο που η πλειοψηφία του ΕΚΤ έχει απαξιωθεί ακόμη πιο πολύ  στα μάτια των εργαζομένων  των Τρικάλων , αυτοί λειτουργούν σαν πλυντήριο που θα τους ξεπλύνει τα άπλυτα. Στήνουν στη συμβιβασμένη  πλειοψηφία του ΕΚΤ τη συγκέντρωση που δεν μπορεί να στήσει λόγω τσακωμού για τις καρέκλες.

Με το που γράφαμε αυτές τις σειρές  ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκέντρωση στο ΕΚΤ…Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι «αριστεροί τους κολαούζοι» μια αγκαλιά για ένα κοινό σκοπό , τον εγκλωβισμό εργατών που θέλουν να αντιδράσουν , που λένε δεν πάει άλλο, δεν πληρώνουμε άλλο την  πολιτική κυβερνήσεων , ΕΕ και κεφαλαίου. Μια αγκαλιά μαζί για να μη φύγει κανείς από τη «στρούγκα» και  συναντηθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα σε δρόμο αμφισβήτησης και ανατροπής.

Καλούμε όλο και περισσότερους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη  να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να μην περιμένουν άλλο. Να βάλουν στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες , τους εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους , να δυναμώσουνε τη δράση τους. Εκεί που επικρατούν συμβιβασμένοι και εργοδοτικοί συνδικαλιστές να παραμεριστούν . Να πάρουν το τιμόνι  τίμιοι και ανιδιοτελείς εργαζόμενοι.

Τους καλούμε να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα , με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Για να ανοίξει ο δρόμος της αναγέννησης και  ανασύνταξης του εργατικού κινήματος μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο .

Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στην  πανεργατική πανελλαδική απεργία την

 Πέμπτη 12 Νοέμβρη  και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9:30πμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Γιατί εκεί χτυπάει η καρδιά του εργάτη που δε σκύβει το κεφάλι, που δεν ξεγιελέται από παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους κολαούζους του.

Γιατί τα αιτήματα που εκφράζει το ΠΑΜΕ μπορούν να ενώσουν τους εργαζόμενους , γιατί ανταποκρίνονται στα εργατικά συμφέροντα και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας,  γιατί στοχεύουν  στον πραγματικό αντίπαλο, στην καρδιά του αντιπάλου.

Γιατί  μαζί με το ΠΑΜΕ δε μένεις θεατής και όλα μπορούν να αλλάξουν αν ξεσηκωθείς!

 

 

 

Τα μέλη  του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

 

Λιατίφης Γεώργιος

 

Τσίγκας Πέτρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης