Οι ιδιώτες γιατροί αγνοούν τον υπουργό και φροντίζουν τους ασθενείς Reviewed by Momizat on . Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, δηλώνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη του ανά νομό, δεν πειθαρχούν στο «αστυνομικό μέτρο του πλαφόν Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, δηλώνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη του ανά νομό, δεν πειθαρχούν στο «αστυνομικό μέτρο του πλαφόν Rating: 0

Οι ιδιώτες γιατροί αγνοούν τον υπουργό και φροντίζουν τους ασθενείς

Οι ιδιώτες γιατροί αγνοούν τον υπουργό και φροντίζουν τους ασθενείς

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, δηλώνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη του ανά νομό, δεν πειθαρχούν στο «αστυνομικό μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης – διαγνωστικών εξετάσεων». Το μέτρο επιβάλλει συνταγογράφηση μέχρι του 80% του περυσινού κόστους συνταγογράφησης!  Ετσι, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. κατά τη Συνεδρίασή του της 24-1-2014 αναφορικά με το απαράδεκτο μέτρο της επιβολής πλαφόν, αποφάσισε τη συνέχιση της ιατρικής λειτουργίας όπως αυτή επιβάλλεται από τις αρχές της ιατρικής, της ηθικής και της δεοντολογίας.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει όλους τους Συλλόγους και ιατρούς της χώρας να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης – διαγνωστικών εξετάσεων και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους. Κάθε ιατρός που ευσυνείδητα ασκεί το έργο του θα προστατευθεί από οποιαδήποτε κύρωση τυχόν επιβληθεί.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει την απόσυρσή του μέτρου και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τις προτάσεις πιθανών τροποποιήσεων.
Μέχρι την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης όμως, ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι θα προστατεύσουμε κάθε ιατρό ο οποίος ευσυνείδητα ασκεί το έργο του».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή