Οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται. Οι Τρικαλινοί… Reviewed by Momizat on . Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας ενάντια στις απολύσεις πραγματοποίησαν χθες οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας ανταποκρινόμεν Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας ενάντια στις απολύσεις πραγματοποίησαν χθες οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας ανταποκρινόμεν Rating: 0

Οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται. Οι Τρικαλινοί…

Οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται. Οι Τρικαλινοί…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας ενάντια στις απολύσεις πραγματοποίησαν χθες οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας και της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους έχουν προγραμματίσει για σήμερα 25η Μαρτίου συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΕΛΜΕ (Λαπηθών 6).

Με αφορμή το νέο κύκλο κινητοποιήσεων οι καθηγητές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

“Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας αταλάντευτα τις καταστροφικές πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ, προχωρά, με τη συμπλήρωση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, στην ολοκλήρωση ενός εγκλήματος ενάντια στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Προχωρά στις πρώτες, μετά από 100 χρόνια, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα μας.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε σαφές ότι για την Κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η εκπλήρωση των στόχων των βάρβαρων μνημονίων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Οι απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι του παζλ των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση για το 2013-2014. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε νέα προκήρυξη θέσεων, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η αναλγησία και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και του Υπουργού της Παιδείας, που ενώ δήλωναν ότι δεν θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, έσπευσαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης υλοποιώντας, σαν έτοιμοι από καιρό, αυτό που από την αρχή είχαν συμφωνήσει να κάνουν.

Για μας, τίποτα από αυτά δεν θεωρείται τετελεσμένο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί, να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένοι τομείς-ειδικότητες στη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, για να μπορούν οι νέοι της χώρας μας να σπουδάζουν στα αντικείμενα που επιλέγουν οι ίδιοι και όχι σε αυτά που επιβάλλουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ”.

Πηγή paidis.com

Αφήστε το σχόλιο σας