Οι Λαρισαίοι παλεύουν για τα νοσοκομεία τους. Εμείς; Reviewed by Momizat on . Την κοινή τους θέση, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστούν τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας μέσω της φημολογούμενης κινητικότητας ή διαθεσιμότητας, τω Την κοινή τους θέση, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστούν τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας μέσω της φημολογούμενης κινητικότητας ή διαθεσιμότητας, τω Rating: 0

Οι Λαρισαίοι παλεύουν για τα νοσοκομεία τους. Εμείς;

Οι Λαρισαίοι παλεύουν για τα νοσοκομεία τους. Εμείς;

Την κοινή τους θέση, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστούν τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας μέσω της φημολογούμενης κινητικότητας ή διαθεσιμότητας, των εργαζομένων των νοσοκομείων, διατύπωσαν φορείς της πόλης σε κοινή σύσκεψη, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Η σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη, έγινε παρουσία εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει προς κάθε κατεύθυνση γνωστή η θέση των φορέων της Θεσσαλίας για το ζήτημα αυτό, ενώ μέσα τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του δημάρχου Λαρισαίων, αναμένεται να κλειστεί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

larissaΟ κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι η συνάντηση ήταν επιτακτική λόγω των σεναρίων που διακινούνται για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία και στη Θεσσαλία υπάρχουν μόνο στην Π.Ε. Λάρισας διασυνδεόμενα νοσοκομεία, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό. Ο περιφερειάρχης τοποθετήθηκε κατά των όποιων σχεδίων κινητικότητας-διαθεσιμότητας-απολύσεων σημειώνοντας την ανάγκη να συνεχίσουν να λειτουργούν εύρυθμα και τα δύο νοσοκομεία.

«Διοικητικά μπορεί βάσει νόμου να είναι διασυνδεόμενα τα δύο νοσοκομεία της πόλης, αλλά στην παροχή υπηρεσιών και φροντίδας αυτό δεν ισχύει», ανέφερε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε:

«Έχουμε ανάγκη κάθε κλίνη και κάθε εργαζόμενο. Όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό αλλά υπάρχουν και ελλείψεις. Για αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει από το υπάρχον ΕΣΠΑ, αλλά και από το μελλοντικό βάσει των προτάσεων των διοικήσεων των νοσοκομείων αλλά και των αναγκών να εντάσσει έργα σε αυτά. Άλλωστε μέχρι στιγμής έχουμε εντάξει έργα αξίας 28 εκατομμυρίων ευρώ και αν χρειαστεί μπορεί να κάνουμε και μια υπέρβαση του προϋπολογισμού για να ικανοποιήσουμε και τις επιπλέον ανάγκες που μας έγιναν γνωστές πρόσφατα. Καταβάλουμε προσπάθεια να κάνουμε αυτή την υπέρβαση για να αποδείξουμε σε όλους όσους σκέφτονται διαφορετικά, ότι εμείς θέλουμε την ενίσχυση του τομέα της δημόσιας υγείας. Η τρόικα πρέπει επιτέλους να καταλάβει που φτάνουν τα όρια της λογικής και αντοχής της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί».

Ο κ. Κ. Τζανακούλης ανέφερε τα εξής: «Όλοι θέλουμε και τα δυο τα νοσοκομεία στην Λάρισα και όλοι μας αγωνιζόμαστε για τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Εμείς, σαν Δήμος, είχαμε ως επί το πλείστον άριστη συνεργασία με τις διοικήσεις του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα και με κάθε τρόπο κάναμε οτιδήποτε μπορούσαμε προκειμένου να στελεχωθεί και διοικητικά όταν πρωτοξεκίνησε. Όσον αφορά τώρα το Γ.Ν.Λ. επειδή και κατά το παρελθόν είχε ακουστεί το σενάριο της συγχώνευσής του με το Πανεπιστημιακό, κάναμε οτιδήποτε ήταν δυνατό για να μη γίνει κάτι τέτοιο και όπως γνωρίζετε όλοι αυτό το σενάριο αποφεύχθηκε. Για το πρόβλημα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας θα ήθελα να πω, ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό, καθώς τα δύο νοσοκομεία λειτουργούν οριακά και περισσεύουν γιατροί ή υπάλληλοι. Πρέπει λοιπόν να κανονιστεί άμεσα ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να δεσμευτεί ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο».

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το θέμα πάνω από όλα είναι να διασωθούν τα δύο νοσοκομεία και οι θέσεις εργασίας, πράγμα που διασφαλίζει την υγεία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Όταν μιλάμε για αναβάθμιση δομών δε νομίζω ότι τίθεται θέμα για διαθεσιμότητα, αλλά αντίθετα να καλυφθούν τα όποια κενά δημιουργούνται κατά καιρούς. Είμαστε αντίθετοι σε οριζόντιες πρακτικές και ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζομένους των νοσοκομείων».

Τη σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους ενώ συμμετείχαν και πήραν το λόγο ο δ/κτης της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής, ο πρύτανης του Πανεπ. Θεσσαλίας Ι. Μεσσήνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Γ. Στεφανίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ν. Γιαννακόπουλος, ο δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Λ. Α. Κομνός, η πρόεδρος Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ Σ. Σωτηράκου, ο πρόεδρος και ο γραμματέας ΕΙΝΚΥΛ ΓΝΛ Λ. Καραγεώργος και Ν Νταφούλης, η δ/νουσα ΠΓΝΛ Κ. Ζησοπούλου, ο πρόεδρος Σωμ. Εργαζ. ΠΓΝΛ Γ. Φωτόπουλος και ο γραμματέας Κ. Λαρίσης, η τομεάρχης χειρ/κου τομέα Γ.Ν.Λ. Π. Μπέη, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κ. Δεσπόπουλος, Χ. Καλομπάτσιος, Χ. Σιδερόπουλος, Ε. Λιακούλη, Α. Αδάμου, Ε. Αδαμάκη-Τζαβέλλα και Δ. Μητσιούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Μητσιός και Α. Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σ. Βαλιώτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιαπλές και ο αντιπρόεδρος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας Δ. Παπαποστόλου, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας εργαζομένων ΕΟΠΥΥ κ. Νινίκας κ.α.

(Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας)

Αφήστε το σχόλιο σας