"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Οι μαθητές έθεσαν, ο Δήμαρχος τους άκουσε…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τρία αιτήματα, πλήρως εμπεριστατωμένα, έθεσαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος»: Ληθαίος ποταμός, αδέσποτα, ποδηλατόδρομοι.
Για κάθε ένα από τα θέματα αυτά οι μαθητές των δύο τμημάτων της έκτης τάξης είχαν ετοιμάσει χαρτονάκια, στα οποία ανέγραφαν τα αιτήματά τους.
Για κάθε ένα αίτημα, έχοντας ήδη προετοιμαστεί από τους δασκάλους τους, τους κ. Θανάση Αρσένη και Δημήτρη Γκιρεμέζη, ένας μαθητής ή μια μαθήτρια ανέλυε τους λόγους για τους οποίους προσέφυγαν στον Δήμαρχο. Ο οποίος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απάντησε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν:
– για τον Ληθαίο ανέφερε ότι ο καθαρισμός θα συνεχιστεί και ότι ο σχεδιασμός προβλέπει να δημιουργηθεί διάδρομος για πεζοπορία, αλλά και να βελτιωθεί γενικότερα η πρόσβαση στον ποταμό
– για τα αδέσποτα, ανέφερε τι προσπάθειες που ήδη γίνονται από τον Δήμο, με τη σύσταση των προβλεπόμενων από τον νόμο επιτροπών και με τις ειδικότερες δράσεις που ήδη υλοποιούνται, προκειμένου να βελτιωθεί η όλη κατάσταση
– για τα ποδήλατα και του ποδηλατόδρομους, ανέφερε τον σχεδιασμό για την οδό Καποδιστρίου, την τοποθέτηση των κολωνακίων και την ανάγκη σεβασμού τους από όλους, τον γενικό σχεδιασμό για τους ποδηλατόδρομους και την τοποθέτηση ποδηλατοστασίων στην πόλη.
Οι μικροί μαθητές και αυριανοί ενεργοί πολίτες απηύθηναν συγκεκριμένες, σαφείς και εξαιρετικά ουσιαστικές ερωτήσεις στον κ. Παπαστεργίου, για όλα τα θέματα και ειδικά για τα ποδήλατα, τα οποία αποτελούν την καθημερινότητά τους.
Στο τέλος, παραδόθηκε στον Δήμαρχο η εφημερίδα που εκδίδει η τάξη, η οποία περιέχει γραπτά και εργασίες των μαθητών από την περυσινή σχολική χρονιά.

Από το γραφείο Τύπου

mathites7 mathites6 mathites5 mathites4 mathites3 mathites2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης