Οι μαθητές δεν δικαιούνται να προβληματιστούν για τον ναζισμό; Reviewed by Momizat on . Δεν εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, η πρόταση της παράταξης «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», να προταθεί στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδε Δεν εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, η πρόταση της παράταξης «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», να προταθεί στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδε Rating: 0

Οι μαθητές δεν δικαιούνται να προβληματιστούν για τον ναζισμό;

Οι μαθητές δεν δικαιούνται να προβληματιστούν για τον ναζισμό;

Δεν εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, η πρόταση της παράταξης «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», να προταθεί στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η προβολή του ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου για τον νεοναζισμό στη χώρα μας.
Αρχικώς ο Κ. Πατέρας ρώτησε για το αν το εν λόγω ντοκιμαντέρ (Νεοναζί: το ολοκαύτωμα της μνήμης) αφορούσε και στον νομό μας. Ο Βασίλης Ζώης από την προτείνουσα παράταξη, διευκρίνισε ότι και ο ίδιος παρατήρησε στον δημιουργό, ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις για τον νομό μας, όπως, για παράδειγμα, η απουσία της καύσης της Κρανιάς.
Πολιτική κριτική όμως ασκήθηκε έντονη στον Στ. Κούλογλου, από τον Γ. Καΐκη. Τον κατηγόρησε ευθέως για αντικομμουνισμό, είτε βάσει βράβευσής του από την ΕΕ για το ντοκιμαντέρ για την «Ουτοπία του 20ου αιώνα» (δηλαδή τον κομμουνισμό), είτε για την απουσία της άποψης των πραγματικά εκδιωξάντων τον φασισμό.
Η κριτική είχε επιχειρήματα και ήταν σαφέστατη.

Ακολούθησε μια συζήτηση μεταξύ δημοτικών συμβούλων, πολλοί εκ των οποίων δεν κατανοούσαν, αν το Σώμα επιβάλλει ή προτείνει τη προβολή του ντοκιμαντέρ. Ο κ. Ζώης διευκρίνισε ότι απλώς προτείνεται στη ΔΔΕ και αυτή θα το πρότεινε στα σχολεία, όπου, όμως, θα αποφάσιζε ο Σύλλογος Διδασκόντων. Επί της ουσίας, η πρόταση ήταν μια προσπάθεια να αρχίσει και στη νεολαία η συζήτηση για τον φασισμό. Αρκετοί σύμβουλοι όμως, ψήφισαν «παρών». Δεν είχαν γνώμη; Δεν ήθελαν να έχουν γνώμη; Δεν ήθελαν να πάρουν θέση; Δεν συμφωνούσαν με το θέμα; Δεν είχαν άποψη; Σε τέτοια θέμα, έχει σημασία να έχεις θέση.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή