"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Οι μαθητές συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

lafarm

Σχετικά άρθρα

mathites

Η πανελλήνιας αποδοχής πρωτοτυπία – που θα έπρεπε να είναι κανόνας – με τον σεβασμό των πεζών από τους οδηγούς στις διαβάσεις των Τρικάλων, έχει και μια ακόμη εξήγηση. Το ότι αρκετοί από τους σημερινούς ενήλικες, έχουν μάθει τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων. Το Πάρκο, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μακεδονίας και Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, δέχεται καθημερινώς επισκέψεις από μαθητές σχολείων και μέλη συλλόγων.
kikloforiaki agogi

Εκεί ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου παρουσιάζει τον τρόπο κίνησης στην πόλη, τα βασικά σήματα, τους κύριους κανόνες κίνησης πεζών και οχημάτων και τη γενικότερη συμπεριφορά που θα πρέπει να σεβόμαστε.
Το τελευταίο μάλιστα τρίμηνο, πάνω από 700 μαθητές επισκέφθηκαν το Πάρκο, μαθαίνοντας πώς να κυκλοφορούν στην πόλη των Τρικάλων.
Αυτός ο αριθμός δείχνει και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την εκμάθηση των ορθών κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής.
mathites
Όπως ενημερώνει ο υπεύθυνος του Πάρκου κ. Β. Πεταλάς, με το τέλος της περιόδου για τα σχολεία, γίνονται οι προεργασίες για τη νέα χρονιά. Ηδη το Πάρκο – που λειτουργεί από το 2004 –διαθέτει χώρους εκπαίδευσης – αναψυχής – στάθμευσης. Είναι εφοδιασμένο με εξοπλισμό (ποδήλατα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα) κατάλληλο για την εκπαίδευση παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και διατίθεται – στις ώρες λειτουργίας του – για εκπαίδευση οργανωμένων ομάδων (σχολεία, σύλλογοι) ή και μεμονωμένων επισκεπτών. Πληροί, επίσης, όλους τους κανόνες ασφαλείας για την υποδοχή και εκπαίδευση.
Για περισσότερες πληροφορίες εν όψει της νέας χρονιάς αλλά και για κάθε τι, στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 24310 33171, 24313 53509.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης