Οι Μαυρογιαλούροι της Μαγνησίας Reviewed by Momizat on . Οι εκλογές που έγιναν και  στη Μαγνησία, ήταν η «χαρά του ψηφοφόρου». Ολοι τους αισθάνθηκαν μεγάλοι και τρανοί, σπουδαίοι και ανεκτίμητοι αφού βάσει των όσων υπ Οι εκλογές που έγιναν και  στη Μαγνησία, ήταν η «χαρά του ψηφοφόρου». Ολοι τους αισθάνθηκαν μεγάλοι και τρανοί, σπουδαίοι και ανεκτίμητοι αφού βάσει των όσων υπ Rating: 0

Οι Μαυρογιαλούροι της Μαγνησίας

Οι Μαυρογιαλούροι της Μαγνησίας

Οι εκλογές που έγιναν και  στη Μαγνησία, ήταν η «χαρά του ψηφοφόρου». Ολοι τους αισθάνθηκαν μεγάλοι και τρανοί, σπουδαίοι και ανεκτίμητοι αφού βάσει των όσων υπογραμμίζονταν στα μηνύματα των περισσοτέρων υποψηφίων, «η δική τους ψήφος σηματοδοτεί τη μεγάλη αλλαγή» ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά» από τις δεσμεύσεις ενώπιον Θεού και ανθρώπων για ευημερία, ανάπτυξη, ανάσχεση της ανεργίας, καλό νερό και καθαρή πόλη.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Αυτό όμως είναι το λιγότερο μπροστά σε απίστευτα σκηνικά που έζησαν ψηφοφόροι μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας και ειδικότερα σε περιφερειακούς ΟΤΑ όπου εκτός από τις πιέσεις, τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς ορισμένοι «Μαυρογιαλούροι» πέρασαν και σε πιο «δραστικές» προσφορές αφού έφτασαν εκτός από δουλειές που έταζαν, κάποιοι άρχισαν να μοιράζουν τρόφιμα, κρέας, τυροκομικά αλλά και ευρώ!

«Ηχηρές» μορφές πολιτικής παθογένειας, ρουσφετιού και αμοραλισμού που «κουμπώνουν» με μεγάλη άνεση στη σημερινή πραγματικότητα της Μαγνησίας, όχι μόνο στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών για τις οποίες η «κούρσα» σε ορισμένες περιπτώσεις δεν σταμάτησε ποτέ. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις όπως καταγγέλλουν πολίτες του Βόλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που ακόμη και προσωπικά δεδομένα δικών τους ανθρώπων «διέρρευσαν», άγνωστο πως σε πολιτικό γραφείο το οποίο έχει αποδυθεί στο «κυνήγι πελατών» εκφράζοντας συμπαράσταση και περαστικά σε ασθενείς μετά από νοσηλεία(;).

Συμπεριφορές που παραπέμπουν ευθέως στους γνωστούς «ήρωες» του ελληνικού κινηματογράφου, Ανδρέα Μαυρογιαλούρο ως Υπουργό Αγροτικής Ανασυγκρότησης αλλά και τον κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη στην Κέρκυρα που «πούλησε» τον Γκόρτσο για το νέο βουλευτή Μαντά.

 

Κρέας με το ζύγι…

Πολλές δημοτικές παρατάξεις και οι υποψήφιοι δήμαρχοι δύο και τρεις μήνες πριν τις εκλογές είχαν εξαπολύσει μια ξέφρενη προσπάθεια εξασφάλισης υποψηφίων, αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ψηφοφόρων, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους «πειθούς». Οι πρακτικές που εξακολουθούν να εφαρμόζονται γύρω από τον προεκλογικό «αγώνα» είναι πρακτικές «μαυρογιαλούρου» και όχι μόνο.

Τα ρουσφέτια, οι υποσχέσεις, οι εκβιασμοί και οι έμμεσες απειλές είναι στην ημερήσια διάταξη όσο ποτέ. Η κρίση που σάρωσε συθέμελα κόμματα, παρατάξεις και πρόσωπα δεν επηρέασε καθόλου τις νοοτροπίες του παρελθόντος. Αντίθετα, φαίνεται ότι τις επανέφερε με τον χειρότερο τρόπο.

Φυλλάδια, κάρτες, social media, προωθητικά δώρα όπως στυλό, αναπτήρες κ.τ.λ. έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται, χρόνια τώρα από υποψηφίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να «διαφημίσουν», τόσο το πρόσωπό τους, όσο και την παράταξή τους, αλλά χοιρινό, και μοσχάρι, πρώτη φορά μοιράστηκε και μάλιστα σε πολλές ποσότητες σε χωριά περιφερειακού Δήμου όπου οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, έσπευσαν να μην «αφήσουν κανέναν νηστικό και χωρίς χαρτζιλίκι».

«Ενα κιλό μοσχάρι και ένα κιλό χοιρινό και από 50 ευρώ… την ψήφο» ήταν το δέλεαρ για να πειστούν οι ψηφοφόροι να «γείρουν την πλάστιγγα» υπέρ συγκεκριμένου συνδυασμού τελικά όμως «και καλά έφαγαν και ήπιαν στην υγειά των υποψηφίων και απέναντι ψήφισαν» αφήνοντας τους «ανοιχτοχέρηδες» με άδεια χέρια.

Επίσης οι λίστες των ωφελουμένων στις κοινωνικές δομές των Δήμων – κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, βοήθεια στο Σπίτι κλπ – έγιναν αντικείμενο «αξιοποίησης» από υποψήφιους δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους ενώ σε πολλά ΚΑΠΗ ζητούσαν από τους ηλικιωμένους να ενταχθούν σε συγκεκριμένες παρατάξεις, για να μπορούν να τύχουν των «ευεργετημάτων», που παρέχονται…

 

«Περαστικά σας…» και ψήφος 

«Με το ακουστικό του τηλεφώνου να αιωρείται» έμεινε νεαρός από το Πήλιο όταν άκουσε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής το συνεργάτη πολιτικού γραφείου να του εύχεται καλή ανάρρωση για την ασθενή μητέρα του και να του εκφράζει και την «ειλικρινή συμπαράσταση» συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου που δήθεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας της…

Η αρχική αμηχανία έδωσε τη θέση της στην οργή και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις το τηλέφωνο έκλεισε με το νεαρό Πηλιορείτη να είναι αποφασισμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ελεγχθεί ποιος και με πιο δικαίωμα και για λογαριασμού ποιού κάνει «φύλλο και φτερό» προσωπικά δεδομένα ασθενών προς «άγρα ψήφων».

Ολα τα παραπάνω αποτελούν μόνο μερικές από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις μίας παλαιοκομματικής αντίληψης που «καταδυναστεύει» σε μεγάλο βαθμό και τη Μαγνησία.

Αντί να αφεθεί ελεύθερο το εκλογικό σώμα να εκλέξει τους καλύτερους, πολίτες με διάθεση για προσφορά, με πραγματικά οράματα και αντικειμενικές δυνατότητες, μήπως και αναστραφεί η αρνητική πορεία, ορισμένοι εξακολουθούν να λειτουργούν ως «μαυρογιαλούροι», ως παράγοντες και παραγοντίσκοι, παιδιά των κομματικών σωλήνων με τον ξύλινο κομματικό λόγο, φιλοδοξίες και χρεοκοπημένες πρακτικές.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αφήστε το σχόλιο σας