Οι μετωπικές οργανώσεις του ΚΚΕ στον αγώνα για μη κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων Reviewed by Momizat on .   Κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα (πρώην κτήριο ΙΚΑ) πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί oι Γραμματείες Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ)   Κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα (πρώην κτήριο ΙΚΑ) πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί oι Γραμματείες Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) Rating: 0

Οι μετωπικές οργανώσεις του ΚΚΕ στον αγώνα για μη κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων

Οι μετωπικές οργανώσεις του ΚΚΕ στον αγώνα για μη κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Τρικάλων

 

Κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα (πρώην κτήριο ΙΚΑ) πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί oι Γραμματείες Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) της Πανελλαδικής Αντινομοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ),  ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα στις συνοικίες και συμμετείχαν σωματεία,  μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ενάντια στο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για 2 ώρες περίπου στην είσοδο του κτιρίου,  καλώντας με τις ανακοινώσεις τους,  τα συνθήματα και τη ντουντούκα τους ασφαλισμένους που προσέρχονταν σε αγώνα για να μην περάσουν στην πράξη οι ανατροπές στην υγεία-περίθαλψη που ψήφισε η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση τους τονίζονταν: «Συγκυβέρνηση και ΕΕ κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ!

Να σταματήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφάσισε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τη πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου.

Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, δεν περιμένει πότε να ξαναξεκινήσουν την λειτουργία τους τα πολυατρεία. Ακόμα και όταν επαναλειτουργήσουν η κυβέρνηση, δεν θα αφήσει ανοιχτά ούτε τα μισά ανοιχτά σε όλη τη χώρα.

pame-eopyy1Οι τσέπες μας είναι άδειες για να τρέχουμε να βρούμε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουμε ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση 10€.Δεν αντέχουμε την ταλαιπωρία να τρέχουμε να βρούμε ποιος συμβεβλημένος γιατρός δεν θα έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων το μήνα για να μας δεχτεί να τον επισκεφτούμε.

Δεν αντέχει να περιμένει ο άρρωστος να τον δεί ο γιατρός μετά από ένα μήνα και βάλε και να εξαναγκάζεται να πληρώνει την επίσκεψη από τη τσέπη του. Δεν αντέχουμε να ψάχνουμε να βρούμε γιατρό που δεν έχει πιάσει το μηνιαίο πλαφόν στη συνταγογράφιση των φαρμάκων για να μπορεί να συνταγογραφήσει.

Δεν ανεχόμαστε να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες από την αρρώστια μας. Για τα δικά τους κέρδη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση, αυξάνουν τις παροχές υγείας και τα φάρμακα, που πληρώνουμε από τη τσέπη μας. Αύριο, με την εφαρμογή του νέου νόμου θα πληρώνουμε ακόμα περισσότερα, αν δεν τους σταματήσουμε. Να πάψουμε να ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Τα έχουμε ήδη πληρώσει! Μας ληστεύει το κράτος και η εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, μας ληστεύει ξανά με τη φορολογία, το ΦΠΑ και τα χαράτσια. Κι από όλα αυτά δεν μας επιστρέφει ουσιαστικά τίποτα πίσω σε υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, παρά ένα «βασικό πακέτο παροχών» που δεν φτάνει ούτε για ζήτω, που γίνεται όλο και πιο φτωχό.

Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυατρεία του ΕΟΠΥΥ.     Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων.    Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων. Τα πολυατρεία του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά και να λειτουργήσουν 24 ώρες το 24ωρο ως αποκλειστικά δημόσιο και δωρεά Κέντρο υγείας με έμφαση της λειτουργίας τους στη πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωσης των ασθενειών.

Να καλυφτούν όλες οι ελλείψεις του Γεν. Νοσοκομείο του Νομού μας και των Κέντρων Υγείας – Φαρκαδόνας-Πύλης–Καλαμπάκας, ΚΑΜΙΑ συγχώνευση ή κλείσιμο κλινικής, κλείσιμο Κέντρου Υγείας .Κάλυψη σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού.

Να λειτουργήσουν Αγροτικά Ιατρεία στον Ορεινό όγκο του Νομού μας για ΟΛΟ το χρόνο, με Γιατρό, Νοσηλευτικό προσωπικό και σύνδεση με το ΕΚΑΒ για την άμεση μετακίνηση ασθενών στο Νοσοκομείο -Κ.Υ. με ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.

Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων.

Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς πληρώνουμε τη «νύφη».

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν  σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία»


Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή