Οι νέοι ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας στηρίζουν Ηρώ Διώτη Reviewed by Momizat on . Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη. Aπό την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε καθαρά για τον χαρακτήρα αυτών των αυτοδιοικητι Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη. Aπό την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε καθαρά για τον χαρακτήρα αυτών των αυτοδιοικητι Rating: 0

Οι νέοι ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας στηρίζουν Ηρώ Διώτη

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη. Aπό την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε καθαρά για τον χαρακτήρα αυτών των αυτοδιοικητικών  εκλογών, ως εκλογές καταδίκης της πολίτικης του μνημονίου, εκλογές που θα ανοίξουν τον δρόμο για  την ανατροπή της μνημονιακής  πολιτικής και της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σε όλη την χώρα δημοτικά και περιφερειακά  σχήματα με σαφή αντικαλλικρατικά, αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά. Οι δήμαρχοι και  οι περιφερειάρχες που θα αναδειχθούν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει  να είναι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις συλλογικές αντιστάσεις, θα υπερασπιστούν τους εργαζόμενους, τους δημόσιους χώρους και τα κοινωνικά αγαθά και να είναι εκείνοι που θα ανατρέψουν στην πράξη τον «Καλλικράτη» και θα διαμορφώσουν μαζί με τους πολίτες  τους νέους εκείνους αυτόδιοικητικούς θεσμούς που θα αγκαλιάσει και θα θεσπίσει και νομικά η κυβέρνηση της Αριστεράς. Είναι εκείνοι που θα διοικήσουν τους ΟΤΑ με πραγματική διαφάνεια, δημόσια  λογοδοσία  και με σαφή πολιτικό μέτωπο απέναντι στους ναζί.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τοπική αυτοδιοίκηση στην αριστερά σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα, σημαίνει  πως κανένα σπίτι δεν θα βρεθεί χωρίς νερό ή ρεύμα. Σημαίνει ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Σημαίνει άμεσες πρωτοβουλίες παραχώρησης στέγης σε χιλιάδες άστεγους που έχουν τσακιστεί από την κυβερνητική πολιτική. Σημαίνει άμεσες συγκεκριμένες συγκρούσεις με το κράτος και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταπατούν ελεύθερους χώρους, λεηλατούν το περιβάλλον. Τοπική αυτοδιοίκηση για την αριστερά σημαίνει υπεράσπιση  των εργασιακών δικαιωματών, και ακύρωση των  voucher.

Σε επίπεδο Θεσσαλίας οι μνημονιακές  πολιτικές έχουν ξεκάθαρα εκφραστεί και υλοποιηθεί από την υπάρχουσα αρχή και αυτές τις πολιτικές καλούμαστε να ανατρέψουμε. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά και δυναμικά στην περιφερειακή παράταξη Δρόμος  Ανατροπής για την Θεσσαλία με επικεφαλής και υποψήφια περιφερειάρχη την Ηρώ Διώτη. Για μια Θεσσαλία της ευημερίας της αλληλεγγύης της οικολογίας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Οργανώσεις Θεσσαλίας

Αφήστε το σχόλιο σας