Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τη μεθαυριανή απεργία Reviewed by Momizat on . Στις 9 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι.. Μετά από τέσσερα χρόνια περικοπές, απολύσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κάθε κοινωνικού κράτους, η κυβέ Στις 9 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι.. Μετά από τέσσερα χρόνια περικοπές, απολύσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κάθε κοινωνικού κράτους, η κυβέ Rating: 0

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τη μεθαυριανή απεργία

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τη μεθαυριανή απεργία

Στις 9 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι..


Μετά από τέσσερα χρόνια περικοπές, απολύσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κάθε κοινωνικού κράτους, η κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν ασταμάτητα την νεοφιλελεύθερη επίθεση στις ζωές μας.

Από την μία τα παραμύθια που σερβίρουν καθημερινά – βλέπε success story, ανάκαμψη, πρωτογενές πλεόνασμα, έξοδος στις αγορές, το μνημόνιο τελειώνει (sic!) – από την άλλη τα γνωστά διλήμματα και εκβιασμοί που έχουν πια παλιώσει, αλλά τα επιστρατεύουν σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία – πρέπει να παρουμε τη δόση, θα χρεωκοπήσει η χώρα κλπ. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να κρύψει ούτε την κοινωνική και οικονομική καταστροφή που έχουν επιφέρει, ούτε τα συνεχόμενα μέτρα που δεν έχουν τέλος.

Το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε «κατεπειγόντως» η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ένα νέο μνημόνιο σε βάρος των εργαζομένων, της νεολαίας και όλης της κοινωνίας. Καταργούν τις προσαυξήσεις για τους μακροχρόνια ανέργους, καταργούν και τους ελάχιστους εναπομείναντες περιορισμούς της ενοικίασης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και επεκτείνουν το σύγχρονο αυτό σκλαβοπάζαρο και σε εργολαβίες του δημοσίου με αξία άνω των 10.000.000 ευρώ για οικοδομικά έργα (βλ. Μπόμπολας), διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα και ανοίγουν τον δρόμο για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ταυτόχρονα, καταστρέφουν μια σειρά επαγγελματικές κατηγορίες και κοινωνικές ομάδες, επιτείνοντας την διάλυση της παραγωγικής βάσης και την εκτόξευση της ανεργίας.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν ήδη την συνέχεια με ακόμη περισσότερα μέτρα που θα έρθουν να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο (απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων – γιατί αυτές που έχουμε δεν φτάνουν! – πλήρης κατάργηση των τριετιών στους μισθούς, ταφόπλακα στο ασφαλιστικό). Κυβέρνηση και Τρόικα δρομολογούν την κατάργηση στην πράξη ακόμη και του δικαιώματος στην απεργία. Ο ομολογημένος στόχος τους είναι σαφής: να φτάσει το εργατικό κόστο στο επίπεδο των τριτοκοσμικών χώρών, να εξαφανιστούν όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος (που τις βαφτίζουν «αγκυλώσεις»), να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κέρδη των επιχειρήσεων, των τραπεζών, του ξένου και εγχώριου κεφαλαίου.

Οι νέοι που εργαζόμαστε στην επισφάλεια και στην ανέχεια, χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε και προοπτική. Οι νέοι που είμαστε άνεργοι χωρίς επίδομα ή ασφάλιση – με μόνη εναλλακτική την προσωρινή εργασία-«ωφέλεια» των voucher και των κοινωφελών προγραμμάτων με μισθούς-χαρτζιλίκι. Οι νέοι που αγωνιούμε να αποφοιτήσουμε και να βγούμε στην αγορά εργασίας γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει πραγματική προοπτική και μέλλον,

 

 

Αρνούμαστε να γίνουμε η χαμένη γενιά του μνημονίου. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Διεκδικούμε: 

·  Κατάργηση κάθε μορφής επισφαλούς και ευέλικτης εργασίας. Να μετατραπούν τα κοινωφελή προγράμματα και τα προγράμματα voucher σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Να ανακληθούν όλες οι διαθεσιμότητες-απολύσεις. Καμία ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών και δημόσιων υπηρεσιών.

·  Κατάργηση της ενοικιαζομενης εργασίας. Αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

·  Πλήρη, σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς αμοιβές.

Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, μέτρα προστασίας, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

neolaiasyrizatrikala@hotmail.com

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή