"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Οι νικητήριες φωτογραφίες του National Geographic (εικόνες)

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Poyli

Περισσότερες από 17.000 συμμετοχές δέχτηκε για φέτος ο ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας του National Geographic. Η φωτογραφία του Anuar Patjane όμως, που απεικονίζει μια φάλαινα μαζί με το νεογέννητο μωρό της γύρω από το νησί Roca Partida, στο Μεξικό, ήταν αυτή που κατάφερε να ξεχωρίσει, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Ακολουθούν οι δέκα καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού.

n

Νησί Roca Partida, Revillagigedo, Mexico. «Πρόκειται για ένα εκπληκτικό και μοναδικό μέρος, γεμάτο από θαλάσσια ζωή. Πρέπει όμως να επιταχύνουμε την ενσωμάτωσή του στην Unesco, ως φυσική κληρονομιά, για να το προστατέψουμε από την προνομιούχα και παράνομη αλιεία». Φωτογράφος: Anuar Patjane.


n

Η φωτογραφία που κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Τρεις εργάτες κοιτούν μέσα από το σκονισμένο παράθυρο ενός εργοστασίου χαλικιού στο Chittagong του Bangladesh. Φωτογράφος: Faisal Azim.


n

Αγώνες καμήλας στο Ομάν. Κέρδισαν το τρίτο βραβείο. Φωτογράφος Ahmed Al Toqi.


n

Δύο αγόρια προσπαθούν να πιάσουν μια πάπια στην επαρχία Nong Khai, στην Ταϊλάνδη. Φωτογράφος: Sarah Wouters.


n

Άσπροι ρινόκεροι στην Ουγκάντα. «Τη νύχτα πριν από αυτή τη φωτογραφία, είχαμε προσπαθήσει όλη μέρα να τραβήξουμε μία καλή φωτογραφία του άσπρου ιπποπόταμου, που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Μένοντας κρυμμένος μέσα στο γρασίδι, προσπαθώντας να μείνω σε ασφαλή απόσταση, δεν κατάφερα να βγάλω τη φωτογραφία που ήλπιζα. Όταν ξύπνησα το επόμενο πρωί όμως, είδα αυτούς τους τρεις ρινόκερους να βοσκούν μπροστά μου». Φωτογράφος: Stefane Berube.


n

Το Kushti είναι η παραδοσιακή ινδική πάλη. Φορώντας μόνο μια καλά προσαρμοσμένη ζώνη, οι παλαιστές μπαίνουν σε ένα λάκκο φτιαγμένο από πυλό. Στο τέλος της προπόνησης, οι παλαιστές ξεκουράζονται, ακουμπώντας στους τοίχους της αρένας, καλύπτοντας τα κεφάλια και τα σώματά τους με χώμα για να απορροφηθεί ο ιδρώτας και να αποφύγουν το κρύωμα. Αυτή η ιεροτελεστία της χαλάρωσης ολοκληρώνεται με μασάζ που απαλύνει τους κουρασμένους μυς και επιδεικνύει αμοιβαίο σεβασμό. Φωτογράφος: Alain Schroeder.


n

Μια σάουνα στα 2.800 μέτρα υψόμετρο, στο βουνό Lagazuoi, στις ανατολικές ιταλικές Άλπεις. Φωτογράφος: Stefano Zardini.


n

Στην Πολωνία πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το δρεπάνι και την τρίαινα για να θερίσουν τα στάχυα. Φωτογράφος: Bartlomiej Jurecki.


n

Λευκός παγετός πάνω από το χωριό Pestera στη Ρουμανία. Φωτογράφος: Eduard Gutescu.


n

Μια νύχτα στο Deadvlei στη Νάμπια. «Την τελευταία νύχτα πριν επιστρέψουμε στο Windhoek, περάσαμε αρκετές ώρες στο Deadveli. Το φεγγάρι ήταν αρκετά φωτεινό για να φωτίζει τους αμμόλοφους στο βάθος, αλλά οι ουρανοί ήταν ακόμα αρκετά σκοτεινοί ώστε να μπορούμε να βλέπουμε καθαρά το Γαλαξία και τα Νέφη του Μαγγελάνου. «Deadvlei» σημαίνει «νεκρός βάλτος». Τα δέντρα «Camel Thorn» λένε ότι είναι 900 ετών, αλλά ο λόγος που δεν έχουν αποσυντεθεί ακόμα το πολύ ξερό κλίμα της περιοχής». Φωτογράφος: Beth McCarley.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης