Οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στον αγώνα για δημόσια, δωρεάν υγεία Reviewed by Momizat on . Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου από τον Σύλλογο πασχόντων από μεσογειακή αναιμία Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογεια Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου από τον Σύλλογο πασχόντων από μεσογειακή αναιμία Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογεια Rating: 0

Οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στον αγώνα για δημόσια, δωρεάν υγεία

Οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στον αγώνα για δημόσια, δωρεάν υγεία

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου από τον Σύλλογο πασχόντων από μεσογειακή αναιμία
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Τρικάλων συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Τρικάλων και Κέντρων Υγείας, όπως αυτός αποτυπώνεται στα αιτήματά του, τα οποία και εμείς ως Δ.Σ. προσυπογράφουμε:
– ελεύθερη, δημόσια και δωρεάν υγεία.
– αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών στους κατοίκους του Νομού Τρικάλων και μη απαξίωση και διάλυση του Νοσοκομείου μας .
– να μην κλείσει ούτε μία κλινική, καμμία κατάργηση κρεβατιών που θα υποβαθμίσει τις παροχές υγείας στους κατοίκους του νομού μας.
– ο πολίτης του νομού μας να εξυπηρετείται από το δικό του Νοσοκομείο.
Η υγεία αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό στο οποίο δικαιούνται να έχουν πρόσβαση και να το απολαμβάνουν όλοι, ανεξαιρέτως κοινωνικής και οικονομικής θέσης. Η ικανοποίηση αυτού του δικαιώματος αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας, η οποία οφείλει να μεριμνά για την απρόσκοπτη υλοποίησή του με όρους που πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια των πολιτών και την εξυπηρέτηση των αναγκών τους ανά πάσα στιγμή χωρίς ταλαιπωρία, όπως π.χ. η μετάβαση σε γειτονικούς νομούς σε αναζήτηση θεραπείας, διαδικασία οικονομικά δυσβάσταχτη πλέον για τους χειμαζόμενους πολίτες του νομού μας.

Στην περίπτωση των τρικαλινών πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, το ”Νοσοκομείο μας” δεν είναι απλά στενά συνδεδεμένο με τη ζωή μας. Είναι αυτό στο οποίο οφείλουμε την ύπαρξή μας. Ως εκ τούτου θα θεωρήσουμε εχθρική ενέργεια που απειλεί ευθέως την φυσική μας υπόσταση κάθε προσπάθεια για κλείσιμο-συγχώνευση τμημάτων ή μεταφορά κλινικών σε γειτονικούς νομούς.

Καλούμε και εμείς κάθε τρικαλινό πολίτη, κάθε συλλογικότητα και κάθε φορέα του νομού μας να αντιληφθεί τη σημασία, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν υγείας καθώς και του θεματοφύλακα αυτής, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Γ.Ν. Τρικάλων και τους εργαζόμενους σε αυτό. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας, ώστε να μην εμπεδωθεί στην κοινωνία μας η κυρίαρχη από τη μεριά των κρατούντων και των από αυτούς εξυπηρετούμενων ιδιωτικών συμφερόντων αντίληψη ότι η υγεία είναι εμπόρευμα που το αγοράζει όποιος αντέχει να ανταποκριθεί οικονομικά. Είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε ώστε να αναστρέψουμε την ακολουθούμενη πορεία κοινωνικού δαρβινισμού που επιχειρεί να διαλύσει κάθε δομή κοινωνικού κράτους που μας θυμίζει ακόμη ότι είμαστε άνθρωποι και πολίτες. Είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε από τη μνημονιακή γκιλοτίνα τα κοινωνικά αγαθά. Αν δεν το κάνουμε εμείς που αποτελούμε τον κορμό των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για εμάς. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα η δημιουργία ενός μετώπου υγείας που θα αποτελέσει φραγμό σε κάθε κίνηση εναντίον του Νοσοκομείου αλλά και αφετηρία για την διεκδίκηση επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων στον χώρο της υγείας.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου είναι ο δρόμος από τον οποίο περνά κάθε ελπίδα κοινωνικής αντίστασης και συλλογικής αυτοάμυνας με πρόταγμα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Εμείς είμαστε ήδη ένας κρίκος της αλυσίδας του μετώπου υγείας. Γιατί η μόνη αλυσίδα που ταιριάζει στους ανθρώπους είναι αυτή που σχηματίζουν οι ίδιοι όταν κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου στο μέτωπο του αγώνα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή