Οι πατρινοί γιατροί δείχνουν τον δρόμο στους τρικαλινούς συναδέλφους τους Reviewed by Momizat on . Σε ομαδική αγωγή για τις ληξιπρόθεσμες και υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ κατεφεύγουν οι ιδιώτες γιατροί της Πάτρας. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που Σε ομαδική αγωγή για τις ληξιπρόθεσμες και υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ κατεφεύγουν οι ιδιώτες γιατροί της Πάτρας. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που Rating: 0

Οι πατρινοί γιατροί δείχνουν τον δρόμο στους τρικαλινούς συναδέλφους τους

Οι πατρινοί γιατροί δείχνουν τον δρόμο στους τρικαλινούς συναδέλφους τους

Σε ομαδική αγωγή για τις ληξιπρόθεσμες και υφιστάμενες οφειλές του ΕΟΠΥΥ κατεφεύγουν οι ιδιώτες γιατροί της Πάτρας. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που αφορά άμεσα και τους τρικαλινούς συναδέλφους τους, «είναι υπαρκτός ο κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων και υφιστάμενων οφειλών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στη συνεδρίαση της 17/07/2014 έκρινε ομόφωνα ότι έχει επέλθει αδιέξοδη κατάσταση όσον αφορά την μη απόδοση των ληξιπρόθεσμων και υφιστάμενων οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τα χρέη των πρώην ταμείων για τα έτη 2009-2011 (ΟΠΑΔ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩΝ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, κλπ). Ο εμπαιγμός της πολιτείας παρά τις επανειλημμένες εντολές του Πρωθυπουργού για την άμεση απόδοση και εκκαθάριση των δεδουλευμένων οφειλών δεν είναι πλέον ανεκτός.

Δεσμευμένα υπέρ ληξιπροθέσμων οφειλών βρίσκονται αδιάθετα περίπου 600 εκ. ευρώ, οι συναρμόδιοι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται -διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια-, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαλείται αδυναμία των υπηρεσιών και οι πάροχοι περιμένουν εγκλωβισμένοι σε έναν φαύλο κύκλο υποσχέσεων και συζητήσεων, πνιγμένοι στα χρέη.

Επειδή νομικά είναι υπαρκτός ο κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων και υφιστάμενων οφειλών, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε να συστήσει στα μέλη του να προβούν σε ομαδικές αγωγές κατά των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΟΠΥΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Π.

Η Πρόεδρος Άννα Μαστοράκου
Ο Γραμματέας
Γεώργιος Σκρουμπής

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή