Οι πραγματικοί κυρίαρχοι στην Τρικαλινή αγορά είναι οι πολυεθνικές – Οι έμποροι παίζουν τα «ρέστα» τους Reviewed by Momizat on . Με «όπλο» την πλεονάζουσα ρευστότητά τους και στα Τρίκαλα οι πολυεθνικές εντείνουν τον πόλεμο…. προσέλκυσης καταναλωτών  , σε αντίθεση, με την πλειονότητα των τ Με «όπλο» την πλεονάζουσα ρευστότητά τους και στα Τρίκαλα οι πολυεθνικές εντείνουν τον πόλεμο…. προσέλκυσης καταναλωτών  , σε αντίθεση, με την πλειονότητα των τ Rating: 0

Οι πραγματικοί κυρίαρχοι στην Τρικαλινή αγορά είναι οι πολυεθνικές – Οι έμποροι παίζουν τα «ρέστα» τους

Οι πραγματικοί κυρίαρχοι στην Τρικαλινή αγορά είναι οι πολυεθνικές – Οι έμποροι παίζουν τα «ρέστα» τους

Με «όπλο» την πλεονάζουσα ρευστότητά τους και στα Τρίκαλα οι πολυεθνικές εντείνουν τον πόλεμο…. προσέλκυσης καταναλωτών  , σε αντίθεση, με την πλειονότητα των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες λόγω έλλειψης κεφαλαίων αναγκάζονται σε αναδίπλωση και συρρίκνωση της παρουσίας τους.

Ωστόσο, οι Τρικαλινοί καταστηματάρχες όχι μόνο «δεν το βάζουν  κάτω», αλλά αντίθετα , διεκδικούν μερίδιο από την πίτα της αγοράς.

Ο αγώνας όμως είναι άνισος  .

Στα Τρίκαλα τα λουκέτα είναι παντού , μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν , οι μεγάλες επιχειρήσεις (πολυεθνικές, αλυσίδες, κ.λπ) μεγαλώνουν τα μερίδια τους στην αγορά και τα κέρδη τους.

Πίσω από αυτές τις εξελίξεις «κρύβεται» η εργασιακή ζούγκλα στους συγκεκριμένους κλάδους, με τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, τα εξαντλητικά ωράρια, τη βάναυση εργοδοτική αυθαιρεσία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή