Οι πρώτες αλλαγές στα “ξωτικά” Reviewed by Momizat on . Αλλαγές ετοιμάζονται φέτος στον τέταρτο κατά σειρά «μύλο των ξωτικών». Μια κομβική διοργάνωση, για τρεις λόγους: 1. Θα ετοιμαστεί από άλλη δημοτική αρχή και θα Αλλαγές ετοιμάζονται φέτος στον τέταρτο κατά σειρά «μύλο των ξωτικών». Μια κομβική διοργάνωση, για τρεις λόγους: 1. Θα ετοιμαστεί από άλλη δημοτική αρχή και θα Rating: 0

Οι πρώτες αλλαγές στα “ξωτικά”

Οι πρώτες αλλαγές στα “ξωτικά”

Αλλαγές ετοιμάζονται φέτος στον τέταρτο κατά σειρά «μύλο των ξωτικών». Μια κομβική διοργάνωση, για τρεις λόγους:
1. Θα ετοιμαστεί από άλλη δημοτική αρχή και θα υλοποιηθεί από άλλη

2. Θα γίνονται παραλλήλως εργασίας συντήρησης – αποκατάστασης του εσωτερικού του μύλου

3. Αυτού του είδους οι διοργανώσεις έχουν «χρόνο ζωής» τα 7 χρόνια.
Αυτογνωσία

Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι είναι αδύνατον να υπάρχει μονίμως ανοδική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και γενικότερα, της απήχησης της διοργάνωσης. Κάποια στιγμή θα υπάρξει πτώση. Με δεδομένο ότι πέρυσι εμφανίστηκαν περίπου 20 «μικροί μύλοι» (χωριό Αη Βασίλη, χωριό Χριστουγέννων κ.λπ.), σε διάφορες πόλεις, ελπίζοντας να «κλέψουν» επισκέπτες, είναι εμφανές ότι η φετινή χρονιά αποτελεί ένα στοίχημα: Θα συνεχιστεί η αυξητική ροή επισκεπτών; Θα αλλάξει το πρότζεκτ, προκειμένου, νέα δεδομένα και, κυρίως, νέα φιλοσοφία, να δώσουν μια νέα πνοή στα ξωτικά; Και όταν αναφέρεται κανείς σε νέα φιλοσοφία, είναι εμφανές ότι απαιτούνται «ανοίγματα» στα Τρίκαλα. Στις γωνιές και τις περιοχές που έχουν μείνει εκτός και που δεν έχουν προσδώσει διαφορετικό και πιο ουσιαστικό, πιο «μεγάλο» γιορτινό μήνυμα στους επισκέπτες.
Εργασίες

Οσον αφορά τις εργασίες, αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν – όπως ορίζει η σχετική σύμβαση – σε 18 μήνες, δηλαδή τα Χριστούγεννα του 2015. Αρα, θα πρέπει να τροποποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας του κεντρικού κτηρίου του μύλου. Κάτι που, όπως φαίνεται, ήδη γίνεται. Διότι η μέχρι στιγμής ιδέα, βάσει του σχεδίου, είναι η είσοδος για λίγα λεπτά στο κεντρικό κτήριο και σχεδόν αμέσως η έξοδος. Αυτό σημαίνει ότι η γιορτή θα επεκταθεί στο νησάκι πίσω από τον μύλο, αναλόγως και των όσων θα επιτρέψουν (ασφάλεια επισκεπτών και αντοχή κτηρίων και κατασκευών) οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Επίσης, φαίνεται ότι τα πολλά παιχνίδια του λούνα παρκ μεταφέρονται στον χώρο πίσω από τον μύλο, με μόνο το παγοδρόμιο να παραμένει στη νότια πλευρά του. Και, συν τοις άλλοις, η τοποθέτηση των σπιτιών με τα προϊόντα, αλλάζει χαρακτήρα και χώρους.
Προοπτική

Είναι, λοιπόν, σαφές, ότι η φετινή διοργάνωση θα πρέπει να αποκτήσει σύμπνοια. Δηλαδή, η απερχόμενη δημοτική αρχή να συνεργαστεί με την επερχόμενη. Υπάρχουν ήδη επαφή και συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών και η συνέχισή τους επιβάλλεται. Φυσικά, η νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να διαχειριστεί και πολλά απρόβλεπτα που συνήθως συμβαίνουν, αλλά η όρεξη για δουλειά που έχει εμφανιστεί από τα νέα στελέχη που θα πλαισιώσουν τον Δήμο, αποτελούν προς το παρόν εχέγγυο.

Θανάσης Μιχαλάκης

Πρώτη δημοσίευση ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 7-7-14

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή