Οι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καλαμπάκα Reviewed by Momizat on . Τα πρώτα 50 ονόματα υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό και τοπικά συμβούλια  στο δήμο Καλαμπάκα παρουσίασε, χθες βράδυ, ο υποψήφιος  δήμαρχος  Λεωνίδ Τα πρώτα 50 ονόματα υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό και τοπικά συμβούλια  στο δήμο Καλαμπάκα παρουσίασε, χθες βράδυ, ο υποψήφιος  δήμαρχος  Λεωνίδ Rating: 0

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καλαμπάκα

Οι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καλαμπάκα

Τα πρώτα 50 ονόματα υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό και τοπικά συμβούλια  στο δήμο Καλαμπάκα παρουσίασε, χθες βράδυ, ο υποψήφιος  δήμαρχος  Λεωνίδας Κεραμίδας.

Η ανακοίνωση έγινε σε μια μαζική συγκέντρωση-εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Καλαμπάκας για την παρουσίαση των  θέσεων του Κόμματος μπροστά σε Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ & ο Λεωνίδας Κεραμίδας υποψήφιος δήμαρχος Καλαμπάκας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στη συγκέντρωση, επίσης παραβρέθηκε  η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης  Τρικάλων Βάσω Μπακάση .

keramidasΟ Λεωνίδας Κεραμίδας επισήμανε χαρακτηριστικά στην ομιλία του:

«Κατ’ αρχάς θέλουμε να επαναφέρετε στη μνήμη σας όσα λέγαμε για τον Καλλικράτη, που αποτελεί εξέλιξη του Καποδίστρια και αποτελούν εργαλείο προώθησης και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική διοίκηση.
Όλη αυτή η πολιτική εκπορεύεται από την Ε.Ε, την κεντρική κυβέρνηση και φτάνει μέχρι τους Δήμους που στόχο έχει, σαν αναπόσπαστο όργανο του αστικού κράτους και σε τοπικό επίπεδο, την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις των εργαζομένων, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών.
Σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνούν όλες οι παρατάξεις εκτός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Η ζωή και η καθημερινότητα του λαού, κατά συνέπεια δεν επηρεάζεται μόνο από την κεντρική εξουσία, αλλά και από τις αποφάσεις των Δήμων.
Οι οικονομικοί προϋπολογισμοί και του Δήμου Καλαμπάκας συνδέθηκαν με τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη συνεχή μείωση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παρά τη δυσανασχέτηση για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, όλες αυτές οι παρατάξεις στήριξαν την κυρίαρχη πολιτική, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για αναγκαίο κακό.
Συμφωνούν δηλαδή, με την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, που σημαίνει, εξαφάνιση των κρατικών κονδυλίων και κατά συνέπεια κάλυψη αυτού του οικονομικού κενού, μέσω ανταποδοτικών τελών, φόρων και προστίμων.
Η λογική αυτή οδηγεί στην αναζήτηση συνεργασιών με επιχειρηματίες, που θα αναλάβουν τομείς από τους Δήμους, φυσικά με το αζημίωτο.
Δηλαδή κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις, μεγαλύτερο κόστος για τους εργαζομένους, ξεπούλημα επιχειρήσεων…
Και στο Δήμο μας, η σημερινή Δημοτική Αρχή, ήδη δρομολογείται προς αυτή την κατεύθυνση, την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, με εξαίρεση Καλαμπάκα και Βασιλική.
Έπεται η συνέχεια και η πλήρης εναρμόνιση με την κεντρική πολιτική.
Δεν πρόβαλε καμιά αντίσταση, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, στην περικοπή των κεντρικών αυτοτελοτν πόρων (ΚΑΠ) από τον κρατικό προϋπολογισμό, που αδικαιολόγητα παρακρατούν όλες οι κυβερνήσεις για πάνω από 20 χρόνια (10 δις). Με τα λεφτά της δικής μας φορολογίας κάνουν οι κυβερνήσεις πολιτική και τώρα μας καλούν να ξαναπληρώσουμε.

ls-kalka1            Αυτή η πολιτική είναι που οδήγησε στον περιορισμό του προσωπικού, απολύοντας συμβασιούχους γιατί δήθεν ήταν πλεονάζουσες. Αυτή η μείωση του προσωπικού είχε σαν αποτέλεσμα προβλήματα στο χώρο της καθαριότητας και γενικότερα στην παροχή υπηρεσιών.
Την ίδια ώρα υιοθέτησαν τα περιβόητα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μηνα- 2μηνα)με εργαζομένους των 400 και 500 ευρώ (μισθοί πείνας) τσαλαπατώντας τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, εφαρμόζοντας ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στην κατεδάφιση και ανατροπή των εργασιακοί σχέσεων, όλες οι παρατάξεις συμφωνούν εκτός από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δημόσια κτίρια, όπως το ΞΕΝΙΑ-το κτίριο του ΟΣΕ δεν αξιοποιούνται επειδή δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και πολύ φοβόμαστε ότι θα καταλήξουν σε χέρια ιδιωτών.
Οι αλλαγές στην αυτοδιοίκηση είναι επιταγές της EE που στηρίζουν όλα τα κόμματα του Ευρωμονοδρόμου.(…)

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση και να δρομολογηθούν εξελίξεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Η παράταξη μας θα δώσει μάχη να καταργηθεί ο αποκλεισμός των ανέργων από τους παιδικούς σταθμούς.
Σε πρώτη φάση να μην υπάρχουν τροφεία για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να υπάρξει άμεσα μείωση των τροφείων και σε μια πορεία, να μην πληρώνει κανένας.
Να καταργηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, ειδικά στα σχολεία. Οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και τα σχολεία όχι.
Να σταματήσουν οι Μ.Κ.Ο. να παίζουν με εκατομμύρια οδηγώντας χιλιάδες άνεργους, μέσα από κρατικές δομές, σε εργασιακές σχέσεις λάστιχο.
Η Καλαμπάκα κατάντησε ένα μεγάλο χωριό. Η κατάργηση του ΙΚΑ, της ΔΟΥ, η υπολειτουργία της ΔΕΗ, η επικείμενη απομάκρυνση της πυροσβεστικής και του Δασαρχείου βάζουν τους δημότες σε περιττά έξοδα και ταλαιπωρία. Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι μεγάλες, γιατί δεν πρόβαλε καμιά ουσιαστική αντίσταση και ο λόγος είναι απλός: συμφωνεί με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές.
Η διαφορά μας είναι, ότι εμείς θα είμαστε μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί, θα οργανώνει κ θα κινητοποιεί τον κόσμο και δεν θα υλοποιεί κατά γράμμα, όσα επιτάσσει η κεντρική κυβέρνηση.
Αυτά είναι υποχρέωση μιας λαϊκής δημοτικής αρχής. Σε αυτές τις συνθήκες λένε ότι : μπορεί να αξιοποιηθεί η ψήφος ώστε να χτυπηθεί η ηττοπάθεια που υπάρχει στον κόσμο. Έχουν τσακίσει το ηθικό του λαού μας, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί, όχι ποιος διαχειριστής θα αναλάβει να κάνει τον τροχονόμο στη φτώχεια και στη μιζέρια του λαού μας.                                             Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί και να θυμηθεί τα παραμύθια που του λέγανε, για την EE και τον Καλλικράτη.
Εμείς το λέμε καθαρά, εντός αυτών των τειχών, δεν μπορεί να υπάρχει, φιλολαϊκή πολιτική. Αυτή η κατάσταση αλλάζει μόνο αν πειστεί ο λαός μας, ότι έχει την δύναμη να συγκρουστεί, ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, αξιοποιώντας τον πλούτο αυτής της χώρας . Η λογική που λέει ότι έξω από την Ε. Ε θα μας φάει ο λύκος, είναι η λογική που δεν βλέπει ότι ο λύκος είναι μέσα στο μαντρί

Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Κεραμίδας παρουσίασε τους 50 πρώτους υποψηφίους, οι οποίοι είναι:ls

1. ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-ΓΛΥΠΤΗΣ

2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

3. ΑΥΓΕΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ- ΟΙΚΙΑΚΑ

4. ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ- ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

5. ΒΑΛΛΑΣ ΒΑΪΟΣ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

6. ΒΑΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ν.Α.Τ.

7. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

8. ΒΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

9. ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΜΑΡΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

10. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

11.ΔΡΟΥΜΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΑΓΡΟΤΗΣ

12.ΖΙΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ

13.ΖΥΓΟΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

14.ΚΑΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΨΥΚΤΙΚΟΣ

15.ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ

16.ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΕΡΓΑΤΗΣ

17.ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

18.ΚΟΛΙΤΣΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ- ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

19.ΚΟΤΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

20.ΚΟΥΤΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

21.ΚΟΥΤΟΥΜΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ- ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

22.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

23.ΚΩΤΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ι.Κ.Α.

24.ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

25.ΚΟΥΒΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

26.ΚΟΥΤΣΟΘΥΜΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΑΓΡΟΤΗΣ

27.ΛΟΥΛΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

28.ΜΠΑΚΑΣΗ ΒΙΒΗ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

29.ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

30.ΜΠΑΡΜΠΑΤΗ ΕΥΘΥΜΙΑ- ΟΙΚΙΑΚΑ

31.ΜΠΛΑΝΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ο.Γ.Α.

32.ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

33.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ- ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

34.ΝΤΟΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

35.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΑΡΓΟΤΗΣ

36.ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

37.ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΨΥΚΤΙΚΟΣ

38.ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

39.ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ- ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

40.ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

41.ΣΙΝΑΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ- ΟΙΚΙΑΚΑ

42.ΣΤΑΜΟΣ ΚΙΜΩΝΑΣ- ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

43.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

44.ΤΕΛΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

45.ΤΖΙΑΤΖΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

46.ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΕΡΓΑΤΗΣ

47.ΤΣΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΦΟΙΤΗΤΗΣ

48.ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ-ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

49.ΦΛΕΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

50.ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ο.Γ.Α.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή