"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.5 C
Trikala

Οι Σταυρωτήδες ….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σταύρωσαν την ΔΕΗ και επί των ιματισμων της έβαλαν κλήρο. Και πλάκωσαν οι παροχοι να τηλεφωνούν νυχθημερόν για “φτηνό” ρεύμα στον φτωχό λαό.

Και έμεινε απογυμνωμένη η κρατική ΔΕΗ για να ξεπουληθεί καλύτερα.Και πάγωσαν 40.000 νοικοκυριά στην Αττική και 3000 κάτοικοι στις Σποράδες με λίγο χιόνι και είδε η χώρα “εικόνες απο το μέλλον” όταν όλα, ενέργεια και νερό, θα περάσουν στον ιδιώτη, όπως σχεδιάζουν οι υπηρέτες, σημερινοί και χθεσινοί, της “Ευρώπης των λαών”.

Πάγωσαν και οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία, τα οποία βγάζουν κραυγές απόγνωσης για τις μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές , φάρμακα, ΜΕΘ, με τον αριθμό των νεκρών να μεγαλώνει και να φτάνει τις 6000 ψυχές.

Και απο ένα παλιό ραδιόφωνο ακούγεται το τραγουδάκι :” Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας.Ξεγράψτε με απ’τα κατάστιχα σας στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας.

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε, αφού η ιστορία σας ανήκει σαρώστε το λοιπόναν επιμένετε.

Στ’ αυτιά μου δε χωράνε υποσχέσειςτο έργο το’χω δεί μη με τρελαίνετε το πλοίο των ονείρων μου με πάει σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε.

Παλεύω μαζί με τους πολλούς να σώσουμε ο,τιδήποτε αν σώζεται.

Κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε! “

Ε.Π.

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το 2006 εμφανίστηκαν στο χώρο μιας δημόσιας υπηρεσίας η οποία πριν δύο χρόνια είχε αποκτήσει ένα πολύ καλό κτίριο για τη στέγαση των υπηρεσιών της, τρείς νεαροί καλοντυμένοι κύριοι και κατευθύνθηκαν στο γραφείο του συλλόγου των εργαζομένων.
  Μετά από τις πρώτες συστάσεις και φιλοφρονήσεις πρότειναν στον πρόεδρο των εργαζομένων μια δελεαστική κατά την άποψη τους πρόταση σχετικά με το κτίριο. Κοντολογίς η πρόταση τους ήταν η πώληση του κτιρίου στην εταιρία τους και η χρονομίσθωση από την εν λόγω υπηρεσία.
  Αφού ανέπτυξαν ένα αίολο καθ’ όλα σκεπτικό γεμάτο από μια εν Αγγλιστί ορολογία, με τη σειρά μου πείρα το λόγο και τους είπα με λίγα λόγια « δηλαδή από ότι διαφαίνεται εσείς αγαπητοί μου κύριοι τα βράδια δεν σας πιάνει ύπνος από την ανησυχία γιατί η υπηρεσία έχει κάποιο παραπάνω κόστος από την κατοχή του κτιρίου. Ρε που τα πουλάτε αυτά…κλπ Εσείς εκπροσωπείτε τα συμφέροντα της εταιρίας σας κλπ » Μαζεύτηκαν κάπως και στη συνέχεια αποχώρησαν.
  Για την ιστορία το κτίριο της υπηρεσίας αυτής πωλήθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά μαζί με μια σειρά άλλων κτιρίων του δημοσίου, έτσι οι αντίστοιχες υπηρεσίες που στεγαζόταν εκεί πληρώνουν τώρα ενοίκιο, κατά τα άλλα δεν περισσεύουν χρήματα για να δοθούν οι συντάξεις ή να αυξηθούν οι μισθοί ή άλλες κοινωνικές παροχές.
  Το ίδιο έγινε και με τη ΔΕΗ καθώς και οι προθέσεις των είναι και με το νερό κλπ. Θυμάστε ίσως τη δήλωση δημοσιογράφου-βουλευτή ότι το νερό είναι πολύ φτηνό.
  Οι νεοφιλελεύθεροι «καρβουνιάρηδες» είναι αδίστακτοι και εθνικά επικίνδυνοι και οι απόψεις τους για λιγότερο κράτος κρύβουν πολύ αίμα και πόνο στους Λαού των χωρών που έχουν εφαρμοστεί.

 2. Η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ είναι κρατικές επιχειρήσεις με προβληματική λειτουργία. Το σχόλιο επομένως “…και είδε η χώρα “εικόνες απο το μέλλον” όταν όλα, ενέργεια και νερό, θα περάσουν στον ιδιώτη, όπως σχεδιάζουν… ” είναι επομένως ΑΝΕΥ ΛΟΓΙΚΗΣ

 3. Προβληματικοί είναι οι πολιτικάντηδες που τις διοικούσαν τόσα χρόνια. Ετοιμαστείτε για ακόμα περισσότερα blackout και ακόμα ακριβότερο ρεύμα. Το έδειξε η διεθνής εμπειρία. Προφανώς είναι και άνευ λογικής η ιδιωτικοποίηση ΔΗΜΟΣΙΩΝ αγαθών. Δεν τα κληρονομήσατε από τους παππούδες σας.

  • Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση, ότι δεν είναι ιδιωτικό δε λειτουργεί τελικά. Και απλά τα πολιτικά συστήματα προσπαθούν να πετύχουν μια ισορροπία αναδιανομής. Οι κομμουνιστικές ουτοπίες απέτυχαν.

 4. Η υποκρισία των δεξιών και νεοφιλελεύθερων, υπερμαχων των ιδιωτικοποιήσεων, είναι ότι πληρώνονται με κρατικούς μισθούς υπέρογκους. Προτείνω λοιπόν να επιστρέψουν τους κρατικούς μισθούς τους τόσων ετών, και να δωθούν στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Ας δείξουν στην πράξη την ιδεολογία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης