"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

Οι Τρικαλινές Μητέρες Τερέζες βγήκαν στο κλαρί ….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη Μητέρα Τερέζα, μια διάσημη μοναχή με σπουδαίο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο σε όλη της τη ζωή. Το σύνδρομο της Μητέρας Τερέζας το έχετε ακουστά;

Ε, αυτό έπαθαν τις τελευταίες μέρες αρκετοί υποψήφιοι εδώ καλέ, στο νομό Τρικάλων. Βγήκαν μετά την καταστροφή (σημειώνω ότι 20 μέρες έμειναν για τις εκλογές) και ξεκίνησαν τις φιλανθρωπίες και τις αγαθοεργίες.

Συμμετέχουν στην παρασκευή συσσιτίων, ανακατεύοντας με τις κουτάλες στα καζάνια το φαγητό. Μοιράζουν το φαγητό σε μερίδες. Ε, τώρα μέσα στη σακούλα με τη μερίδα, αν, λέω αν, πέφτει και καμιά κάρτα υποψηφίου «κατά λάθος» για να μην ξεχνιόμαστε, έρχονται και εκλογές σε λίγες μέρες.

 

Μαζί με τους εθελοντές, τους Συλλόγους, το προσωπικό του Δήμου και της Περιφέρειας που έχουν αναλάβει τη διανομή συσσιτίων, ειδών πρώτης ανάγκης κτλ, ανακατεύονται κι αυτοί, όχι για αυτοπροβολή και αυτοδιαφήμιση προς Θεού, έτσι για να φαίνεται ότι συμμετέχουν, ότι επιτελούν έργο.

Πόρτα πόρτα, σκηνή σκηνή, μοιράζουν μπουκάλια με νερό, απαθανατίζοντας τα σκηνικά φυσικά και προβάλλοντάς τα στις προσωπικές ιστοσελίδες.

Διαφήμιση χωρίς κόστος θα μου πείτε και πολλά τα like, δεν το ξεχνάμε κι αυτό. Αυτές οι φιλανθρωπίες θα συνεχιστούν σίγουρα με αμείωτο ρυθμό για περίπου 20 μέρες.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι πληγέντες για 20 μέρες ακόμη. Μετά τις εκλογές, όλες αυτές οι Μητέρες Τερέζες που βγήκαν στο κλαρί, θα θυμούνται ότι υπάρχει κόσμος χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς όνειρα;

 

Αλλά ναι… ξέχασα. Θα ασχοληθούν από τα ζεστά γραφεία τους με τα σχέδια της αποκατάστασης των πληγέντων… Και για όσους δεν ξέρουν, το Σύνδρομο της Μητέρας Τερέζας είναι το σύνδρομο της υπερβολικής καλοσύνης από την οποία διακατέχονται κάποιοι άνθρωποι.

 

Εύχομαι, σε αυτούς που έπαθαν τις τελευταίες μέρες αυτό το σύνδρομο, η καλοσύνη και η προσφορά να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

Εξάλλου στα σύνδρομα η άμεση αιτία δεν είναι απαραίτητα κατανοητή και συνήθως είναι μόνιμα…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι μόνοι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον πόνο των συνανθρώπων προς άγρα ψήφων ..υπάρχουν και πολλοί άλλοι που πουλάνε εκδούλευση μέσα από το επάγγελμα τους (γιατροί, δικηγόροι κλπ)που χρησιμοποιούν το πελατολόγιο τους η άλλοι νυν δημοτικοί σύμβουλοι μέσα από μικροεξυπηρετησούλες..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης