Οι Τρικαλινοί αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας Reviewed by Momizat on . Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, θα κατευθυνθούν τα τρακτέρ από τον νομό Τρικάλων, στο μπλόκο της Νίκαιας, αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρ Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, θα κατευθυνθούν τα τρακτέρ από τον νομό Τρικάλων, στο μπλόκο της Νίκαιας, αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρ Rating: 0

Οι Τρικαλινοί αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

Οι Τρικαλινοί αγρότες στο μπλόκο της  Νίκαιας

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, θα κατευθυνθούν τα τρακτέρ από τον νομό Τρικάλων, στο μπλόκο της Νίκαιας, αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις.

Στον νομό Τρικάλων η πρώτη προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Μεγαλοχώρι στις 11 το πρωί, και στην Φαρκαδόνα στις 11:30 το πρωί. Στη συνέχεια τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν προς το μπλόκο της Νίκαιας. Μιλώντας χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» κ. Απόστολος Θωμόπουλος, έκανε λόγο για μέτρα που ξεκληρίζουν και εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Πριν την κάθοδο των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, οι τρικαλινοί αγρότες θα βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους ενώ θα γίνουν και ενημερωτικές συσκέψεις. Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε επίσης πως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ 2015 – 2020 που εφαρμόζει, με συνέπεια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Με τη νέα ΚΑΠ επιβάλλονται μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, που, μέχρι το τέλος του 2019, θα φτάσουν στο 60% – ήδη περικόπηκαν κατά 30% και πλέον – ενώ, με εργαλείο “σφαγής” το νόμο για τον διαχωρισμό των αγροτών σε “κατά κύριο επάγγελμα ή μη” που ψήφισε η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα κάποιων δυνάμεων στα μπλόκα που υπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, αποκλείονται από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις κοντά στις 250.000 μικροί αγρότες. Επιβάλλονται, επίσης, νέοι περιορισμοί στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή