Οι τρικαλινοί δάσκαλοι – νηπιαγωγοί συμπαρίστανται σε διωκόμενο συνάδελφο Reviewed by Momizat on . Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Οι διώξεις κατά συναδέλφων συνεχίζονται. Καταγγέλλουμε την παραπομπή του διευθυντή του 6ου Δημ. Σχ. Καισαριανής, Καραντζή Διονύση στο Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Οι διώξεις κατά συναδέλφων συνεχίζονται. Καταγγέλλουμε την παραπομπή του διευθυντή του 6ου Δημ. Σχ. Καισαριανής, Καραντζή Διονύση στο Rating: 0

Οι τρικαλινοί δάσκαλοι – νηπιαγωγοί συμπαρίστανται σε διωκόμενο συνάδελφο

Οι τρικαλινοί δάσκαλοι – νηπιαγωγοί συμπαρίστανται σε διωκόμενο συνάδελφο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι διώξεις κατά συναδέλφων συνεχίζονται. Καταγγέλλουμε την παραπομπή του διευθυντή του 6ου Δημ. Σχ. Καισαριανής, Καραντζή Διονύση στο Α΄ Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αττικής. Όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο συνάδελφος είναι αθώος. Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπεται ο συνάδελφος είναι γιατί, ως υπεύθυνος εγγραφών του συγκροτήματος των 3ου και 6ου Δ. Σχ. Καισαριανής, τον Ιούνη του 2013, έγραψε παιδιά στην Α΄ Δημοτικού εκτός ορίων και γιατί δημιούργησε 4 τμήματα στην Α΄ Δημοτικού, ενώ κατά την υπηρεσία έπρεπε να δημιουργηθούν 3 τμήματα και μάλιστα στο 1 τμήμα στο 6ο Δημοτικό Καισαριανής αντί για 2 που έγιναν.

Η πρώτη κατηγορία, των εγγραφών εκτός ορίων, είναι αστήρικτη και άδικη γιατί, όπως αποδεικνύεται από τα αντίστοιχα παραστατικά, οι ελάχιστες εγγραφές εκτός ορίων είναι απολύτως δικαιολογημένες γιατί είναι παιδιά από μετακόμιση, αδέλφια και παιδιά εκπαιδευτικών. Επιπλέον, ήταν γνωστό και στην Α΄ Διεύθυνση ότι τα όμορα σχολεία είχαν ήδη δημιουργήσει υπεράριθμα τμήματα και η ίδια  η Διευθύντρια της Α΄ Διεύθυνσης, με την οποία βρισκόταν σε επικοινωνία και ο Σύλλογός μας για εξεύρεση λύσης, είχε δεχθεί τη μεταφορά κάποιων μαθητών εκτός ορίων στα 3ο και 6ο Δημ. Καισαριανής, αν δεν προχωρούσε το στήσιμο προκάτ αιθουσών σε όμορα σχολεία  για στέγαση δυο τμημάτων της Α΄ Δημοτικού, πράγμα που επιτεύχθηκε τελικά έστω και καθυστερημένα.

Το όλο κατηγορητήριο, ιδιαίτερα η δεύτερη κατηγορία για τη δημιουργία 4 τμημάτων αντί για 3, στηρίχθηκε στη λανθασμένη παραδοχή ότι τα δύο σχολεία, 3ο και 6ο Καισαριανής, είναι συστεγαζόμενα, πράγμα που δεν προκύπτει από πουθενά, αντίθετα και η ίδια η υπηρεσία τα αντιμετώπιζε ως τώρα ως ξεχωριστά σχολεία ενός συγκροτήματος.

Ο συνάδελφος υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των παιδιών, των γονιών και των συναδέλφων να εργαστούν στο σχολείο οργανικής τους θέσης και για αυτό κατηγορείται.

Στεκόμαστε δίπλα στο συνάδελφο που διώκεται και τον στηρίζουμε ως τη δικαίωσή του. Πρόκειται για  δίωξη που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή διευθυντών και εκπαιδευτικών προκειμένου να μην υπάρξουν αντιστάσεις και αντιδράσεις στις χιλιάδες κλεισίματα, συγχωνεύσεις συμπτύξεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γκαμπράνας Αθανάσιος                                                        Καργιώτη Χαρίκλεια

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή