"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Οι Τρικαλινοί υδραυλικοί για τους παράνομους «τεχνίτες»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη συνδρομή και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων για την προστασία των συμφερόντων των αδειούχων υδραυλικών αλλά  ταυτόχρονα και την προστασία των πολιτών από κακές έως και επικίνδυνες προσφερόμενες υπηρεσίες από παράνομους «τεχνίτες», ζήτησε το Δ.Σ. του Σωματείου Υδραυλικών Τρικάλων και Περιχώρων.
Συγκεκριμένα την Τρίτη 30 Αυγούστου ο πρόεδρος  του συνδέσμου κ. Νικόλας Βαλομάνδρας και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Καλλαντζήςεπισκέφτηκαν τον Διευθυντή της Α.Δ. Τρικάλων κ. Αθανάσιο Γραβάνη και ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για την προστασία των πολιτών, των αδειούχων υδραυλικών αλλά και την εφαρμογή του νόμου.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία που επικυρώθηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση το επάγγελμα του αδειούχου υδραυλικού ορίζεται ως νομοθετικώς κατοχυρωμένο. Αυτό σημαίνει πως απαγορεύεται ρητά να ασκηθεί από μη αδειούχο  ενώ επιπλέον και ο αδειούχος υδραυλικός είναι υπόλογος για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει αλλά και για τους συνεργάτες του στους οποίους αναθέτει την εκτέλεση εργασιών.
Βάσει δε της νομοθεσίας «Η άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας χωρίς άδεια επισύρει επιβολή προστίμου από 1.000 έως και 10.000 ευρώ» και σε περίπτωση υποτροπής οι ποινές μεγαλώνουν. Οι ίδιες ποινές ισχύουν και για την παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας από αδειούχους υδραυλικούς και επιπλέον μπορεί να επιβληθεί από προσωρινή μέχρι και οριστική ανάκληση της άδειας.
Ο κ. Βαλομάνδρος ενημέρωσε τον κ. Γραβάνη για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται τα μέλη του Σωματείου από τεχνίτες χωρίς άδεια αλλά και για τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες, ειδικά στην εγκατάσταση παροχής αερίου. Αφού έθεσε υπόψη του και τα σχετικά νομικά έγγραφα ζήτησε, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος, την συνδρομή της αστυνομίας για την εφαρμογή του.
Από την πλευρά του, ο κ. Γραβάνης υποσχέθηκε πως τόσο  δύναμη του Α.Τ. Τρικάλων όσο και των υπολοίπων Α.Τ. του Νομού, τα οποία θα ενημερώσει σχετικώς, θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους και σε κάθε καταγγελία ή διαπίστωση παράβασης θα επεμβαίνουν άμεσα για την εφαρμογή του νόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης