Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας» Reviewed by Momizat on .  Τους παρουσίασε η υποψήφια Περιφερειάρχης  Μαρίνα Χρυσοβελώνη   Τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας του σ  Τους παρουσίασε η υποψήφια Περιφερειάρχης  Μαρίνα Χρυσοβελώνη   Τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας του σ Rating: 0

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας»

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας»

 Τους παρουσίασε η υποψήφια Περιφερειάρχης  Μαρίνα Χρυσοβελώνη

 

Τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας του συνδυασμού μας «Θεσσαλία, η γη μας» παρουσίασε στο Βόλο (κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας) η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Πρόκειται, όπως είπε, «για ανθρώπους της καθημερινότητας. Γνωρίζουν από αγωνίες, συνεχή πάλη για την επιβίωση και σκληρή δουλειά. Επιθυμία τους είναι να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις και να βοηθήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας για μία καλύτερη και πιο ανθρώπινη Περιφέρεια».

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες είναι οι: Χρήστος Χρηστάκης υποψήφιος στην Π. Ε. Μαγνησίας, Χαράλαμπος Παπασπύρος υποψήφιος Π.Ε. Λάρισας, Στέλιος Λάσκος υποψήφιος Π.Ε. Τρικάλων και Αλέξανδρος Τέγας υποψήφιος ΠΕ Καρδίτσας.

Όπως τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη «σύντομα θα παρουσιάσουμε του υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και το πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού μας. Ένα πρόγραμμα που βασίστηκε σε μία και μόνο αρχή: Σκληρή δουλειά και έντιμα να ξανακτίσουμε την Ελλάδα. Η Περιφέρεια χρειάζεται ένα σχέδιο με εξωστρέφεια και εξαγωγικό χαρακτήρα που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, στην μεταποίηση και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στον τουρισμό, στις κατασκευές και στην καινοτομία. Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που ταυτόχρονα θα περιορίσει τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση των κονδυλίων. Αυτό που προέχει όμως για να πετύχει το σχέδιο είναι η αλλαγή της νοοτροπίας.

Στοχεύουμε στην ισόρροπη και δίκαιη κατανομή πόρων, έργων και παρεμβάσεων σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, χωρίς αποκλεισμούς τοπικιστικής προέλευσης. Η οικονομία να οργανωθεί γύρω από τους θεσσαλούς». Και υπογράμμισε με έμφαση:

«Ο δρόμος πάντως για την καταπολέμηση της ανεργίας θα διανοιχτεί μόνο με επίμονους αγώνες για τη διασφάλιση πόρων, την αλλαγή νομοθετικών πλαισίων και τη θεσμοθέτηση νέων με τελικό στόχο: Την μείωση του αγροτικού κόστους, την παραχώρηση δημοσιών γαιών σε ακτήμονες που αποφασίζουν να ασχοληθούν κατά κύριο επάγγελμα με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, την σύσταση ειδικής υπηρεσίας που θα επικουρεί νομικά τον αγώνα για «κούρεμα» των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά και για την ρύθμιση στα ληξιπρόθεσμα δάνεια με δυνατότητα εξόφλησης μικρών και πολλών δόσεων. Στόχος είναι επίσης η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτροδότηση. Η ολοκλήρωση υδρευτικών και αρδευτικών συστημάτων στο σύνολο της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Και κατέληξε: «Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το πρόγραμμά μας και θα καλέσουμε τους πολίτες σε διάλογο ώστε να μπορεί να εμπλουτιστεί και με άλλες προτάσεις».

 

Βιογραφικά υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών Θεσσσαλίας

 

 

 

Χρήστος Χρηστάκης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας
Ο Χρήστος Χρηστάκης του Στυλιανού γεννήθηκε στο Βόλο, στις 3 Αυγούστου 1967. Είναι παντρεμένος με τη Μαγδαληνή Μπάλλα του Νικολάου, η οποία εργάζεται ως υπεύθυνη στο πρακτορείο Ασφαλίσεων του συζύγου της από το 2003 έως και σήμερα. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, το Στέλιο- 7 ετών- και τη Χαρούλα-5ετών.
Ελεύθερος Επαγγελματίας, Ιδιοκτήτης επιχείρησης Οδικής Βοήθειας- Express Service Βόλου και Πρακτορείου Γενικών Ασφαλειών.
Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου το 1985 και εισήχθη στο Τμήμα Τεχνολογίας Οχημάτων του ΤΕΙ Κοζάνης από το οποίο αποφοίτησε το 1990. Συμμετείχε σε σεμινάρια για Νέες Τεχνολογίες Οχημάτων καθώς και για Πωλήσεις Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Προϊόντων.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς με την ειδικότητα του «Τεχνίτη Τροχοφόρων Οχημάτων». Διατηρεί Πρακτορείο Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών από το 1997, έτος ιδρύσεως του Πρακτορείου του, έως και σήμερα. Το 1985, ο πατέρας του, Στέλιος Χρηστάκης, ίδρυσε την επιχείρηση Οδικής Βοήθειας- Express Service Βόλου, την οποία, το 1995, ανέλαβε ο ίδιος και διατηρεί έως και σήμερα.
Στο πλαίσιο των κοινωνικών του δραστηριοτήτων, το 2001 παρακολούθησε Σχολή Ναυαγοσωστικής στο Βόλο από την οποία και αποφοίτησε το ίδιο έτος.
Ανέπτυξε δράση στον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό βοηθώντας εξωδιοικητικά τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Νίκης Βόλου.

 

Χαράλαμπος Παπασπύρος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας

 

Γεννήθηκε το 1961. Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας. Απόφοιτος της  Σχολής Ικάρων/ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας) με ειδικότητα «Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων».Πλήρως εξοικειωμένος με τα συστήματα πληροφορικής,  λόγω των σπουδών και της εξειδίκευσης. Διευκρινίζεται  ότι  είμαι χρήστης υπολογιστικών συστημάτων από το 1983. Υπηρέτησε σε πολλές και σημαντικές θέσεις, μεταξύ άλλων στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ως Τμηματάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας στην Δνση Εξοπλισμών, Τμηματάρχης Συστημάτων Διοίκησης & Ελέγχου (Command Control) του ΝΑΤΟ, στο Αεροπορικό  Στρατηγείο της Νάπολης (Ιταλία) διευθυντής Υποστήριξης του Νατοϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου της Λάρισας (Κουτσόχερο). Άριστος χρήστης όλων των κοινών εφαρμογών MS OFFICE και OPEN OFFICE, καθώς και εξειδικευμένων εφαρμογών Visio, AutoCad, Project Management, JAVA, Solaris κλπ. Bασικές γνώσεις προγραμματισμού G BASI, CC++, UNIX. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος με την Κρυσταλία Μπαλαντέ, πατέρας δυο αγοριών.

 

Στέλιος Λάσκος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1968. Είναι ο δεύτερος γιός του πολύτεκνου συνταξιούχου δασκάλου, ασφαλιστή & καθ. βυζαντινής Βάιου Λάσκου.
Αποφοίτησε από το 10ο Δημοτικό ,το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Τρικάλων.
Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα Σαργιώτη (υπαλληλο ΙΚΑ) και έχουν πέντε παιδιά. Εργάστηκε στον ΟΠΑΠ (Τμήμα Στατιστικής & Προγραμματισμού), στην Εθνική Ασφαλιστική (Δ/ντης Ομάδος Πωλήσεων ), Ασπίς Πρόνοια (Δ/ντης Υποκαταστήματος), Status Insurance & Real Estate (Δ/ντης Πρακτορείου Ασφάλισεων & Κτηματομεσιτικών)
Σήμερα εργάζεται ως Μαθηματικός στο Εσπ. ΕΠΑΛ Τρικάλων και ως ασφαλιστής.
Κοινωνική δράση: Πρώην Πρόεδρος Συλλ. Πολυτέκνων Τρικάλων (2010-2013).
Υπ Δημ Σχέσεων & Επικοινωνιας Συλλ. Πολυτέκνων Τρικάλων (2013-σήμερα)
Ιεροψάλτης Ι.Ν. ΑΓ. Κωννου & Ελένης Τρικάλων.
Ιδρυτικό μέλος του Βυζαντινού χορού “Τρίκκης Μελωδοί “
Βετεράνος καλαθοσφαιριστής του
Α. Ο. Σπόρτινγκ Τρικάλων & ποδοσφαιριστής του Διαγόρα Αγ. Κων/νου Τρικάλων.
Μέλος της ποδοσφαιρικής αλλά και της μπασκετικής ομάδος των Τρικαλινων εκπαιδευτικών.
Πολιτική δράση
-Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος  Δήμου Τρικκαίων το 2010.
-Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ν. Τρικάλων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (βουλευτικές 2012).
Παίζει σαξόφωνο -Πιανο -κιθάρα και στον ελεύθερο χρόνο ποδοσφαιρο & μπάσκετ !

 

Αλέξανδρος Τέγας υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

 

Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1965 στη Καρδίτσα, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα.Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και από το 1991 είναι ενεργός δικηγόρος στη Καρδίτσα. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας. Είναι παντρεμένος με την Αγλαΐα Μαλέτσικα  και έχει μια κόρη 10 ετών, την Διονυσία. Στις εθνικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αφήστε το σχόλιο σας