"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Οι ψηφιακοί Δήμοι στο επίκεντρο της παρέμβασης Παπαστεργίου για τα 3 χρόνια gov.gr

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την εξελικτική πορεία του gov.gr, το οποίο συμπλήρωσε χθες τρία χρόνια λειτουργίας παρουσίασε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην εκδήλωση “Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση”.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με χαρτοφυλάκιο “Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή”. Επίσης, μίλησαν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιτυχία του gov.gr είναι μία επιτυχία συνολικά της χώρας και όχι μόνο της κυβέρνησης και το έργο που έχει γίνει, τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης από τους Έλληνες πολίτες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι στο gov.gr ο αριθμός των υπηρεσιών έχει φθάσει πλέον τις 1.514, αλλά εξαιρετικά σημαντικό είναι πως το 2022 πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά 778 εκατ. συναλλαγές πολιτών με το Δημόσιο, αριθμός που φθάνει στο 1,2 δισ., αν προστεθούν και οι φορολογικές συναλλαγές.

Η παρουσία του Δήμου Τρικκαίων στην εκδήλωση για τα 3 χρόνια του «gov.gr» ήταν διπλή Η πρώτη, η αυτονόητη παρέμβαση του Δήμαρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου για τους Ψηφιακούς Δήμους. Η δεύτερη, το παράδειγμα των Τρικάλων για τις εφαρμογές σε τεχνολογικό επίπεδο, εφαρμογές που έχουν υλοποιηθεί ή προγραμματίζονται.

Αυτή τη δεύτερη παρουσία σηματοδότησε η ειδική αναφορά του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη (με φόντο φωτογραφία από το control room του Smart City) στις «έξυπνες πόλεις» και το πρόγραμμα Smart Cities που ξεκίνησε να υλοποιείται για τους Δήμους της χώρας, με συγκεκριμένες δράσεις.
Η εκδήλωση «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση» διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, με ομιλητή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε σε πάνελ, με τον κ. Κώστα Τσαντίδη (διευθυντής γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και συντονισμό από τον κ. Γιάννη Τσιάμη πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην ανάγκη των σχεδιασμών και των συγκεκριμένων δράσεων με εφόδιο την τεχνολογία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της λειτουργίας της διοίκησης, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Εφερε ως παραδείγματα, συγκεκριμένες εφαρμογές του Δήμου Τρικκαίων (όπως το «20000» για την εξυπηρέτηση των πολιτών), ενώ περιέγραψε και τους βασικούς άξονες των προτάσεων του Δήμου στο πλαίσιο των προσκλήσεων για το πρόγραμμα Smart Cities.

Στην εκδήλωση από την πλευρά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συγκεκριμένες δράσεις παρουσίασε ο Υφυπουργός κ. Θεοδ. Λιβάνιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης