Οι 100 δόσεις: ανάσα για την Κοινωνία και την Οικονομία Reviewed by Momizat on . Τη περασμένη Πέμπτη δημοσιεύτηκε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ αυτή την εβδομάδα θα τεθεί Τη περασμένη Πέμπτη δημοσιεύτηκε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ αυτή την εβδομάδα θα τεθεί Rating: 0

Οι 100 δόσεις: ανάσα για την Κοινωνία και την Οικονομία

Οι 100 δόσεις: ανάσα για την Κοινωνία και την Οικονομία

Τη περασμένη Πέμπτη δημοσιεύτηκε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ αυτή την εβδομάδα θα τεθεί στις επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία. Με αυτή τη ρύθμιση επιτυγχάνεται ο διακανονισμός των οφειλών της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ταυτόχρονα υπολογίζεται ότι με αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα εισρεύσουν στα ταμεία περίπου 1,5 δις Ευρώ αυτό το χρόνο. Επομένως επιτυγχάνεται μία οικονομική ανάσα προς όλους αυτούς που την έχουν ανάγκη ώστε να αντιστραφεί το υφεσιακό κλίμα και να στηθούν τα απαραίτητα θεμέλια προς την επανάκαμψη της οικονομίας. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 2 έως 100 δόσεις, για οποιοδήποτε ποσό, με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ τον μήνα (αντί για 50 ευρώ), και να εξασφαλίσουν μείωση προσαυξήσεων από 30% έως 90% ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξουν. Χαρακτηριστικά θα δίνεται η δυνατότητα για μείωση 100% των προσαυξήσεων από τόκους σε περίπτωση που γίνεται εφάπαξ πληρωμή του ποσού. Επιπλέον, ενώ με τη παλιά ρύθμιση ο ετήσιος τόκος ήταν 5,6%, τώρα οι οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ έχουν μηδενικό επιτόκιο ενώ από 5.000 και πάνω το επιτόκιο μειώνεται σε 3%.
Η νέα Κυβέρνησή δεσμεύεται ότι θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προς την αποκατάσταση των αποθεματικών της Κοινωνικής Ασφάλισης, που τσεκουρώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ξεκάθαρη η πεποίθηση της Κυβέρνησης, σε σύμπνοια με όσα είχε υποσχεθεί, ότι το δημόσιο αγαθό της κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί θεμέλιο λίθο του κοινωνικού κράτους και πρέπει να προστατευτεί σαν κόρη οφθαλμού. Αναλύοντας το νομοσχέδιο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες ρυθμίσεις με διττό όφελος τόσο στο πεδίο της οικονομικής ανάπτυξης όσο και στην επίλυση του διαχρονικού προβλήματος που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Χρήστος Σιμορέλης Βουλευτης Συριζα

Αφήστε το σχόλιο σας