Οι “4” του Ν. Τσιλιμίγκα – Ο Μάκης Ιακωβάκης υπ. αντιπεριφερεάρχης στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Τους τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες του παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας, σε μια συμβολική του επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στ Τους τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες του παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας, σε μια συμβολική του επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στ Rating: 0

Οι “4” του Ν. Τσιλιμίγκα – Ο Μάκης Ιακωβάκης υπ. αντιπεριφερεάρχης στα Τρίκαλα

Οι “4” του Ν. Τσιλιμίγκα – Ο Μάκης Ιακωβάκης υπ. αντιπεριφερεάρχης στα Τρίκαλα

Τους τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες του παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας, σε μια συμβολική του επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίαση ο κ. Τσιλιμίγκας δήλωσε αναλυτικά:

 

Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την ανταπόκρισή σας  και για τη δυνατότητα που εσείς μας δίνετε να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες της Θεσσαλίας  και να δώσουμε το μήνυμα της παρουσίας μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η σημερινή μας συνάντηση δεν γίνεται σε νεκρό πολιτικό χρόνο

Γίνεται ακριβώς την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση. Κρίση οικονομική, πολιτική, κοινωνική, κρίση θεσμών και αξιών. Τη βιώνουμε αυτή την κρίση καθημερινά.

Η παραγωγική βάση της χώρας συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο. Τα οικογενειακά εισοδήματα μειώνονται.

Όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού περνάει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η ανεργία καλπάζει. Οικονομικά  σκάνδαλα ξεσπούν. Είμαστε θεατές μιας πλήρους ηθικής απαξίωσης . Η κοινωνία, μέσα στην οικονομική ανέχεια που περνά, κινδυνεύει να χάσει τη συνοχή της, να χάσει τον προσανατολισμό της και να οδηγηθεί σε δρόμους αδιέξοδους.

Οι πολίτες, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, στρέφουν με αγωνία το βλέμμα στον πιο κοντινό και οικείο  σ’αυτούς οργανωμένο φορέα:     την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτό είναι το αποκούμπι, που τους δίνει την ελπίδα ότι μπορούν  να βελτιώσουν το περιβάλλον που ζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους  και την ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Η συμμετοχή μας στις Περιφερειακές Εκλογές αποτελεί τη δική μας αντίδραση στην κατάσταση.

Καταθέτουμε τη δική μας πρόταση για τη Θεσσαλία του 2020 και χαράσσουμε τεκμηριωμένα την προοπτική για τη Θεσσαλία των επόμενων δεκαετιών.

Ένα από τα σπουδαιότερα σημεία της πρότασής μας είναι η πραγματική αξιοποίηση του μεγάλου «οπλοστασίου» που διαθέτει η Θεσσαλία: του Πανεπιστημίου της, που από το 1984  συμβάλλει  καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας, χωρίς όμως να έχουν αξιοποιηθεί οι πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν, μέσα από τη διασύνδεσή του με την καινοτομία και την παραγωγική βάση, με μεγάλες ευθύνες και της τοπικής αυτοδιοίκησης γι’αυτό .

Είμαστε σήμερα εδώ, στην έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να διατρανώσουμε την πεποίθησή μας  και να στείλουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η απάντηση στην κρίση περνάει μέσα από τη γνώση και την καινοτομία.

Μια σύγχρονη οικονομία χτίζεται πάνω σε βιομηχανίες που βασίζονται στη γνώση και όχι σε βιομηχανίες χαμηλού εργατικού κόστους.

Εκείνο που είναι σαφές είναι ότι η δυνατότητα δεξίωσης της καινοτομίας χρειάζεται και ευελιξία, την οποία δεν διαθέτει το κράτος και μεγάλους πόρους, τους οποίους επίσης το κράτος δεν διαθέτει, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας δείχνει απρόθυμος να διαθέσει χωρίς ορατή πρόβλεψη αποτελέσματος.

Το Πανεπιστήμιο, ο κύριος θεσμός αναπαραγωγής της γνώσης,  χρειάζεται να γίνει θεσμός καινοτομικής γνώσης και ταυτόχρονα το κρίσιμο  παρατηρητήριο της τοπικής ανάπτυξης,  συνδυάζοντας τον κριτικό λόγο με την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα.

Ενα επιχειρησιακό Πανεπιστήμιο που ενθαρρύνει τους φοιτητές του να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρέχονται μέσα στο πανεπιστήμιο, που δουλεύει στενά μαζί με τους φοιτητές βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα έχουν τις μεγαλύτερες δυνατές πιθανότητες να έχουν μία επιτυχημένη σταδιοδρομία. Ένα Πανεπιστήμιο που ενθαρρύνει το προσωπικό που διεξάγει έρευνες να αναζητήσει τρόπους αξιοποίησης της έρευνάς του και να μην περιορίζεται μόνο στη δημοσίευση αυτών σε επιστημονικά περιοδικά. Ένα Πανεπιστήμιο που ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να εδρεύουν κοντά του, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Αυτό το Πανεπιστήμιο είναι ένα πανεπιστήμιο που έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο από αυτό των πανεπιστημίων του 19ου αιώνα που φάνταζε ως «τόπος αριστείας», αποκομμένος από τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Αυτό το Πανεπιστήμιο εργάζεται μαζί με τις επιχειρήσεις, προς όφελος των φοιτητών και της οικονομικής ευημερίας της ευρύτερης κοινωνίας του.

Για τη δική μας Περιφερειακή Αρχή, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και πεμπτουσία του προγράμματος δράσης μας για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, η ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο καθιστούμε όχι απλό σύμβουλό μας,  αλλά καθοριστικό συμμέτοχο προκειμένου η Θεσσαλία να ξεφύγει από την σημερινή κατάσταση που περιγράφεται γλαφυρά από το τραγικό ποσοστό ανεργίας της που φτάνει επίσημα το 28% και από το θλιβερό προνόμιο να αποτελεί μία από τις πρώτες φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης .

Αυτό το στόχο θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί, το σύνολο του συνδυασμού μας, με πρωτεργάτες τους επικεφαλής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας, τους οποίους επιλέξαμε ως «πρώτους μεταξύ ίσων» για να υπηρετήσουν τον τόπο μας με αυταπάρνηση και αγάπη.

tsilim1

Για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, το «καλλιτεχνικό τμήμα» της Θεσσαλίας, με τις απέραντες ομορφιές και αντίστοιχες δυνατότητες , υποψήφια αντιπεριφερειάρχης είναι η Τζούλια Τσαλίκη, μια νέα και δυναμική γυναίκα, με διαρκή παρουσία στα κοινά, τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης .

Είναι Αρχιτέκτων- M. Sc. Χωροταξίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης. Σήμερα είναι Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών σχέσεων και ΕΟΚ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ υπήρξε Προϊσταμένη Τμήματος Προτύπων Αναλύσεων Τιμών και Κοστολογήσεων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Ειδική Σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Ειδική Σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων –  Τμηματάρχης στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Είναι σήμερα Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας,  Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, εκλεγμένη με το Συνδυασμό Θεσσαλών Δύναμη το 2010.  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης και Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας  (2013), μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας  (2013), Μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας και Υποδομών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας  (ΕΝΠΕ) (2011-σήμερα), υπήρξε Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαγνησίας εκλεγμένη με το Συνδυασμό Μαγνησία Νέα Εποχή – Δημοκρατική Συνεργασία, Εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος για την Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ), Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Προγραμματισμού, Οικονομικών, Έργων Υποδομής και Πολεοδομίας, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ,  ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ ΑΕ. Ιδρυτικό Μέλος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος, Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μαγνησίας (ΑΝΕΜ ΑΕ) Διαθέτει μεγάλη συμμετοχή σε συνέδρια , ημερίδες , εργασίες και μελέτες,  είναι μέλος του Μέλος  του  Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, του Ελληνικού Τμήματος της Regional Science Association,  του Συνδέσμου Ελλήνων

Περιφερειολόγων.

 

tsilim2

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων , τη δυναμική αυτή περιοχή της παραγωγής και της μεγάλης φυσικής ομορφιάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο Ευθύμιος Ιακωβάκης , ένας βαθύς γνώστης του χώρου της αγροτικής οικονομίας και της κάθε έκφανσης της παραγωγής

Είναι Πτυχιούχος Γεωπονικής του ΑΠΘ, Γεωπόνος- Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης, Σύμβουλος επιχειρήσεων (Διοίκηση επιχειρήσεων με μελέτες ιδιωτικών και Δημοσίων έργων, Συστήματα διαχείρισης ποιότητας, Προγράμματα ανάπτυξης αγροτικού χώρου, Κατάρτιση και Εκπαίδευση).

Από τον Ιούλιο του 2006  είναι  Διευθυντής Εκκοκκιστηρίου Βάμβακος ΠΗΛΕΑΣ Agro Α.Ε., με αρμοδιότητες την οργάνωση λειτουργίας και την διαχείριση του Βιομηχανικού Συγκροτήματος, την οργάνωση και τον έλεγχο των αγορών, την οργάνωση και τον έλεγχο της παραγωγής, την οργάνωση και τον έλεγχο των πωλήσεων και των εξαγωγών. Υπηρέτησε στον ΕΛΓΑ, Δ/νση Αγρ. Ανάπτυξης N. Φωκίδας, Δ/νση Αγρ. Ανάπτυξης N.Ημαθίας, Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Τρικάλων, ΑΓΡΟΠΟΝΙΑ Εταιρία Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από το 2006 και μέχρι σήμερα είναι  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Γεωπόνων Ελλάδας (ΠΟΣΕΓ), Εκλεγμένο μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος (2000-2003), Εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΓΕΩΤΕΕ (2003-σήμερα), Μέλος Επιτροπής Παρακολούθησης, Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013, Εκπρόσωπος ΓΕΩΤ.Ε.Ε, Μέλος Επιτροπή του Υπ.Α.Α.Τ. για τους Γεωργικούς Συμβούλους ΚΑΠ 2014-2020.

 

 

Η καρδιά της παραγωγής και του μόχθου χτυπάει στην δυνατή Καρδίτσα, όπου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο Βαγγέλης Νοτόπουλος , γέννημα –θρέμμα της Καρδίτσας, Τοπογράφος Τ.Ε., άριστος γνώστης της περιοχής, με θητεία σε τεχνικές εταιρίες, στο Υπουργείο Γεωργίας, στην Τοπογραφική Υπηρεσία Λάρισας, στην   Τοπογραφική Υπηρεσία Καρδίτσας, με πολυετή συνδικαλιστική δραστηριότητα ως μέλος ΔΣ και γραμματέας συλλόγου Τοπογράφων Υπουργείου Γεωργίας , Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Φύλλου Καρδίτσας, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Φύλλου και Δήμο Παλαμά, με πολυετή εμπειρία στην αυτοδιοίκηση από το έτος 1998 μέχρι και σήμερα ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής αυτοδιοικητικών παρατάξεων .

 

 

Στη Λάρισα της παραγωγής, του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού, στο κέντρο της Θεσσαλίας,  υποψήφια αντιπεριφερειάρχης  είναι η Ευαγγελία Θεοφ. Λιακούλη, μια νέα και δυναμική γυναίκα που έχει ταυτίσει τη ζωή της, υπηρετώντας την αυτοδιοίκηση .

Είναι απόφοιτος του τμήματος της Νομικής Σχολής της ΝΟΕ του ΑΠΘ , Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω, ενώ υπηρέτησε επί έτη και το χώρο της δημοσιογραφίας.  Στα πλαίσια των σπουδών της  ειδικεύθηκε σε θέματα Ποινικού Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων και Αφοπλισμού . Στο Πανεπιστήμιο ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχθηκε επανειλημμένα εκπρόσωπος των φοιτητών στα αντιπροσωπευτικά τους  όργανα. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, αρχικά ως υπεύθυνη έκδοσης φοιτητικής εφημερίδας καθώς και με εκπομπές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς,  ενώ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της , επέστρεψε στη Λάρισα  και συνέχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της δημοσιογραφίας με πολιτικές και  κοινωνικές εκπομπές σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και με αρθρογραφία σε έντυπα του νομού, επί μια δεκαετία . Ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και εκλέγεται συνεχώς Νομαρχιακή Σύμβουλος από το 1994 μέχρι  το 2002 (εκλογικές αναμετρήσεις 1994, 1998, 2002) ενώ το 2006 υπήρξε η πρώτη υποψήφια Νομάρχης Λάρισας με τον συνδυασμό «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»  και εκλέχθηκε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Το 2010 ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη». Στα πλαίσια της δραστηριότητάς της ως νομαρχιακής συμβούλου, διετέλεσε Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Ν.Σ. σε συλλογικά όργανα, εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ευρωπαϊκά συνέδρια, εισηγήτρια σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος της νομαρχιακής παράταξης  στην ΕΝΑΕ  κλπ . Από το  2006 και μέχρι σήμερα, αναπτύσσει  δράση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με κυρίαρχους τομείς τα ζητήματα περιβάλλοντος και υγείας  Πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μέχρι σήμερα πολυάριθμες δημόσιες παρεμβάσεις για ζητήματα της αυτοδιοίκησης, της υγείας  και του περιβάλλοντος, με την οργάνωση πρότυπων ανοιχτών συζητήσεων, εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διαμόρφωση πολιτικών. Ταυτόχρονα, το 2009 σύστησε το «Δίκτυο Νέων», το οποίο αποτέλεσε πρότυπο οργάνωσης νέων (αγροτών, κτηνοτρόφων, επιστημόνων, ιδιωτικών υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, ανέργων, φοιτητών κλπ)  με δυνατότητα παρεμβάσεων για μεγάλα ζητήματα του νομού,  αλλά και της καθημερινότητας. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στη Θεσσαλία και πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου Ισότητας (1999-2001). Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Αιρετών Γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην κοινωνική δράση της , ανέλαβε μαζί με άλλους την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους Γονιών και Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες στην Ελλάδα,   του Συλλόγου “ΙΑΣΩ”,  που δραστηριοποιείται στην Κεντρική Ελλάδα και του οποίου είναι πλέον επίτιμο μέλος, με συνεχή δράση και  αγώνα για τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας και ξενώνα φιλοξενίας των γονιών.  Δραστηριοποιείται ως μέλος πολιτιστικών και φιλανθρωπικών φορέων  της Λάρισας .

Σήμερα είναι επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο «Θεσσαλών Δύναμη», μέλος της Οικονομικής Επιτροπής,  της Επιτροπής Περιβάλλοντος καθώς και του συντονιστικού οργάνου αντιμετώπισης εκτάκτων γεγονότων και  εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών.

Είναι παράλληλα από το έτος 2012 μέχρι και σήμερα Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Λάρισας

Ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Λάρισα.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας