"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Οι 50 αποχρώσεις του γκρι… στην Πομπηία: Τοιχογραφίες με όργια στη θαμμένη πόλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια και στον Μεσαίωνα, οποιαδήποτε μεγάλη φυσική καταστροφή αποδιδόταν στην οργή του Θεού. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι η αρχαία Πομπηία δεν καταστράφηκε εξαιτίας της οργής κάποιου θεού. Θάφτηκε κάτω από τη λάβα και τη σκόνη του ηφαιστείου, το οποίο εξερράγη προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ανθρώπινη ιστορία. Ωστόσο, πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως… απτά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν όντως να προκαλέσουν την οργή του… Θεού. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν τοιχογραφίες με σεξουαλικά όργια, ένας τύπος… Κάμα Σούτρα, με άκρως αποκαλυπτικές πόζες, αρκετά προχωρημένες για οποιαδήποτε εποχή και μέρος, σε επίπεδο διακόσμησης δωματίων.

Προφανώς οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το «Πορνείο της Αρχαίας Πομπηίας». Εκτός και αν κάποιος από τους πλούσιους κατοίκους της, είχε μετατρέψει το σπίτι του στον «Ναό του Έρωτα», τιμώντας τον ομώνυμο φτερωτό θεό. Σύμφωνα με τη θεωρία των αρχαιολόγων, το συγκεκριμένο σπίτι φιλοξενούσε τους πλούσιους επιχειρηματίες και πολιτικούς που διέμεναν στην πλούσια Αρχαία πόλη, πριν θαφτεί κάτω από τη λάβα το 79 π.Χ.

Οι τοιχογραφίες αναπαριστούν ζευγάρια να κάνουν σεξ σε διάφορες στάσεις, αλλά και ομαδικό σεξ με τη συμμετοχή και των δύο φύλων. Το κτίριο είχε βρεθεί πριν καιρό, αλλά δεν είχε ανοίξει για το κοινό. Η ιδιαιτερότητά του το έχει ανεβάσει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων που δείχνουν οι τουρίστες, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, άκρως αποκαλυπτικό με όλες τις έννοιες.

Όπως αποδεικνύεται από την αρχαιολογική έρευνα το «Σπίτι του Έρωτα» δεν είχε μόνο γυναίκες. Πρόσφερε και άλλες υπηρεσίες, καθώς δεν λείπουν οι εικόνες με σεξ μεταξύ ανδρών. Στο πορνείο της Πομπηίας φέρονται να «δούλευαν» νεαροί σκλάβοι, οι οποίοι, βέβαια, δεν είχαν άλλη διέξοδο, προκειμένου να διατηρηθούν στη ζωή.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής αρχαιολόγος στην περιοχή, «οι άνδρες είχαν το δικαίωμα να κοιμούνται με οποιονδήποτε, εκτός από τις παντρεμένες γυναίκες. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα να κοιμηθούν με κανέναν άλλον, εκτός από το σύζυγό τους». Η πορνεία την εποχή εκείνη ήταν ένα νόμιμο επάγγελμα στις Ρωμαϊκές πόλεις. Σκλάβοι από την Ελλάδα και άλλες περιοχές που βρίσκονταν κάτω από το ρωμαϊκό ζυγό, μεταφέρονταν στα μεγάλα αστικά κέντρα και πρόσφεραν τις ερωτικές τους υπηρεσίες στους πλούσιους άνδρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης