Οκτώ γυναίκες αγελαδοτρόφοι «χτυπούν» την αγορά Reviewed by Momizat on . Το ενδεχόμενο για ένταξη περισσότερων γυναικών γαλακτοπαραγωγών στην εταιρία τους, αλλά και για διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων τους, που παρουσίασαν πριν λί Το ενδεχόμενο για ένταξη περισσότερων γυναικών γαλακτοπαραγωγών στην εταιρία τους, αλλά και για διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων τους, που παρουσίασαν πριν λί Rating: 0

Οκτώ γυναίκες αγελαδοτρόφοι «χτυπούν» την αγορά

Οκτώ γυναίκες αγελαδοτρόφοι «χτυπούν» την αγορά

Το ενδεχόμενο για ένταξη περισσότερων γυναικών γαλακτοπαραγωγών στην εταιρία τους, αλλά και για διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων τους, που παρουσίασαν πριν λίγες ημέρες σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αφήνουν ανοιχτό οι «8 Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου» του νομού Κιλκίς, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μία εξ αυτών, η Ερασμία Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας την «ευλογία» που νιώθουν για τη στήριξη από τη γαλακτοβιομηχανία «Μεβγάλ».

Οκτώ γυναίκες αγελαδοτρόφοι «χτυπούν» την αγορά

«Ο χώρος των γαλακτοκομικών είναι ευρύς, άρα η δυνατότητα επέκτασης της δραστηριότητάς μας και σε άλλα προϊόντα ψυγείου, πέραν του γάλακτος, είναι πολύ πιθανή. Ο κόσμος του επιχειρείν και η εγχώρια αγορά θα μας δείξουν το δρόμο. Ίσως τελικά αποδειχθεί, ότι περιμένουν από εμάς πολλά περισσότερα και από αυτά που ακόμη και εμείς οι ίδιες ονειρευόμαστε» σημειώνει η ίδια.

Ήταν το καλοκαίρι του 2017, όταν οι αγελαδοτρόφοι Σύλβια Σαμολαδά και Κούλα Ιορδανίδου έριξαν την ιδέα για την πραγματοποίηση του τολμηρού εγχειρήματος, που τελικά πήρε σάρκα και οστά, με όραμα και στόχο κυρίως «να απολαμβάνουν και οι κάτοικοι στις μεγάλες πόλεις, τις ευεργετικές και άριστες ποιοτικά ιδιότητες του αγελαδινού γάλακτος, που εμείς αρμέγουμε από τα ζώα μας», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, συνεργάτης της «Μεβγάλ». Διευκρίνισε δε ότι «από τις οκτώ γυναίκες, οι έξι είναι αγελαδοτρόφοι, γαλακτοπαραγωγοί όλες, που με τις οικογένειές τους, τους άνδρες και τα παιδιά τους, έχουν φάρμες στο Γυναικόκαστρο».

Με 1.000 μπουκάλια

θα δώσουν το σήμα

Στις 5/2 διοχετεύτηκαν στην ελληνική αγορά (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), 1000 μπουκάλια αγελαδινού γάλακτος από τις έξι φάρμες στο Γυναικόκαστρο Νομού Κιλκίς, ενώ η δυναμικότητα συνολικά των μονάδων, διαμορφώνεται σε 10 τόνους ημερησίως, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου.

Τα διαφανή μπουκάλια ενός λίτρου, που φέρουν την ετικέτα «8 Γυναίκες» και με τη συσκευασία και διανομή να γίνονται από τη ΜΕΒΓΑΛ, πωλούνται από 1,70 ευρώ έως και 1,90 ευρώ έκαστο, ενώ αφορούν σε προϊόν διάρκειας επτά ημερών.

Τονίζεται ότι οι «8 Γυναίκες», ηλικίας άνω των 50 χρόνων στο σύνολό τους, έχοντας ασχοληθεί λεπτομερώς με το επιχειρηματικό κομμάτι της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν, έχουν ήδη συναποφασίσει ότι «εάν οι επιστροφές του προϊόντος που διοχέτευσαν στην αγορά δεν υπερβούν το 15%, τότε η προσπάθειά τους ανταμείφθηκε και συνεχίζουν με μεγαλύτερη δυναμική».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι «μόλις κάναμε το ντεμπούτο μας στην ελληνική αγορά και με δεδομένο ότι δεν πραγματοποιήσαμε ευρύ και δυναμικό πρόγραμμα προώθησης του προϊόντος μας, δεν θα μας αποθαρρύνει ο βραδύς ρυθμός απορρόφησης» και πρόσθεσε: «είμαστε έτοιμες να προσαρμοστούμε στις ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών που θα μας εμπιστευτούν».

Βέβαια, όπως έσπευσε να σημειώσει «εάν μας δοκιμάσουν, είμαστε σχεδόν σίγουρες ότι δεν θα θέλουν να μας αφήσουν».

Τονίζεται ότι η περιορισμένη και ελεγμένη παραγωγή διασφαλίζει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος, για αυτό οι «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου», καταφέρνουν να δώσουν στον καταναλωτή ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, ένα αγνό, ποιοτικό φρέσκο γάλα.

Παράλληλα, η επιλογή των «8 Γυναικών» να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και συνεισφέρει στην τόνωση της οικονομίας μιας παραμεθόριας περιοχής 500 κατοίκων.

Επιπλέον, με το εγχείρημά τους, στηρίζουν έμπρακτα την τοπική κοινότητα, αφού μέρος των εσόδων προορίζεται για να ενισχύει τους σκοπούς και τις δράσεις του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, που έχει σπουδαίο έργο στην ανάδειξη του πολιτισμού.

Η ομάδα των οκτώ γυναικών που χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος ρίχτηκε στον κόσμο του επιχειρείν είναι οι: Σύλβια Σαμολαδά- αγελαδοτρόφος, Κούλα Ιορδανίδου- αγελαδοτρόφος, Λαμπρινή Τσομπανίδου- αγελαδοτρόφος, Κρυσταλλία Σαράντη- αγελαδοτρόφος, Αντιγόνη Κουρούτσιου- αγελαδοτρόφος, Χριστίνα Σπύρου- αγελαδοτρόφος, Ερασμία Παπαδοπούλου- επιχειρηματίας και Δέσποινα Βουδούρη- επιχειρηματίας και διαχειρίστρια της εταιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή