"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Οκτώ λόγοι για ξεσηκωμό…Συλλαλητήριο των Θεσσαλών Κτηνοτρόφων

Σχετικά άρθρα

lafarm

ktinotrofoi

Συλλαλητήριο ενάντια στα «εξοντωτικά», όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα της κυβέρνησης, διοργανώνουν μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιουλίου και ώρα 11 π.μ., η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι Σύλλογοι Αγελαδοτρόφων Εξωτερικής Βοσκής των Νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με το συλλαλητήριο θέλουν να εκφράσουν την «έντονη αντίδρασή μας για τα νέα μέτρα που πρόκειται να υιοθετήσει η κυβέρνηση και καλούμε τα μέλη μας σε κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τον αφανισμό μας».
provata
Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρουν ότι η πεποίθησή τους αυτή, ότι δηλαδή τα επερχόμενα μέτρα θα είναι καταστροφικά, απορρέει από τα εξής:

1) Στο πρόβλημα με τους βοσκοτόπους αφού εδώ και 3 χρόνια αρκετοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν επιλέξιμους βοσκοτόπους και δεν έχουν πληρωθεί τις επιδοτήσεις. Τώρα που ξεκινάει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 αν δεν αλλάξει κάτι θα έχουμε όλοι πρόβλημα.

2) Στην κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου και στην αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος με μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής.

3) Πολλοί αγρότες θα σταματήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους λόγω των νέων μέτρων με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές των ζωοτροφών και να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το κόστος παραγωγής.

4) Στη σχεδιαζόμενη απότομη και μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

5) Στη σχεδιαζόμενη απότομη και μεγάλη αύξηση των φόρων.

6) Στην αποτρόπαια αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, σε μέρος των τροφίμων όπως είναι και το κρέας, το οποίο οι πολίτες δεν θα μπορούν να το αγοράσουν.

7) Στις ασθένειες που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια και αφανίζουν κοπάδια χωρίς αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ τον οποίο τον ξέρουμε μόνο από τα λεφτά που πληρώνουμε

8) Στη μελλοντική κατάργηση της φέτας ως ελληνική προστατευμένη ονομασία προέλευσης που υπάρχει στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στην Ευρωπαική Ένωση και τις ΗΠΑ».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αποσκοπούν στην αρπαγή των επιδοτήσεων για να πληρώσουμε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε καμία χώρα της Ε.Ε. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη γιατί σε έναν χρόνο δεν θα υπάρχουμε.

Τέλος καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας συμπαρασταθούν στον δύσκολο αγώνα που ξεκινάμε και εμείς θα σταθούμε δίπλα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό μοιράζοντας δωρεάν αιγοπρόβειο γάλα αντί να το χύσουμε στους δρόμους όπως κάναμε στο παρελθόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης