Ολα των εκλογών δύσκολα (για τα κόμματα) Reviewed by Momizat on . Δυσεπίλυτο, προς το παρόν, το παζλ των υποψηφιοτήτων στον Δήμο Τρικκαίων. Προς το παρόν, καθώς αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και όλα ε Δυσεπίλυτο, προς το παρόν, το παζλ των υποψηφιοτήτων στον Δήμο Τρικκαίων. Προς το παρόν, καθώς αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και όλα ε Rating: 0

Ολα των εκλογών δύσκολα (για τα κόμματα)

Ολα των εκλογών δύσκολα (για τα κόμματα)

Δυσεπίλυτο, προς το παρόν, το παζλ των υποψηφιοτήτων στον Δήμο Τρικκαίων. Προς το παρόν, καθώς αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και όλα εξαρτώνται, από το όνομα που θα ανακοινώσει που στηρίζει η ΝΔ για τον Δήμο.
Μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος ανακοίνωσε δημοσίως την υποψηφιότητά του, και ο Δημήτρης Παπαθανασίου, ο οποίος προηγήθηκε μεν χρονικώς, αλλά  η υποψηφιότητα κατατέθηκε στην παράταξη «Φυσάει Κόντρα» και, αν δεν εμφανιστεί άλλος μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, θα είναι επισήμως ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΔ, τα δεδομένα είναι δύο. Το ένα, η θέση της ΝΟΔΕ που εκφράστηκε διά ου προέδρου της, Ν. Μουζακιάρη, προ ημερών στον «Ε.Π.». Ότι θα στηριχθεί «δικός της» υποψήφιος. Το δεύτερο, ότι η διενεργούμενη δημοσκόπηση περιλαμβάνει τα ονόματα των Νικου Σακκά, Χρ. Μιχαλάκη, Ευθ. Ρεντζιά. Οι δύο τελευταίοι είναι υποψήφιοι όμως και για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, όπου φαίνεται ότι και ο Κ. Αγοραστός και πολλοί τρικαλινοί, προτιμούν τον Χρ. Μιχαλάκη. Αν ένας εκ των δύο οδεύσει για την αντιπεριφέρεια, θεωρητικώς υπάρχει καραμπόλα και άλλος θα οδεύσει για τον Δήμο Τρικκαίων. Υπάρχει όμως και ο Ν. Σακκάς, ο οποίος διαθέτει εμπειρία και στην παλιά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο, ενώ εξ επαγγέλματος διαθέτει αναγνωρισιμότητα. Φυσικά, όποιος και να κατέλθει, είναι δεδομένο ότι η ΝΔ θα κινητοποιηθεί, για να μπορέσει ο συνδυασμός να περάσει στον δεύτερο γύρο, που είναι και το ζητούμενο.

Προσοχή όμως. Με δεδομένο ότι η δημοσκόπηση γίνεται ουσιαστικά με «αντιπάλους» τον Γ. Οικονόμου, αλλά και το ότι ο Χρ. Λάππας θα αφήσει να περάσουν τα Χριστούγεννα για να δηλώσει την πρόθεσή του, είναι εμφανές ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ένας ακόμη αστάθμητος παράγοντας. Πρώτον, διότι ουσιαστικά ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ως μηχανισμός, δεύτερον, διότι είναι γνωστές οι πολιτικές συγγένειες των δύο προαναφερθέντων, τρίτον, διότι οι πολίτες ούτε που θέλουν να ακούσουν για ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, γεννάται το ερώτημα: θα κατεβάσει υποψήφιο το κόμμα της συγκυβέρνησης; Ή θα στηρίξει κάποιον άλλον; Ο Β. Βενιζέλος πάντως, γνωρίζοντας τα όρια, έκανε προ ημερών δήλωση για στήριξη προσώπων από τις τοπικές κοινωνίες.

Από κει και πέρα, υπάρχει ο παράγοντας Δημ. Χατζηγάκης Διακηρύσσει παντού και σε όλους τους τόνους ότι θα κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος. Αν αυτό συμβεί τελικώς είναι τουλάχιστον βέβαιο ότι θα μειώσει κατά πολύ το ποσοστό που θα ήθελε να συγκεντρώσει η ΝΔ στον Δήμο Τρικκαίων.

Και, βεβαίως, ο παράγοντας ΣΥΡΙΖΑ και ο παράγοντας Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι υπολογίσιμοι, μη μετρήσιμοι (προς το παρόν) και με σοβαρές πιθανότητες να επιτύχουν περισσότερα από μια καλή πορεία.

Ο Δημήτρης Παπστεργίου για παράδειγμα, δεν ξεκίνησε για να είναι απλώς στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο στόχος είναι η δημοτική αρχή. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρο ότι συγκεντρώνει όλη την απογοήτευση από τις πολιτικές που εφαρμόζονται, ούτε ότι συγκεντρώνει όλη τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η νυν δημοτική αρχή. Ετσι κι αλλιώς, όμως, το πολιτικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών συμπλέκεται με αυτό της καθημερινότητας στην πόλη. Και, αντιστρόφως, η οικονομική κατάσταση του καθενός, είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, δηλαδή ένα μήνυμα διαμαρτυρίας.

Οπότε, θα περιμένουμε για να δούμε τις εξελίξεις. Οι οποίες σίγουρα θα είναι πολλές και με ενδιαφέρον.

Θανάσης Μιχαλάκης

(Πρώτη δημοσίευση ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 16-12-13)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή