Ολιγωρία του Δήμου ακυρώνει πρόγραμμα για άστεγους – άπορους; Reviewed by Momizat on . Το Κράτος κοινωνικής πρόνοιας έχει αυτοευνουχιστεί και όλοι μας πια έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην τοπική κοινωνία, στους κοινωνικούς φορείς, στον εθελο Το Κράτος κοινωνικής πρόνοιας έχει αυτοευνουχιστεί και όλοι μας πια έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην τοπική κοινωνία, στους κοινωνικούς φορείς, στον εθελο Rating: 0

Ολιγωρία του Δήμου ακυρώνει πρόγραμμα για άστεγους – άπορους;

Ολιγωρία του Δήμου ακυρώνει πρόγραμμα για άστεγους – άπορους;

Το Κράτος κοινωνικής πρόνοιας έχει αυτοευνουχιστεί και όλοι μας πια έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην τοπική κοινωνία, στους κοινωνικούς φορείς, στον εθελοντισμό, στο φιλότιμο του Έλληνα!

Και, δυστυχώς, όσο και αν μας κατηγορήσουν για κινδυνολόγους, η ίδια η ολιγωρία των τοπικών αρχόντων να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που ως «μάννα εξ ουρανού» τους προσφέρονται, επιβεβαιώνει την απουσία ανθρωπιστικής πολιτικής και πολιτικής ευθύνης!

Ενδεικτικό παράδειγμα της προαναφερθείσας κατάστασης η αδυναμία του Δήμου Τρικκαίων να επιτύχει το προφανές! Ο λόγος για τον κίνδυνο απένταξής του από πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας ευπαθών ομάδων!

Πρόκειται για πρόγραμμα με κοινωνικές δομές υποστήριξης άστεγων και άπορων συμπολιτών μας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας και με τους Γιατρούς του Κόσμου μπροστάρηδες για ακόμα μία φορά. Ο χώρος υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος είναι το παλιό Νοσοκομείο Τρικάλων και οι υπηρεσίες του, πολλαπλώς σημαντικές για τους συμπολίτες μας!
Εκτός αυτού 37 Τρικαλινοί θα έβρισκαν εργασία και πολλοί ήταν αυτοί που υπέβαλαν αιτήσεις, έχοντας ελπίδα να εργαστούν και να βοηθήσουν ανθρώπους που το ‘χουν ανάγκη!

Ευχόμαστε να διαψευστούμε, αφού όπως μας ενημέρωσαν, καθώς οι Δημοτικοί Άρχοντες με την κωλυσιεργία τους δεν ετοίμασαν το χώρο υποδοχής των ευπαθών ομάδων, οι Γιατροί του Κόσμου δείχνουν τη διάθεση να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, φοβούμενοι ότι η ανευθυνότητα θα αποτελέσει περαιτέρω σκόπελο στην υλοποίηση των δράσεών τους.
Τα φίδια έζωσαν τη Δημοτική Αρχή. Και να οι παρεμβάσεις να μεταπείσει τους Ιθύνοντες του προγράμματος, και να το παρακαλετά… Όμως, σκούρα τα πράγματα! Ας ελπίσουμε πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που με υπαιτιότητα κάποιων προκλήθηκαν και θα περατωθεί το πρόγραμμα για το κοινό καλό!

Εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε…

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας