Ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ για το κτήριο των παλιών φυλακών Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η ανάδειξη των στοιχείων που καθορίζουν την ιστορική διαδρομή της πόλης των Τρικάλων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των Δημήτρη Παπαστεργίου – Δημήτρη Κουτ Η ανάδειξη των στοιχείων που καθορίζουν την ιστορική διαδρομή της πόλης των Τρικάλων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των Δημήτρη Παπαστεργίου – Δημήτρη Κουτ Rating: 0

Ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ για το κτήριο των παλιών φυλακών Τρικάλων

Ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ για το κτήριο των παλιών φυλακών Τρικάλων

Η ανάδειξη των στοιχείων που καθορίζουν την ιστορική διαδρομή της πόλης των Τρικάλων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των Δημήτρη Παπαστεργίου – Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων το βράδυ της Παρασκευής συναντήθηκε με τον εξαίρετο συντοπίτη σκηνοθέτη, παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Βασιλένας Μητσιάδη. Η συζήτηση περιστράφηκε στα θέματα της συνέχισης και ολοκλήρωσης του ντοκιμαντέρ για το κτήριο των παλιών φυλακών Τρικάλων. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια και ο βραβευμένος σκηνοθέτης επιχειρεί, μέσω συνεντεύξεων και αρχειακού, να διεισδύσει στην ιστορία των φυλακών και, κατ’ επέκταση, της πόλης.
Κοινή πεποίθηση ήταν ότι, τέτοιου είδους προσπάθειες, που μετουσιώνονται σε καλλιτεχνικό έργο, αποτυπώνουν και καταγράφουν μια κατάσταση που στο πέρασμα τριών αιώνων, ήταν αλληλένδετη με την ελληνική ιστορία, την πολιτιστική δημιουργία, την κοινωνική πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που με έναν άλλον, διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο, προβάλλεται μέσα από τη γιορτή του παζαριού των Τρικάλων. Το οποίο η νέα δημοτική αρχή επιθυμεί να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο. Πρώτο βήμα για αυτό, η προβολή του στο πλαίσιο ενός ακόμη ντοκιμαντέρ από τον κ. Κουτσιαμπασάκο, προκειμένου να δηλωθεί και στη μεγάλη οθόνη, η ιδιαιτερότητα, η μοναδικότητα και η «πλούσια» παράδοση του τρικαλινού παζαριού. Τα πρώτα δείγματα αυτής της προσπάθειας, αναμένεται να είναι έτοιμα σε περίπου έναν χρόνο.
Ο δε Δήμος Τρικκαίων, μαζί με το ντοκιμαντέρ για τη συντήρηση – ανάδειξη του μύλου Ματσόπουλου, θα διαθέτει, πλέον, αρχειακό κινηματογραφικό υλικό για τρία από τα σημαντικότερα σημεία και χώρους δημιουργίας της πόλης των Τρικάλων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή