Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τις πλατείες στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on .   Ο διαγωνισμός αφορούσε την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική) και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Κιτριλάκη). Συνολικά κατατέθηκαν μέχρ   Ο διαγωνισμός αφορούσε την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική) και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Κιτριλάκη). Συνολικά κατατέθηκαν μέχρ Rating: 0

Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τις πλατείες στα Τρίκαλα

Ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τις πλατείες στα Τρίκαλα

 

Ο διαγωνισμός αφορούσε την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική) και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Κιτριλάκη). Συνολικά κατατέθηκαν μέχρι δεκαεφτά (17) μελέτες-προτάσεις οι οποίες και αναμένεται πια να αξιολογηθούν.

Η αξιολόγηση θα γίνει από την αρμόδια πενταμελή κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους:
1.Δημήτριο Φιλιππιτζή, αρχ. μηχ/κό, αρχιτ. διδάσκων του Τμήματος  Αρχιτεκτονικής του του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
2.Ανδρέα Λάζαρη, αρχ. μηχ/κό, ελεύθ. Επαγγελματίας
3.Δημήτριο Ησαΐα, αρχ. μηχ/κό, καθηγητή Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ
4.Κίζη Ιωάννη, αρχ. μηχ/κό, ομ. καθηγητή Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ
5. Ασπασία Καρανάσιου, αρχ. μηχ/κό του Δήμου Τρικκαίων

Τα τρία μέλη προήλθαν μετά από κλήρωσης από τον κατάλογο κριτών των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που τηρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Φιλιππιτζής αποδέχθηκε πρόσκληση του Δήμου Τρικκαίων ως εκ των προσωπικοτήτων μέλος και η κ. Καρανάσιου εκπροσωπεί τον Δήμο Τρικκαίων.
Η επιτροπή εντός του Ιουνίου θα συνεδριάσει για να ολοκληρώσει τη διαδικασία με τη σύνταξη των σχετικών πρακτικών, αποδίδοντας και τα σχετικά βραβεία. Το πρώτο ανέρχεται σε 3.235€, το δεύτερο σε 2.370€ και το τρίτο σε 1.580€. Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί αμέσως μετά να εκπονήσει τη σχετική μελέτη, πάνω στην οποία θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. Τα χρήματα για τον διαγωνισμό (42.000€) προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

Τα χρήματα για το έργο, θα προέλθουν από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΣΒΑΑ), που ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλλε στην περιφέρεια Θεσσαλίας πριν προς έγκριση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή