"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0: Ερυθρόλευκος θρίαμβος στο ντέρμπι!

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Οι πρωταθλητές έστησαν το δικό τους παρτι στο Καραϊσκάκη! – Το εκρηκτικό ξεκίνημα στον αγώνα έφερε το 1-0 μόλις στο 6’ με τον Μπράουν Ιντέγε να ολοκληρώνει ιδανικά τη φάση όπου χάθηκε η μπάλα – Δοκάρι για τον Ολυμπιακό στο 10’ με τον Σεμπά – Κλέψιμο και γκολ-ποίημα από τον Μάρτινς στο 63! Απίστευτο γκολ με καραμπόλα από τον Φορτούνη στο 78′ για το 3-0! Δοκάρι για την ΑΕΚ στο 87′ με τον Μπακασέτα

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στο γήπεδο με το μαχαίρι στο στόμα δείχνοντας ότι θέλει περισσότερο το ματς από την αντίπαλο του κι από το 63′ προηγείται με 2-0 απέναντι σε μια ΑΕΚ που είναι εντελώς ακίνδυνη.

Στο 6ο λεπτό μετά από ένα ακόμη κλέψιμο στη μεσαία γραμμή Μάρτινς, Φορτούνης και Σεμπά έκρυψαν τη μπάλα με τον τελευταίο να κάνει σέντρα ακριβείς στον Ιντέγε κι ο Νιγηριανός από το ένα μέτρο εκτέλεσε τον Ανέστη μέσα σε αποθέωση.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στο 10′ άγγιξε το 2-0 με το σουτ του Σεμπά όμως να καταλήγει στο δοκάρι της ΑΕΚ.

Πρώτη επιθετική προσπάθεια της ΑΕΚ στο 13′ με την κεφαλιά του Μπακασέτα να μην ανησυχεί τον Καπίνο.

Προσπαθεί να ισορροπήσει τον αγώνα η ΑΕΚ που κέρδισε και το πρώτο κόρνερ της, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Ολυμπιακού μετά από 20 λεπτά.

Στο 22′ φάουλ σε καλή θέση για τον Ολυμπιακό ο Φορτούνης το εκτέλεσε με τη μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να περνά δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη. Από το κόρνερ ο Μποτία βρέθηκε σε καλή θέση, ωστόσο το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα άουτ.

Νέα έκρηξη του Ολυμπιακού κι ένα δίλεπτο με μεγάλη πίεση στην άμυνα της ΑΕΚ που δείχνει να τα έχει χαμένα.

Στο 26′ ο Μάνταλος βρέθηκε μόνος του πλάγια στην περιοχή με τον Καπίνο να διώχνει με το πόδι την σέντρα σουτ που επιχείρησε.

Φοβερός ρυθμός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να χάνει μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 29′ όταν ο Φιγκέιρας από την πάσα του Φορτούνη σούταρε άστοχα από εξαιρετική θέση.

Στο 30′ ο Μάνταλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καπίνο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έδιωξε μακρυά.

Εξαιρετικό πλασέ του Μάρτινς στο 35′ η μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει την ΑΕΚ και να την αναγκάζει σε πολλά λάθη.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να έχει το δίκαιο προβάδισμα με 1-0.

Με μία αλλαγή στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ξεκίνησε το β’ ημίχρονο καθώς οι ενοχλήσεις που είχε ο Μποτία από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου τον κράτησαν στα αποδυτήρια και στη θέση του μπήκε ο Βιάνα.

Χωρίς κάποια φάση το παιχνίδι μετά το πρώτο πεντάλεπτο στην επανάληψη.

Ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του δεν είδαν το χτύπημα του Πατίτο Ροντρίγκεζ στον Φιγκέιρας που θα έφερνε την αποβολή του Αργεντινού στο 57! Στο επόμενο λεπτό ο Κετσπάγια απέσυρε τον Ροντρίγκεζ κι έβαλε στη θέση του τον Πέκχαρτ με τον Αργεντινό να δέχεται κίτρινη κάρτα κατά την αποχώρηση του καθώς συνέχισε να ζητά τον λόγο από τον Φιγκέιρας.

Στο 63′ ο κορυφαίος ίσως του Ολυμπιακού Αντρέ Μάρτινς έκανε ένα ακόμη κλέψιμο μετά το τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου, ελίχθηκε έξοχα μέσα στην περιοχή και με άπιαστο πλασέ εκτέλεσε τον Ανέστη για το 2-0!

Στο 71′ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ αποσόβησε το 3-0 αποκρούοντας το τετ α τετ με τον Σεμπά, ωστόσο στο 78′ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Από ένα ακόμη λάθος των συμπαικτών του στη μεσαία γραμμή, ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα, ο Λαμπρόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει όμως η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Φορτούνη και κατέληξε με απίστευτο τρόπο στα δίχτυα της ΑΕΚ!

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για την Ένωση ήρθε στο 84′ όταν από το λάθος του Ντε Λα Μπέγια ο Μάνταλος βγήκε απέναντι από τον Καπίνο πλασάροντας εντελώς άστοχα.

Νέο λάθος από τον Φιγκέιρας αυτή τη φορά κι ο Μπακασέτας με εξαιρετικό πλασέ σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Καπίνο.

Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Λέσκοτ μετά από εκτέλεση κόρνερ να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Ιντέγε.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης