"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 74-68: Ο Θρύλος υπέταξε τη Βασίλισσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σπουδαία άμυνα αφόπλισαν τους Μαδριλένους και στην άλλη πλευρά το ταλέντο και τα μακρινά σουτ του τελευταίου δεκαλέπτου από τους Βεζένκοβ. Λαρεντζάκη και Ντόρσεϊ χάρισαν τη νίκη.

vezenkoff

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στον αμυντικό προσανατολισμό. Η Ρεάλ προσπαθούσε να ακουμπήσει την μπάλα στο low post με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να στέλνει παγίδες για να διώξει την μπάλα από τα χέρια των αντίπαλων ψηλών. Στην άλλη πλευρά οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν να βρουν… καθαρή λύση (6-6, 6’). Η είσοδος του Σλούκα στο παρκέ απελευθέρωσε λίγο τον Βεζένκοβ χάρη στον οποίον το σκορ έγινε 13-8 (8’).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους Σλούκα, Πρίντεζη και Μάρτιν να απαντούν στο πρώτο εύστοχο τρίποντο του αγώνα από τα χέρια του Γιουλ κι έτσι η διαφορά ανέβηκε στο +6 (19-13, 12’). Ο Σλούκας με τον Πρίντεζη έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα παρά την παρουσία του Ταβάρες στο παρκέ. Από την άλλη όμως καλό ρυθμό έδινε κι ο Ουίλιαμς Γκος κι έτσι χάρη σε 7 δικούς τους πόντους, αλλά ασίστ από τα χέρια του η ομάδα του ισοφάρισε σε 30-30 (17’).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν κάπως πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ το δεύτερο ημίχρονο και με τον Ταβάρες να κυριαρχεί και στις δύο ρακέτες προηγήθηκε με 37-41 (24’). Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τα χέρια του Παπανικολάου ισοφάρισαν στους 43 πόντους, όμως η Ρεάλ βρήκε και πάλι γρήγορα λύσεις (43-48, 26’). Ο άστοχος πίσω από τα 6.75 Βεζένκοβ, βρήκε ρυθμό με δύο floater και βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί με 49-48 (28’) και με τρίποντο του Ντόρσεϊ 54-52.

Το παιχνίδι θα κρινόταν σε μία λεπτομέρεια και στην ομάδα που θα κατάφερνε έστω και για ένα δίλεπτο να επιβληθεί. Ο Ολυμπιακός με τρίποντα από τους Βεζένκοβ και Λαρεντζάκη και ένα καλάθι και φάουλ του Μάρτιν ξαφνικά βρέθηκε στο +9 (65-46, 34’). Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως πέντε πόντοι του Ντόρσεϊ αύξησε τη διαφορά περισσότερο (70-59, 38’). Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και με τρίποντο του Ερτέλ μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση της νίκης (71-68, 48’’ πριν τη λήξη). Το καλάθι του Βεζένκοβ κι ένα ριμπάουντ του Ουόκαπ όμως έφεραν πίσω την ηρεμία και τη χαρά της νίκης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην άμυνα του Ολυμπιακού αρχικά και εν συνεχεία στα τρία τρίποντα που βρήκε από το 33’ κι έπειτα. Επίσης όταν αντιμετωπίζει μία τόσο δυνατή front line είναι πραγματικά σπουδαίο πως δεν έχασε τη μάχη των ριμπάουντ.

Ο MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ τελείωσε με 16 πόντους (5/6διπ., 1/7τρ., 3/4β.), 10 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο κι ένα λάθος

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό βράδυ για τους Κοζέρ και Φερνάντες. Άστοχοι και μηδέν άμυνα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ολοκλήρωσε με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 λάθη και 3 ασίστ. Εξαιρετική δουλειά κι ο Σλούκας με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 12% στα τρίποντα των Μαδριλένων χάρη στην σπουδαία άμυνα του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το ΣΕΦ θύμισε παλιές εποχές αν και χώρεσε μόλις 8.000 οπαδούς του Ολυμπιακού. Μας άρεσε πολύ το γεγονός πως όποιος πατούσε στο παρκέ έδινε τα πάντα στις αμυντικές του υποχρεώσεις.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη, παρέμεινε αήττητος και αισθάνεται πολύ καλά τόσο στη βαθμολογία όσο και ψυχολογικά. Η ομάδα έχει ρυθμό κι ο Μπαρτζώκας έχει εμφυσήσει σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία και τις προτεραιότητές των παικτών.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 35-36, 54-52, 74-68

Πηγή:www.gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης