"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Ομερτά στην Καλαμπάκα με το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Πηνειό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σοκ έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που φέρνουν τα λύματα της αποχέτευσης της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας να πέφτουν ανεπεξέργαστα στον Πηνειό  ποταμό.

H επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι γεγονός  την ώρα που η ευρωπαϊκή ένωση χρηματοδοτεί 17 προγράμματα με σκοπό την προστασία των ευαίσθητων ποτάμιων αποδεκτών όπως είναι ο Πηνειός. 

Η αδιαφορία του δήμου Μετεώρων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 

H Περιφερειακή Ενότητα , τι λέει; 

Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες,  είναι ασυνειδησία ή ανοχή και υπόθαλψη το πρόβλημα με το σπασμένο αγωγό λυμάτων στη γέφυρα της Διάβας, αλλά και η ρίψη λυματολάσπης ή ακαθαρσιών ζώων (κοπριές) απέναντι από το Βιολογικό Καθαρισμό στις όχθες του Πηνειού. 

Δυστυχώς η ρύπαση τον ποταμών είναι πλέον χαμηλής προτεραιότητας για τους περισσότερους δήμους οι οποίοι βλέπουν ως αποδέκτες τα ποτάμια και μόνο ως   προέκταση των βιολογικών τους καθαρισμών.

Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει; Τι θα κάνει; Μόνο οργή προκαλεί σε όλους η κατάσταση που επικρατεί. Η χρόνια ασθένεια του Πηνειού δεν οφείλεται στην ίδια τη φύση, αλλά στις ενέργειες ορισμένων επιτήδειων που ρυπαίνουν συστηματικά τον ποταμό.

Είναι ανοχή; Είναι υπόθαλψη; Είναι ασυνειδησία; Το σίγουρο είναι πως υποβαθμίζεται και καταστρέφεται ο Πηνειός. Είναι έγκλημα…

Ακριβώς απέναντι από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Οι εικόνες της περιοχής θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, με εμφανή την υποβάθμιση του τοπικού περιβάλλοντος και κυριότερο πρόβλημα την απειλή της δημόσιας υγείας.

Έτσι δεν είμαστε μακριά από μία καυτή παρέμβαση της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία βλέπει τα χρήματα που δόθηκαν για αυτές τις δράσεις να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους κόλπους των ευρωπαϊκών αρχών έχει ανοίξει συζήτηση αυστηρών κυρώσεων εναντίον των φορέων. 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ομερτά δεν θα πει τίποτα! Που είναι τα σχόλια, επώνυμων, ανώνυμων, ξερόλες και ειδικευόμενοι ειδικοί αγνοούνται!
  Τα πολιτικά πρόσωπα, πρωτοβάθμια, 2βαθμια και στη νιοστή τοπική αυτοδιοίκηση (λέω κάτι αστεία ώρες-ώρες! ) ήπιαν το αμίλητο νερό του Πηνειού , έστω και μολυσμένο!
  Φαντάσου να υπήρχε και αναφορά στα τυράδικα, ούτε ανάσα θα παίρναμε!

  • Υπήρχε δελτίο τύπου 6 Ιουνίου από τη μείζον αντιπολίτευση Ανοιχτούς Ορίζοντες και συγκεκριμένα τον κύριο Παπαχρήστο αλλά δυστυχώς υπάρχει αδιαφορία.

 2. Κανένας δεν μιλάει?
  Μα κανένας ?
  Είναι οικολογικό έγκλημα.
  Έχει σχέση με την υγεια.
  Μα τι ομερτά είναι αυτή;

 3. Η σιωπή στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι χρυσός.
  Οι αντιδράσεις έπρεπε να είναι καθημερινές και έντονες.
  Ο ωχαδερφισμός μας έφαγε και η απάθεια για ότι συμβαίνει γύρω μας.

 4. Κάποτε ψαρεύαμε στο Πηνειό πεντακάθαρα νερά ψάρια καραβίδες χέλια όπου είχε αμμουδιά είχε κοχύλια τα μαζεύαμε μπάνιο το καλοκαίρι στον Πηνειό ωραία… Τώρα είναι άστα να πάνε φοβάσαι το χέρι σου να βάλεις στο νερό μην πάθεις τίποτα Κάντε κάτι να γίνει πάλι όπως παλιά Μήν πετάτε της βρωμιες στο ποτάμι..

 5. Η ομερτα ισχύει για τους κύκλους της MAFIA!
  Εδώ, ισχύει ακριβώς αυτό!
  MAFIA συγκεκριμένων εγκληματιών, αδιαφορώντας ακόμη και για τη ζωή μίας ολόκληρης πόλης (ΛΑΡΙΣΑ),χρόνια τώρα, μολύνουν το ποτάμι.
  Και πρόκειται για μόλυνση με οργανικές χημικές ουσίες, πού δεν μπορούν ν’αποβληθουν εύκολα από το νερό!!
  Η διύλιση του νερού είναι δυνατή μόνο για ανοργανες ουσίες και όχι πάντα!!
  Φαινόμενα τρτοκοσμικης χώρας!!!!!

 6. Όταν θα αρχίσουν να αυξάνονται οι καρκινογενέσεις στην περιοχή στις οποίες πιο ευάλωτα είναι τα μικρά παιδιά τότε θα τρέχουν όλα τα πρόβατα να διαμαρτυρηθούν.

  Υ.Γ: Ξαναδείτε την Erin Brockovich για να δείτε το μέλλον που μας φέρνουν τα μηδενικά που – με την ψήφο σας- μας φορτώσατε στο σβέρκο.

  • Λέλο μου, στο Μαξίμου πίνουν μόνο Περιέ, δεν τους ενδιαφέρει…
   ΥΓ. Την Erin Brockovich δεν τη γνωρίζει το ΣΧΟΛΙΟ, μόνο τη Ελένη Γκατζογιάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης