Ομιλία Μικέλη για την Ελληνικη οικονομική κρίση Reviewed by Momizat on .   Ομιλία για την Ελληνική οικονομική κρίση πραγματοποίησε ο Μικέλης Χατζηγάκης στα πλαίσια συζήτησης για την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής κρίσης που έλαβε μέρος   Ομιλία για την Ελληνική οικονομική κρίση πραγματοποίησε ο Μικέλης Χατζηγάκης στα πλαίσια συζήτησης για την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής κρίσης που έλαβε μέρος Rating: 0

Ομιλία Μικέλη για την Ελληνικη οικονομική κρίση

Ομιλία Μικέλη για την Ελληνικη οικονομική κρίση

 

Ομιλία για την Ελληνική οικονομική κρίση πραγματοποίησε ο Μικέλης Χατζηγάκης στα πλαίσια συζήτησης για την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής κρίσης που έλαβε μέρος στο πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά. 

Ο Μικέλης εστίασε σε δύο βασικά ζητήματα: την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση των πολιτικών θεσμών. 

Συγκεκριμένα, ο τρικαλινός οικονομολόγος έκανε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δημοσίου τομέα – όχι μικρότερου – που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Υποστήριξε ότι σήμερα το ελληνικό δημόσιο δεν χρειάζεται απολύσεις αλλά αναδιοργάνωση γύρω από θεμελιώδεις αρχές όπως η δημιουργία εργασιακής κουλτούρας που θα βασίζεται στην απόδοση και στην διαρκή αξιολόγηση του υπαλλήλου, ξεκάθαρη οργανωτική δομή, περιγραφές ρόλων και αρμοδιοτήτων για κάθε υπάλληλο, κ.α.

Επίσης, ο Χατζηγάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη μετάβασης ενός σταθερού πολιτικού συστήματος με σταθερούς τετραετής εκλογικούς κύκλους χωρίς την δυνατότητα πρόωρων εκλογών έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα και να μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια.Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με την ομιλία του Μικέλη:

 

Σχόλια (1)

 • made in USA

  Κάνει καλή δουλειά ο Νικολας Μπερνς!
  Αμερικανιες!
  Να μας απαγορευσουν και τη δυνατότητα προωρων εκλογών!
  Εγώ λέω να μην ψηφιζουμε καλύτερα!
  Να γινουμε η 51 Πολιτεία των ΗΠΑ!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή