"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

Ομιλία Μικέλη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ομιλία στους Δελφούς για την αγροτική οικονομία πραγματοποίησε ο Μικέλης Χατζηγάκηςμετά από πρόσκληση της Δήμητρας Φιλίππου, ιδιοκτήτριας της βιομηχανίας ΦΑΓΕ, και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Ανέλυσε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και πρότεινε λύσεις.

Ο Μικέλης τόνισε την ανάγκη να υιοθετήσει η Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης με κέντρο την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, είπε «πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας το παλιό μοντέλο του κτηνοτρόφου που είχε την κάπα και την γκλίτσα και από πίσω τα πρόβατα. Σήμεραο Έλληνας κτηνοτρόφος πρέπει, και ειδικά οι νέοι κτηνοτρόφοι, να μεταμορφωθεί σε ένα μοντέρνο επιχειρηματία με σύγχρονες μονάδες που τον καθιστούν παγκοσμίως ανταγωνιστικό και εξωστρεφή».

 

Επίσης, ο Μικέλης Χατζηγάκης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη ηλικιακής ανανέωσηςτης Ελληνικής αγροτιάς που θα μπορέσει να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες για να ενισχύσει την παραγωγή αλλά και να μειώσει το κόστος.

 

 

 

 

 

2 συνημμένα

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπήκε ποτέ ο εξαιρετος εμπειρογνωμονας σε ένα μαντρι, σε μια στανι, σε μια αυλακια χωραφι να δει από κοντά τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και της γεωργίας ;

  2. Τουλάχιστον ο Μικελης δεν έχει να απολογηθει για το δεξιό Λαρκοπεδιο με τους διορισμους των στενών συγγενών του. Σας ενοχλουν οι σπουδές του και το οικογενειακό του δέντρο; Τί να κάνουμε δεν ζούμε στην εποχή της μπολσεβοκρατιας να εξοντωσουμε τους Τσαρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης