Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» : Στο ίδιο έργο θεατές… Reviewed by Momizat on . Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές και ταυτόχρονα τραγικά θύματα , για ακόμη μια φορά,  βρισκόμαστε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι  των Τρικάλων. Για ακόμη μια φορά Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές και ταυτόχρονα τραγικά θύματα , για ακόμη μια φορά,  βρισκόμαστε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι  των Τρικάλων. Για ακόμη μια φορά Rating: 0

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» : Στο ίδιο έργο θεατές…

plimires

Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές και ταυτόχρονα τραγικά θύματα , για ακόμη μια φορά,  βρισκόμαστε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι  των Τρικάλων. Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε «γυμνοί», απροστάτευτοι  κι αβοήθητοι στους κινδύνους και τις συνέπειες των πλημμυρών. Δε χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της καταστροφής στον νομό  ,χιλιάδες  στρέμματα με βαμβάκια, καπνά, πεπόνια και καρπούζια, σιτηρά και κηπευτικά ,επλήγησαν ιδιαίτερα στον Δήμο Φαρκαδόνας , σε χωριά του πρώην δήμου Πελλιναίων, Καλυβίων και Εστιαιώτιδος.

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις  για να επιβεβαιωθεί, για ακόμη μια φορά , ότι  μεγάλες περιοχές του Τρικαλινού κάμπου , όπως  και των ορεινών ,  είναι  ανοχύρωτες  στα καιρικά φαινόμενα. Δε χρειάζονται και ιδιαίτερες  προφητικές ικανότητες για να προβλέψουμε ότι διάφοροι τοπικοί, δημοτικοί, περιφερειακοί, κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί-κρατικοί  διοικούντες θα μιλήσουν ξανά για την «ακρότητα» των καιρικών φαινομένων, θα παρελάσουν   ξανά στις πληγείσες περιοχές , χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για «το κακό που μας βρήκε»… Όσοι επικαλούνται τέτοιες προφάσεις  κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν τις  ευθύνες τους. Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς  γνωρίζουν με λεπτομέρειες το πρόβλημα  και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής. Γνωρίζουν και ευθύνονται για τις μεγάλες και επικίνδυνες ελλείψεις υποδομών , τα ασυντήρητα δίκτυα , τις  φθορές, την  εγκατάλειψη.

Ας μην αρκεστούν οι αγρότες και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών στις χιλιοειπωμένες δικαιολογίες και σε νέες υποσχέσεις… Όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας θα τελειώσουν και τα λόγια συμπάθειας και οι όποιες εξαγγελίες. Όλα τα προηγούμενα χρόνια από συμπάθεια και υποσχέσεις χορτάσαμε… Όμως τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης , πρόληψης και συντήρησης τα ψάχνουμε και δεν τα βρίσκουμε…Και όπως δείχνουν τα πράγματα  δε θα τα βρούμε εύκολα , αφού στις κατευθύνσεις της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιων υπουργείων, περιφέρειας ,  δήμων και στους  προϋπολογισμούς τους δεν προβλέπονται , παρά μηδαμινά πράγματα.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» έχει αναδείξει και καταγγείλει, πολλές  φορές αυτές τις ευθύνες και  σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει. Καλεί την αγροτιά  και τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν   να συγκρουστούν μ’ αυτές τις αντιαγροτικές  – αντιλαϊκές πολιτικές και κατευθύνσεις  και  οργανωμένα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους ,την Ομοσπονδία και τους άλλους φορείς, να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις ανακούφισης

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή