"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.8 C
Trikala

Ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ΕΑΣΤ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τη συζήτηση για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και τις απολύσεις στην ΕΑΣ Τρικάλων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Είχε προηγηθεί ανάλογη συζήτηση του θέματος μετά από ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση της 11ης Δεκέμβρη. Εντωμεταξύ μεσολάβησαν οι συναντήσεις διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού συμβουλίου τόσο με τον πρόεδρο της ΕΑΣΤ όσο και με τους εργαζόμενους που αρθήκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις και βρίσκονται υπό απόλυση., όπως άλλωστε είχε αποφασίσει και η συνεδρίαση στις 11 Δεκέμβρη. Μετά και τα δεδομένα που προέκυψαν κι από αυτές τις συναντήσεις η Λαϊκή Συσπείρωση επανέφερε το εν λόγω ψήφισμα , το οποίο ,μετά από σχετική συζήτηση, έγινε ομόφωνα δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων
Αναλυτικά η το ψήφισμα που αποτελεί πλέον απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων έχει ως εξής:
« Σοβαρές είναι οι εξελίξεις που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων (Ε.Α.Σ.Τ) με άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στους εργαζομένους της
Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στην Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων (Ε.Α.Σ.Τ) έχουν υποστεί σημαντική μείωση στους μισθούς τους. Αρχικά με τη λήξη της μετενέργειας και στην συνέχεια ακόμη μεγαλύτερη μείωση με την εκ περιτροπής εργασία .
Μετά από αυτές τις θυσίες στο εισόδημα τους τους ζητήθηκε ,από την διοίκηση την Ένωσης, να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας που θα οδηγούσε σε περεταίρω μείωση των μισθών και αλλαγή των εργασιακών τους δικαιωμάτων
Παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι από τη διοίκηση, 10 απ’ αυτούς αρνήθηκαν να υπογράψουν, επισημαίνοντας ότι για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Ένωση δεν ευθύνονται αυτοί. Αντιθέτως, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΤ προσφέρανε με την δουλειά τους και των ιδρώτα τους .
Ως «επιβράβευση» στους εργαζομένους η Διοίκηση έδωσε σε 4 απ’ αυτούς την απόλυσή τους και έπεται συνέχεια για τους υπόλοιπους .
Οι απολύσεις αυτές είναι εκδικητικές, γιατί αυτοί οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν στην δραματική περικοπή των δικαιωμάτων τους , ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση προβαίνει σε νέες προσλήψεις.
Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση στον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΑΣΤ και απαιτεί την άμεση επαναπροσληψή τους και ταυτόχρονα την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων.»

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης