Οπισθοδρομικές και αποτυχημένες οι αλλαγές στη θρησκευτική εκπαίδευση Reviewed by Momizat on .  Ζέφη Νικολάου - Πολιτευτής ΝΔ:  Οπισθοδρομικές και αποτυχημένες είναι οι αλλαγές που η κυβέρνηση εισάγει στη θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών μας. Το περιεχό  Ζέφη Νικολάου - Πολιτευτής ΝΔ:  Οπισθοδρομικές και αποτυχημένες είναι οι αλλαγές που η κυβέρνηση εισάγει στη θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών μας. Το περιεχό Rating: 0

Οπισθοδρομικές και αποτυχημένες οι αλλαγές στη θρησκευτική εκπαίδευση

Οπισθοδρομικές και αποτυχημένες οι αλλαγές στη θρησκευτική εκπαίδευση
 Ζέφη Νικολάου – Πολιτευτής ΝΔ: 
Οπισθοδρομικές και αποτυχημένες είναι οι αλλαγές που η κυβέρνηση εισάγει στη θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών μας.
Το περιεχόμενο των βιβλίων θρησκευτικού συγκριτισμού, που έχει ετοιμάσει, είναι παιδαγωγικά ακατάλληλο και για το λόγο αυτό ιδιαίτερα ανεπαρκές στο ρόλο του να αναπτύσσει θρησκευτική συνείδηση στους νεαρούς πολίτες.
Δεν είναι δυνατόν παιδιά μικρότερα από 16-17 χρονών  να οικειοποιηθούν και να διαχειριστούν εσωτερικά έναν θρησκευτικό συγκριτισμό, μια μίξη δηλαδή ποικίλων θρησκευτικών ερεθισμάτων.
Αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση είναι ένας θρησκευτικός αχταρμάς μέσα στην ψυχή των παιδιών, που δεν μπορούν να διακρίνουν τις βαθειές διαφορές των θρησκειολογικών στοιχείων, λόγω μη ανεπτυγμένης ακόμη κριτικής σκέψης και απουσίας ανάλογων βιωμάτων. 
Σε όσες χώρες δεκαετίες πριν επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο απέτυχε και αποσύρθηκε, αφού πρώτα γέμισαν νεαρούς άθεους ενήλικες, οργισμένους αμφισβητίες των πάντων, μηδενιστές και αδιάφορους πολίτες, που είχαν στερηθεί αξιόλογης πνευματικής σταθεράς και φροντίδας.
Την βαρύτητα των σχετικών άρθρων του Συντάγματος και του υπόλοιπου νομικού πλαισίου που κατοχυρώνουν την αξία και σημασία της ορθόδοξης εκπαίδευσης στα παιδιά που μένουν στην Ελλάδα την αντιπαρέρχομαι, γιατί το ισχύον Σύνταγμα είναι για την κυβέρνηση ζήτημα ελάχιστης σημασίας. Άλλωστε συχνά επαναλαμβάνει πως στόχος της είναι ένα ουδετερόθρησκο κράτος.
Αντιπαρέρχομαι επίσης την υποκριτκή σχέση της με την Εκκλησία της Ελλάδος, την οποία θυμάται μονάχα για να βγάλει μια φωτογραφία πριν αποσπάσει την ψήφο των χριστιανών Ελλήνων.

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή